ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ

«Να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση Νovartis»

Δημοσίευση: 13 Φεβ 2018 15:08

Με αφορμή την υπόθεση «Novartis ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Γεώργιος Λαμπρούλης, σημειώνει πως «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα μαζί υπηρετούν την ίδια πολιτική ενίσχυσης των επιχειρηματικών ομίλων και στον χώρο του Φαρμάκου, σε βάρος των αναγκών του λαού.


Το φάρμακο - εμπόρευμα και η εμπορευματοποίηση συνολικά της Υγείας, που υπηρετούν με την πολιτική τους όλες οι κυβερνήσεις, και η σημερινή των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, είναι το έδαφος πάνω στο οποίο «ανθίζει» ένα ακόμα σκάνδαλο. Ισχυροί μονοπωλιακοί όμιλοι, που ελέγχουν την έρευνα, την παραγωγή και τη διακίνηση φαρμάκου, κονταροχτυπιούνται με «νόμιμα» και λιγότερο νόμιμα μέσα, για να ενισχύσουν το μερίδιό τους από την «πίτα» του 1,5 τρισ. δολαρίων παγκοσμίως. Στη βάση αυτή, αναπτύσσεται η διαπλοκή με το κράτος και τους μηχανισμούς του.
Με τις περικοπές και τα «πλαφόν» στη φαρμακευτική δαπάνη, η κυβέρνηση καλλιεργεί την εντύπωση ότι βάζει τάξη στα οικονομικά της Υγείας, όταν με την πολιτική της ενισχύει τα κέρδη των φαρμακοβιομηχάνων και φορτώνει ολοένα και περισσότερο τα βάρη στον λαό. Ταυτόχρονα, σπέρνει σύγχυση και αυταπάτες ότι με εξεταστικές επιτροπές και την αυστηροποίηση της νομοθεσίας και των ελέγχων θα υπάρξει τάχα «κάθαρση», ενώ θωρακίζει και ενισχύει την πηγή των σκανδάλων, που είναι το καπιταλιστικό κέρδος.
Για εμάς, όπως αναφέρει το κόμμα μας, όσο σημαντικό είναι για τον λαό να διαλευκανθεί πλήρως αυτή η υπόθεση «Novartis» και κανένας υπεύθυνος να μην πέσει στα μαλακά, όπως συνήθως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, άλλο τόσο σημαντικό είναι να μην λειτουργήσει ως βολικό άλλοθι κάλυψης της αντιλαϊκής πολιτικής.
Ο λαός να μην επιτρέψει όλη αυτήν την μπόχα που αναδύεται να σκεπάσει το μέγα σκάνδαλο, που είναι η παραγωγή και εμπορία του Φαρμάκου με σκοπό το καπιταλιστικό κέρδος. Όσο συμβαίνει αυτό, το Φάρμακο θα είναι απλησίαστο για τα εργατικά λαϊκά στρώματα και ταυτόχρονα θα μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα στις πολυεθνικές για το ποια θα κυριαρχήσει, θα αναπαράγεται η διαφθορά. Βλέποντας αυτήν τη μεγάλη εικόνα, οι εργαζόμενοι αντί να ψάχνουν «ουτοπικά» έναν καπιταλισμό χωρίς διαφθορά, να παλέψουν για να ξηλώσουν την αιτία της διαφθοράς και των σκανδάλων, που είναι η ίδια η καπιταλιστική ιδιοκτησία» καταλήγει ο κ. Λαμπρούλης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass