Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νεκρός 63χρονος στο παγωμένο Λιβάδι

• Από παθολογικά αίτια, αν και αρχικά ο θάνατός του είχε αποδοθεί στην απότομη διακοπή μηχανικής υποστήριξης...

Δημοσίευση: 12 Φεβ 2018 22:00

Σε παθολογικά αίτια, σύμφωνα με τη γνωμάτευση και δεύτερου ιατρού φαίνεται πως οφείλεται ο θάνατος του 63χρονου Νικ. Κων. Γκουτζαμάνη από το Λιβάδι Ελασσόνας.

Ο θάνατος του οποίου, αρχικά αποδόθηκε στη διακοπή της μηχανικής αναπνευστικής του στήριξης με οξυγόνο λόγω διακοπής ρεύματος στην περιοχή, αλλά τόσο η εξέταση του ιδιώτη γιατρού, όσο και η εξέταση του γιατρού ΕΣΥ - μετά από εισαγγελική παρέμβαση – απέδωσαν τον θάνατο του 63χρονου σε παθολογικά αίτια και όχι στη διακοπή της μηχανικής υποστήριξης της αναπνοής. Δημοσιεύματα που επικαλούνταν μαρτυρίες συγγενών του εκλιπόντος, απέδιδαν αρχικά τον θάνατο του 63χρονου στις επιπτώσεις της διακοπής ρεύματος. Το θέμα γρήγορα πήρε διαστάσεις, προκαλώντας την επέμβαση των διωκτικών αρχών βάζοντας σε πρόσθετους μπελάδες την οικογένεια του νεκρού καθώς την ώρα που έπρεπε να τελέσουν τη νεκρώσιμη ακολουθία, την ίδια ώρα έπρεπε να συνδράμουν στην ολοκλήρωση της έρευνας της ΕΛ.ΑΣ. για τα αίτια του θανάτου. Ο 63χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα αλλά λόγω και των αναπνευστικών προβλημάτων, σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., υποβοηθούνταν παροδικά με μηχανική υποστήριξη, με φιάλη οξυγόνου.  Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, στο Λιβάδι Ελασσόνας σημειώθηκε όντως διακοπή στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στις 10 το βράδυ του Σαββάτου η οποία αποκαταστάθηκε στις 10 το πρωί της Κυριακής ενώ ο θάνατος του 63χρονου, σύμφωνα και με τον ιδιώτη γιατρό που τον παρακολουθούσε σε τακτική βάση, βεβαιώθηκε στο μεσοδιάστημα, στις 4.30 τα ξημερώματα της Κυριακής. Ο θάνατος του 63χρονου, με βάση και τη βεβαίωση του ιδιώτη γιατρού αποδόθηκε σε παθολογικά αίτια και έτσι ξεκίνησε η διαδικασία για τη νεκρώσιμη ακολουθία ενώ δεν ενημερώθηκε η ΕΛ.ΑΣ.. Η οποία ενεπλάκη ωστόσο στη συνέχεια όταν το αρχικό δημοσίευμα σε ηλεκτρονικό μέσο – που ανακλήθηκε στη συνέχεια – απέδωσε τον θάνατο του 63χρονου στις επιπτώσεις της διακοπής ρεύματος.
Μετά τις διαστάσεις που έλαβε το θέμα από την αναπαραγωγή της «είδησης», το Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας κλήθηκε να διερευνήσει την υπόθεση ενώ ενημερώθηκαν και οι εισαγγελικές αρχές που ζήτησαν και δεύτερη βεβαίωση, για τα αίτια του θανάτου, από γιατρό δημοσίου φορέα. Γιατρός του ΕΣΥ βεβαίωσε επίσης ότι ο 63χρονος απεβίωσε λόγω των παθολογικών του προβλημάτων, οι συγγενείς φέρονται να δήλωσαν πως δεν επιθυμούν ιατροδικαστική εξέταση και έτσι η προγραμματισμένη, νεκρώσιμος ακολουθία, τελέσθηκε κανονικά χθες το μεσημέρι.
Β.Κ.

Σχετικά Άρθρα