ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Ανεξάρτητος ο Σταύρος Πουλαράκης

* Για ανεντιμότητα τον κατηγορεί ο δήμαρχος Φαρσάλων - Νέος αντιδήμαρχος ο Απ. Κυριαζής

Δημοσίευση: 13 Φεβ 2018 22:24
Ο Σταύρος Πουλαράκης Ο Σταύρος Πουλαράκης

Ανεξαρτητοποιήθηκε από τη δημοτική παράταξη "Φαρσάλων Όραμα" με χθεσινή του δήλωση ο αντιδήμαρχος κ. Σταύρος Πουλαράκης. Η δήλωση ανεξαρτητοποίησης κατατέθηκε στον πρόεδρο του Δ.Σ. Φαρσάλων κ. Βάιο Νικολάου και κοινοποιήθηκε στον δήμαρχο κ. Άρη Καραχάλιο και στους αρχηγούς των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Φαρσάλων.

Ο κ. Σταύρος Πουλαράκης στη δήλωση ανεξαρτητοποίησής του από την παράταξη της πλειοψηφίας, αφού πρώτα παραιτήθηκε από αντιδήμαρχος, αναφέρει τα εξής:

Με την παρούσα επιστολή μου θέλω να εκφράσω την πολιτική μου διαφωνία για τον τρόπο λειτουργίας της δημοτικής παράταξης «Φαρσάλων Όραμα» με την οποία εκλέχτηκα δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές της 18ης Μαΐου 2014. Για τον λόγο αυτό παραιτούμαι από τη θέση του αντιδημάρχου και καταθέτω δήλωση ανεξαρτητοποίησης σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 66 του Νόμου 3852/2010 και του άρθρου 94 παρ. 4 του ΚΔΚ.

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο εξέφρασα προς τον Δήμαρχο την πολιτική μου διαφωνία για τον τρόπο λειτουργίας της παράταξης. Όλο αυτό το διάστημα έκανα υπομονή και επεδίωξα να δώσω χρόνο για να αλλάξουν τα κακώς κείμενα.

Δυστυχώς όχι μόνο δεν άλλαξε κάτι προς το καλύτερο, αλλά η στενή ηγετική σας ομάδα λειτουργεί ως κλειστό διευθυντήριο και ο τρόπος λήψης αποφάσεων παρεκκλίνει των αρχών της φιλοσοφίας μου.

Η δημοκρατική μου συνείδηση και η πολυετής εμπειρία μου στα κοινά, δεν μου επιτρέπουν να δείχνω ανοχή σε απαξιωτικές συμπεριφορές προς όλους όσους εκλέχτηκαν κατά εντολή των συμπολιτών μας για να εργαστούν ανιδιοτελώς. Όλα αυτό το διάστημα σε θέσεις ευθύνης προσπάθησα να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για την επίλυση των ζητημάτων της αρμοδιότητάς μου προς ωφελεία των συμπολιτών μας και κατά συνέπεια της δημοτικής παράταξης.

Αποκορύφωμα όλης αυτής της προσπάθειας ήταν όταν πέρυσι τέτοιο καιρό κλίθηκα να αντιμετωπίσω τη σφοδρή κακοκαιρία-χιονόπτωση που έπληξε την περιοχή μας. Τότε που εγώ προσωπικά με συναδέλφους αντιδημάρχους με συναφή αρμοδιότητες και όλο το εργατικό δυναμικό του δήμου δίναμε τη μάχη του αποχιονισμού επί 24ώρου βάσης, υπήρχαν «συνάδελφοι» οι οποίοι απολαμβάνοντας τη θαλπωρή του σπιτιού και του γραφείου κάνοντας ανέξοδη κριτική αντί να συνδράμουν στην επίλυση των προβλημάτων.

Κύριε Πρόεδρε, ήταν μεγάλη τιμή για μένα η εντολή των συμπολιτών να υπηρετήσω τα συμφέροντα του τόπου μας πρώτα από τη θέση του δημοτικού συμβούλου και κατόπιν από τη θέση του αντιδημάρχου.

Κύριε Δήμαρχε, κύριε Πρόεδρε, δημοτικοί σύμβουλοι σέβομαι απόλυτα τους θεσμούς και τα πρόσωπα που τους υπηρετούν.

Ποτέ στη ζωή μου, στην επαγγελματική μου πορεία, στην ενασχόλησή μου με τα κοινά δεν υπήρξα μίζερος και μηδενιστής. Όλες μου οι παρεμβάσεις ήταν με γνώμονα το συμφέρον του δήμου μας.

Με την ευκαιρία επιτρέψτε μου να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς το σύνολο του δήμου και περισσότερο προς εκείνους τους εργαζόμενους που καθημερινά δίναμε τον δικό μας αγώνα στον τομέα της καθαριότητας.

Κάνω σαφές ότι από τη θέση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου θα συνεχίσω να εκφράζω τις απόψεις μου και να στηρίζω ιδέες και δράσεις προς τη σωστή κατεύθυνση, και να ασκώ καλοπροαίρετη κριτική και να καταθέτω προτάσεις οι οποίες θα προσθέτουν και δεν θα αφαιρούν για το καλό αυτού του τόπου.

Το οφείλω στους εκατοντάδες συνδημότες οι οποίοι με στηρίζουν τόσα χρόνια.

Εύχομαι και ελπίζω να κάνουμε ο καθένας μας το καλύτερο για την επαρχία μας που αγαπάμε.

Ο ΔΗΛΩΝ

ΠΟΥΛΑΡΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Εντονη υπήρξε η αντίδραση του δημάρχου Φαρσάλων κ. Άρη Καραχάλιου, που με δήλωσή του κατηγόρησε τον παραιτηθέντα σύμβουλο για δειλία και ανεντιμότητα, σημειώνοντας τα εξής:

"Στοιχειώδης αυτοδιοικητική αξιοπρέπεια επιτάσσει η παραίτηση του εν ενεργεία αντιδημάρχου να υποβάλλεται στον δήμαρχο. Ούτε το στοιχειώδες δεν τήρησε ο κ. Σταύρος Πουλαράκης, ο οποίος επέλεξε να παραιτηθεί με επιστολές που μοίρασε ηλεκτρονικά. Και αφού ολοκλήρωσε το επικοινωνιακό του έργο, εδέησε περί τις 12.00 η ώρα να καταθέσει την ίδια επιστολή στο Δημαρχείο, πάντα η σύζυγός του.

Ο ίδιος ουδόλως εμφανίστηκε, άφαντος. Τόση δειλία και απρέπεια! Θεωρώ περιττό να επισημάνω ότι η θητεία του ως αντιδημάρχου ολοκληρώνεται την 28η Φεβρουαρίου 2018, δηλαδή μετά 16 μόλις ημέρες. Οπότε γίνεται αντιληπτός ο λόγος της "πολιτικής διαφωνίας του". Η παραμονή του ως αντιδημάρχου μέχρι λήξεως της θητείας της Δημοτικής Αρχής. Άλλος ένας λόγος αναγκαίος κατά την επιθυμία του.

Να ολοκληρώσω λέγοντας ότι στη συνείδηση της δημοτικής παράταξής μας είναι ήδη διαγραμμένος από αρχής της θητείας του. Είχε απλώς την ανοχή του δημάρχου για ολοκλήρωση θητείας του την οποία με απίστευτη δειλία και ανεντιμότητα δεν ετίμησε. Να θυμάται πάντα ότι "την προδοσία πολλοί αγάπησαν, τον προδότη όμως κανείς".

* Αξίζει να σημειωθεί ότι νέος αντιδήμαρχος από την 1η Μαρτίου 2018 θα είναι ο δημοτικός σύμβουλος Αποστόλης Κυριαζής, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Αχιλλέα Φαρσάλων".

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass