Παραδόθηκε στους προσκόπους κτίσμα στο ΣΕΚΦΟ

* Για δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και προστασίας του περιβάλλοντος

Δημοσίευση: 12 Φεβ 2018 16:35

Σε νέο επίπεδο περνά η συνεργασία μεταξύ του Δήμου Λαρισαίων και του τοπικού Συστήματος Προσκόπων, σε ό,τι αφορά σε περιβαλλοντικές αλλά και δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, από τις οποίες εμφορείται η ιδέα του Προσκοπισμού.

Ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Αστικής Ανάπτυξης κ. Δημ. Μαβίδης παρέδωσε χθες στην τοπική Εφορεία, κτίσμα περίπου 160 τ.μ. στην περιοχή του ΣΕΚΦΟ, για χρήση και λειτουργία από το 5ο Σύστημα Προσκόπων, το οποίο αποκτά πλέον δική του εστία.

Το παλαιό και εγκαταλελειμμένο ισόγειο κτίσμα, βρίσκεται επί της οδού Θεοφράστου, δίπλα στις παλαιές εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών. Τόσο το κτίσμα όσο και οι εκτάσεις (περί τα 270 στρ.) και αποθήκες του ΕΘΙΑΓΕ, έχουν παραχωρηθεί για χρήση στον Δήμο Λαρισαίων από το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Εδώ, όπως συμπλήρωσε ο κ. Μαβίδης, θα εκπονηθεί «master plan», προκειμένου να δημιουργηθεί Βοτανικός Κήπος, Μουσείο Εδαφών και Καινοτομίας του πρωτογενούς τομέα, ενώ οι παλαιές αποθήκες θα στεγάσουν δράσεις Πολιτισμού.

Οι Πρόσκοποι θα συμβάλλουν με την εμπειρία τους στις περιβαλλοντικές δράσεις που θα αναπτυχθούν στην περιοχή.

Ο κ. Μαβίδης συνομίλησε με τον περιφερειακό έφορο Κ-Δ Θεσσαλίας κ. Ν. Κόρκα, τον αρχηγό της Ένωσης παλαιών Προσκόπων κ. Μωυσή Μανουάχ καθώς και τον αρχηγό, βαθμοφόρους και μέλη της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης του 5ου Συστήματος Προσκόπων για τα επόμενα βήματα και τις εργασίες που πρέπει να γίνουν για να καταστεί λειτουργικός ο χώρος, τη χρήση του οποίου αναλαμβάνει ο τοπικός Προσκοπισμός. Προς τούτο είναι απαραίτητο να προηγηθεί η αποτύπωση του κτίσματος και να γίνουν μελέτες που θα επιτρέψουν τις όποιες παρεμβάσεις σ’ αυτό. Ουσιαστικά πρόκειται για δύο εφαπτόμενους ισόγειους χώρους, με ευρύχωρη αυλή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass