ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΝΙΓΜΕΝΑ ΣΤΑ ΑΓΡΙΟΧΟΡΤΑ ΡΕΜΑΤΑ

Φίδια σουλατσάρουν στην Αγιά…

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2015 9:19

 

 

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Και ποιος δεν έχει διαμαρτυρηθεί για φίδια τον τελευταίο καιρό στην Αγιά. Τα πνιγμένα στα αγριόχορτα ρέματα που διασχίζουν την κωμόπολη, οικόπεδα παρατημένα και ακαθάριστα από τους ιδιοκτήτες τους, αλλά και τα γύρω κτήματα, αποτελούν πιθανές εστίες αυτών.

Από την πλευρά της Δημοτικής Κοινότητας, οι προσπάθειες μεγάλες, φιλότιμες και συνεχείς για τον καθαρισμό των δημοτικών χώρων, με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Ζάχο Μπατζιόλα, ο οποίος βάζει πολλές φορές και προσωπική εργασία, κάτι που έχει εκτιμηθεί ιδιαίτερα από τους κατοίκους της Αγιάς. Δυστυχώς, όμως, όπως και ο ίδιος επισημαίνει, το προσωπικό του Δήμου δεν φτάνει, οι προσλήψεις έχουν «παγώσει» και λίγα άτομα καθαριότητας πρέπει να καλύπτουν μια πολύ μεγάλη περιοχή που επιβαρύνεται αυτήν την εποχή και από χιλιάδες επισκέπτες της παραλιακής ζώνης. Αποτέλεσμα είναι οι καθαρισμοί από τα άγρια χόρτα να αργούν.

Εκτός αυτού, προ ενός μηνός σχεδόν η Δημοτική Αρχή έκανε έκκληση, διά μέσω του τοπικού έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, στους ιδιοκτήτες οικοπέδων να προχωρήσουν άμεσα στον καθαρισμό αυτών, ώστε να αποφευχθούν πρωτίστως περιπτώσεις πυρκαγιών και δευτερευόντως φαινόμενα εμφάνισης φιδιών. Η έκκληση εισακούστηκε από κάποιους, από πολλούς όμως όχι, με αποτέλεσμα εκτάσεις μέσα στην Αγιά να μοιάζουν με ζούγκλα.

Τα φίδια, ασφαλώς, προσφέρουν κι αυτά τις δικές τους καλές υπηρεσίες στον άνθρωπο και στη φύση. Παρ’ όλες αυτές όμως, φέρνουν φόβο και αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για όλους. Το δάγκωμα και το δηλητήριό τους μπορούν να αποβούν και μοιραία. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή μαζί τους, όπως επίσης χρειάζεται να εντατικοποιηθούν οι ενέργειες καταστροφής των άγριων χόρτων, τόσο από τη Δημοτική Αρχή, όσο και από τους ιδιώτες, μήπως και περιοριστεί η εμφάνισή τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass