Η ΜΟΔΑ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΤΑΚΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥΣ

To brunch βρήκε… στόματα στη Λάρισα

*Το πρωινό των ξενύχτηδων ή το μικρό μεσημεριανό των πρωινών τύπων;

Δημοσίευση: 06 Ιαν 2018 22:28

Τραβάς μια γερή τζούρα καφέ και τσιμπολογάς λίγο κέικ με σοκολάτα. Έτσι για συντροφιά. Μα θα μείνεις μόνο σ’ αυτό όταν μπορείς να πάρεις μια πιρουνιά από τα pancakes με μπανάνα, καρύδια και ζάχαρη άχνη;

Σκέφτεσαι όμως πως πρέπει να πιεις και λίγο νεράκι να καθαρίσεις το στόμα σου καθώς εκεί δίπλα έχει χτυπητά αυγά με μανιτάρια και κατσικίσιο τυρί. Να σου και τα τηγανιτά αυγά με πανσέτα και ντομάτα. Ε αφού αρχίζεις με τα αυγά δεν θα κόψεις λίγο από την ομελέτα με πολύχρωμες πιπεριές και τυρί; Αλίμονο.

Εκεί που πας να φύγεις βλέπεις πως κάπου εκεί στέκουν και κάτι σαντουιτσάκια άλλα με λουκανικάκια και άλλα με μπιφτεκάκια και λιωμένο τυρί. Στην ίδια «γειτονιά» έχει και κρεπούλες. Μικρές φαίνονται αλλά πρέπει να είναι γεμάτες με υλικά που δεν μπορείς να καταλάβεις. Γι’ αυτό δαγκώνεις μια και διαπιστώνεις πως έχει ό,τι αλμυρό ονειρεύεσαι.

Κάθεσαι. Παίρνεις μια ανάσα και ξαφνικά θυμάσαι πως βρήκες ευκαιρία μέσα στο Σαββατοκύριακο να βγεις για καφέ με τους φίλους. Καφέ; Πάει ο απλός καφές. Τώρα στη Λάρισα ο κόσμος βγαίνει για μπραντς.

Είναι ο συνδυασμός του πρωινού και του μεσημεριανού. Έτσι άλλωστε προέκυψε και η λέξη. Από το breakfast και το lunch γεννήθηκε το brunch. Η πρώτη αναφορά της λέξης φέρεται πως έγινε στην Αγγλία το 1896, σε άρθρο ενός περιοδικού. Στη συνέχεια αυτό πέρασε στα ξενοδοχεία και τα τελευταία χρόνια βρίσκει πρόσφορο έδαφος σε πολλά στέκια των ελληνικών πόλεων.

Τι κι αν όμως η λέξη είναι πέρα για πέρα βρετανική. Η συνήθεια έγινε πλέον ελληνική. Στη Λάρισα το ένα μετά το άλλο τα μαγαζιά παρουσιάζουν τα πρωινά ειδικά των Κυριακών ένα πολύ διαφορετικό πρόσωπο. Οι πεζόδρομοι γέμισαν με πάγκους που έχουν πάνω ό,τι μπορεί να φανταστεί ο καθένας. Τελευταία ακόμα και οι παραδοσιακές ελληνικές πίτες έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Είπαμε συνήθεια που αρχίζει και προσαρμόζεται στα δεδομένα.

Μπραντς για όσους άργησαν να ξυπνήσουν μετά από το ξενύχτι. Μπραντς και για όσους πρωινούς τύπους τούς «θέρισε» ο πρωινός καφές και βιάζονται να βάλουν κάτι στο στόμα τους πριν το μεσημεριανό τραπέζι που ίσως γίνει, αλλά ίσως και όχι. Ίσως έρθει ένα ποτήρι καλό κρασί και το πάρουν σερί, αφού η παρέα «ψήνεται». Τα μεσημεράκια των Κυριακών είναι λίγο διαφορετικά πλέον…

Κ.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass