«ΠΑΝΔΗΜΟ» ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ «ΑΝΤΙΟ»

«Εφυγε» ο γιατρός και αυτοδιοικητικός Δημ. Κατσιαφλιάκας

Δημοσίευση: 27 Δεκ 2017 22:32

 «Έφυγε» από τη ζωή, απόγευμα παραμονής Χριστουγέννων, σε ηλικία 71 ετών, ο Ελασσονίτης γιατρός και πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας, καθώς και διευθυντής του Κέντρου Υγείας Ελασσόνας Δημήτρης Κατσιαφλιάκας.

Ο γνωστός Ελασσονίτης γιατρός, με καταγωγή από το Παλαιόκαστρο Ελασσόνας, τα δύο τελευταία χρόνια «πάλεψε» γενναία με τον καρκίνο (την «κακιά αρρώστια» ...όπως χαρακτηριστικά την αποκαλούσε ο ίδιος, χαμογελώντας), αλλά δεν τα κατάφερε να βγει νικητής.

Ασχολήθηκε για χρόνια με τα κοινά και θήτευσε δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας, παλαιότερα επί δημαρχίας Πέτρου Χατζήνα και Χρήστου Καραγιάννη. Για αρκετά χρόνια, ήταν ο επιστημονικά υπεύθυνος (διευθυντής) του Κέντρου Υγείας Ελασσόνας.

Άτομο με άποψη, καλός συζητητής, ευθύς, αγαπητός και επικοινωνιακός, ευγενής, υπεύθυνος και «ψαγμένος» επιστήμονας ιατρός - άνθρωπος, έγκυρος γνώστης της ιατρικής επιστήμης, εξυπηρετικός, βοήθησε πολύ κόσμο στην επαρχία Ελασσόνας. Φίλος της καλής παρέας, «χιουμορίστας», χαμογελαστός (...χαρακτηριστικό το πηγαίο χαμόγελό του), συνάμα όμως σοβαρός, υπεύθυνος και μετρημένος στις δυσκολίες, πνευματώδης, ανήσυχο πνεύμα. Ο Δ. Κατσιαφλιάκας άφησε τη δική του «σφραγίδα» στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο, τόσο στα αυτοδιοικητικά «δρώμενα» της περιοχής, όσο και σε ό,τι έχει να κάνει με θέματα υγείας, «καταθέτοντας» τις γνώσεις και την πολύχρονη εμπειρία του.

Αφήνει πίσω τη σύζυγό του ιατρό Γεωργία Αγά – Κατσιαφλιάκα, έναν γιό (ειδικευόμενος ιατρός) και μία κόρη (φοιτήτρια ιατρικής).

Η εξόδιος Ακολουθία έγινε μέσα σε κλίμα συγκίνησης και θλίψης ανήμερα τα Χριστούγεννα στις 11 το πρωί, στον ιερό ναό Αγίου Αρσενίου Ελασσόνας, όπου χοροστάτησε ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων και συλλειτούργησαν οι αρχιμανδρίτες π. Βησσαρίων Καραλάσκος, π. Παΐσιος Μπίσμπας και ο πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Παπαγεωργίου.

Μεστά τα λόγια του μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος για τον εκλιπόντα: «Μετά από πολύχρονη δοκιμασία της υγείας του, βρίσκεται πια κοντά στον αρχηγό της ζωής. Ήταν ένας ζωντανός και δραστήριος άνθρωπος που προσέφερε σε αυτόν τον τόπο. Επιστήμων ιατρός, συμμετείχε στα κοινά, αγαπούσε αυτόν τον τόπο. Την τελευταία φορά που τον συνάντησα, ήταν στην ιερά μονή Αναλήψεως του Σωτήρος Συκέας, όπου βρισκόταν συχνά, παρακολουθώντας τον Εσπερινό. Εκεί διαπίστωσα ότι αντιμετώπιζε την ασθένειά του με ανδρείο φρόνημα, με γενναιότητα, χωρίς φόβο. Μάθημα, διδασκαλία για όλους μας. Υπόδειγμα γενναιότητας...».

Ο πρ. δήμαρχος Ελασσόνας Χρήστος Καραγιάννης αποχαιρέτισε τον φίλο και συνεργάτη του, τονίζοντας:

«Έζησα από κοντά την πολύμηνη περιπέτειά σου, τον γολγοθά που ανέβαινες. Πάλεψες με δύναμη, σθένος, τόλμη, αλλά πάνω από όλα με αξιοπρέπεια. Ήσουν άριστος οικογενειάρχης, η δε προσφορά σου στα ιατρικά καθήκοντα, απαράμιλλη και τεράστια. Εργάστηκες με πάθος για τα κοινά του τόπου μας. Στην Τοπική αυτοδιοίκηση, την οποία υπηρέτησες για πολλά χρόνια και ιδιαίτερα από τη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, εργάστηκες με απίστευτη θέληση και άφησες ορατό και ευκρινές αποτύπωμα, ανεξίτηλο και αναγνωρίσιμο. Η προσφορά σου πληθωρική και απλόχερη.

Σήμερα, η ιατρική οικογένεια, η τοπική κοινωνία είναι φτωχότερες, και εγώ έχασα έναν στενό και ειλικρινή οικογενειακό φίλο, έναν άξιο συνεργάτη και συμπαραστάτη στην πορεία μου. Δεν θα ξεχάσω τις ατέλειωτες συζητήσεις που κάναμε για τις δυσκολίες που περνάμε σήμερα, αλλά ιδιαίτερα την ανησυχία μας για το μέλλον των νέων παιδιών. Πάντα όμως καταλήγαμε στο ίδιο ελπιδοφόρο συμπέρασμα: αυτός ο τόπος πέρασε πολλά και άντεξε, θα τα καταφέρει και πάλι σήμερα.

Αυτό που σιγοψιθυρίζουν όλοι εδώ σήμερα είναι πως έφυγε ένας αγωνιστής της ζωής, ένας άνθρωπος γεμάτος προσφορά για τον τόπο του, γεμάτος αγάπη και αξιοπρέπεια.

Καλό ταξίδι, αγαπημένε μας πρόεδρε, καλό ταξίδι αγαπημένε μου φίλε».

Με τη σειρά του, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου «κατέθεσε», χαρακτηριστικά:

«Η Ελασσόνα αποχαιρετά έναν άξιο άνθρωπο, έναν επαγγελματία, οικογενειάρχη, πολιτικό και επιστήμονα που έζησε και μεγαλούργησε στα χώματα αυτά. Μία προσωπικότητα που συνέδεσε το όνομά του με την πορεία αυτής της πόλης.

Άφησε τη δική του σφραγίδα στην επιστήμη του, στην πολιτική και στα κοινά. Κοντά στον συνάνθρωπό του, έδωσε όλες τις επιστημονικές του γνώσεις για να βοηθήσει. Γιατρός, πάντα δίπλα στον ασθενή, ακούραστος και μαχητής.

Κοντά στον πολίτη, ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, έδωσε την απαραίτητη ώθηση στις δημοκρατικές διαδικασίες. Με γνώσεις και σύνεση, σε χρόνια που τα πάθη ήταν οξυμένα, συνέβαλε στη συναίνεση.

Κοντά στην κοινωνία πρωτοστάτησε στην ίδρυση του Κέντρου Υγείας Ελασσόνας, το οποίο και διηύθυνε επί χρόνια. Πάντα υπήρχαν οι λίγοι, οι οραματιστές, αυτοί που ήξεραν για ποιον λόγο έπρεπε να αγωνιστούν και να διεκδικήσουν. Ήταν ένας από αυτούς.

Ο Δημήτρης Κατσιαφλιάκας ήταν μία προσωπικότητα με ήθος και αξιοσύνη, ικανή να εμπνεύσει όλους όσους ακολούθησαν τα χνάρια του. Ανακαλώ στη μνήμη μου όχι απλά τις πάντα ενδιαφέρουσες συζητήσεις μας αλλά και την πάντοτε εμπεριστατωμένη και τεκμηριωμένη γνώμη του.

Πίστευε στον διάλογο, στη μάχη των επιχειρημάτων, στην τεκμηρίωση, στη διαφορετική άποψη. Ήταν με απλά λόγια αυθεντικός.

Θα μου λείψουν οι κουβέντες μας. Θα μου λείψουν τα επιχειρήματά του. Σίγουρα όμως θα λείψει περισσότερο στους δικούς του, που να είναι πάντα περήφανοι γι΄ αυτόν.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει...».

Στο τελευταίο «αντίο» για τον Δημήτρη Κατσιαφλιάκα έδωσαν το «παρών», ο βουλευτής Γιώργος Κατσιαντώνης, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Δημ. Παπαδημόπουλος, η εντεταλμένη σύμβουλος της Περιφέρειας Θεσσαλίας – πρ. έπαρχος Ελασσόνας Μαρία Μαμάρα, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Θανάσης Παιδής, Γιώργος Σάκκας, Αντ. Αδάμου, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, οι πρ. βουλευτές Γιάννης Παπαδημόπουλος και Ελευθ. Κυριακού, οι πρ. δήμαρχοι Ελασσόνας Γιώργος Πασχόπουλος και Χρήστος Καραγιάννης, ο πρ. δήμαρχος Λιβαδίου Γιάννης Γκούμας, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, παλαιοί και νέοι αυτοδιοικητικοί, μέλη της διοίκησης του Επιμελητηρίου Λάρισας, μέλη οργανώσεων και πολιτικών κομμάτων, ο ιατρικός κόσμος της ευρύτερης περιοχής της Ελασσόνας και του νομού Λάρισας, η «οικογένεια» των φαρμακοποιών της επαρχίας Ελασσόνας, το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Ελασσόνας, ο αντιπρόεδρος των Εργαζομένων των Κ.Υ. Νομού Λάρισας Ζήσης Δότας, και εκατοντάδες άτομα.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass