ΣΚΛΗΡΟ ΜΕΤΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΝΟΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ασανσέρ μόνο για όσους έχουν καταβάλει τα κοινόχρηστα!

* Αντιδράσεις απ΄ όσους δεν έχουν πρόσβαση στον ανελκυστήρα που στεγάζει 75 γραφεία και διαμερίσματα.

Δημοσίευση: 12 Ιαν 2018 22:00

Σκληρά μέτρα για όσους δεν πληρώνουν τα κοινόχρηστα, αποφάσισε η γενική συνέλευση ενοίκων κεντρικής πολυκατοικίας της Λάρισας.

Τοποθέτησαν κλειδωνιά στην πόρτα του ανελκυστήρα και χορήγησαν κλειδιά μόνο σε όσους είναι συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους. Στους ενοίκους δηλαδή που έχουν τακτοποιήσει τις οφειλές τους στα έξοδα των κοινόχρηστων χώρων και φυσικά πλήρωσαν και για τη συντήρηση του ανελκυστήρα.

Αποτέλεσμα ήταν να πυροδοτηθούν αντιδράσεις από όσους ενοίκους δεν έχουν κλειδιά για τη χρήση του ασανσέρ της πολυκατοικίας, και να προσφύγουν σε δικηγόρους, με σκοπό να ενημερωθούν καταρχήν, για το αν είναι νόμιμη μια τέτοια ενέργεια και κατά δεύτερον πώς θα πρέπει να την αντιμετωπίσουν.

Η κλειδωμένη πόρτα του ανελκυστήρα σε μια πολυκατοικία και η χρήση του μόνο από όσους έχουν τα κλειδιά για να την ανοίξουν, συνιστά ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο, τουλάχιστον για τα δεδομένα της Λάρισας.

Σίγουρα μπορεί να μην είναι και το μοναδικό, καθώς σε αυτή τη σκέψη παραπέμπει η ειδική κατασκευή του συστήματος ασφαλείας που τοποθετήθηκε στον ανελκυστήρα για να σφραγίζεται η πόρτα του, κατά το οποίο γίνεται χρήση μόνο ηλεκτρομαγνητικού κλειδιού, τόσο για να δοθεί η εντολή αποσφράγισης της θύρας, όσο και η εντολή επιλογής του ορόφου στον οποίο θα μετακινηθεί ο ανελκυστήρας.

Το σύστημα έχει σχεδιαστεί για να εξυπηρετεί ανάγκες ασφαλείας και χρήσης λειτουργίας ανελκυστήρων, από άτομα που έχουν πρόσβαση με ειδικό κλειδί και δεν είναι απλά και μόνο ένα λουκέτο στην πόρτα του.

Πιθανόν το «σφράγισμα» ανελκυστήρων, να αποτελεί μια νέα πραγματικότητα στην Ελλάδα, σε μια εποχή που εντείνονται τα φαινόμενα των κακοπληρωτών σε πολυκατοικίες, λόγω οικονομικής δυσπραγίας.

Στην περίπτωση της πολυκατοικίας στη Λάρισα, οι ένοικοι είχαν ειδοποιηθεί από τον Δεκέμβριο για τη δραστική λύση στην οποία θα προβεί από αρχές Ιανουαρίου, η Διαχειριστική Επιτροπή της πολυκατοικίας, μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης των ενοίκων.

Ειδικότερα είχε αναρτηθεί σχετική ανακοίνωση, στην οποία αναφερόταν ότι θα σφραγιστεί ο ανελκυστήρας και η χρήση του θα γίνεται μόνο από αυτούς που έχουν τα ειδικά κλειδιά του, τα οποία θα δοθούν και μόνο σε όσους ενοίκους έχουν πληρώσει τα κοινόχρηστα της πολυκατοικίας, αλλά και σε αυτούς που χρωστούν λιγότερο από εκατό ευρώ.

Από την ημέρα έναρξης του μέτρου, αναρτήθηκε νέα ανακοίνωση, στην είσοδο του ανελκυστήρα, με οδηγίες προς τους έχοντες κλειδιά και μη: «Προσοχή. Ο ανελκυστήρας λειτουργεί μόνο εφόσον εισάγουμε στην υποδοχή το ειδικό κλειδί. Σε περίπτωση που θέλετε να το προμηθευτείτε επικοινωνήστε με την εταιρία κοινοχρήστων…».

Φυσικά, όπως ήταν αναμενόμενο την ίδια μέρα «πήραν φωτιά» τα τηλέφωνα της εταιρίας, η οποία υποστηρίζει πως εν αγνοία της τοποθετήθηκε η ανακοίνωση στον ανελκυστήρα, ενώ παράλληλα τονίστηκε ότι δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη πάνω σε οποιαδήποτε απόφαση γενικής συνέλευσης ενοίκων, τόσο αυτής, όσο και οποιασδήποτε άλλης πολυκατοικίας που διαχειρίζεται.

Ως εκ τούτου διαφαίνεται ότι η εταιρία κοινοχρήστων δεν θα έχει καμία ανάμιξη στη διαχείριση αυτού του μέτρου, το οποίο υλοποίησε η Διαχειριστική Επιτροπή της πολυκατοικίας.

Κάλλιστα κάποιος μπορεί να υποθέσει, πως για να παρθεί μια τέτοια σκληρή απόφαση από γενική συνέλευση ενοίκων, σημαίνει ότι έχουν εξαντληθεί κάθε άλλου είδους πιέσεις, στους «κακοπληρωτές» των κοινοχρήστων.

Πιθανόν, να «στέρεψαν» τα λόγια των συνεχών υπενθυμίσεων ανεξόφλητων λογαριασμών στους ενοίκους που δεν πληρώνουν και η μη ανταπόκρισή τους να προκάλεσε την αγανάκτηση όσων πληρώνουν το μερίδιό τους στα κοινά έξοδα.

Απ’ την άλλη όμως, στην πολυκατοικία, όπου υπάρχουν 75 διαμερίσματα - αν και πολλά από αυτά δεν κατοικούνται – στεγάζονται επαγγελματίες, όπως δικηγόροι κ.α., καθώς και κοινωνικοί φορείς, όπως ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ο Σύλλογος Νεφροπαθών, Σύλλογοι συνταξιούχων κ.α., για τους οποίους προκύπτουν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας. Σκεφθείτε ότι κάποιος πρέπει να κατεβαίνει στο ισόγειο για να συνοδεύσει τον πελάτη του στον όροφο που βρίσκεται το γραφείο του! Το ίδιο ισχύει και για το μέλος ενός Συλλόγου.

Της Λένας Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass