Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναταράξεις στον Σύλλογο Νεφροπαθών ν. Λάρισας

* Καθαίρεσαν τον πρόεδρο γιατί -υποστηρίζουν- πρότεινε κατάργηση οδοιπορικών * Τι λέει ο ίδιος

Δημοσίευση: 26 Φεβ 2018 22:30

Εντονη διαμάχη έχει ξεσπάσει μεταξύ των μελών του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Νεφροπαθών Πολιτών ν. Λάρισας, «Ο Αγιος Αχίλλιος», που κατέληξε στην καθαίρεση του προέδρου και στη διαγραφή του από μέλος του Συλλόγου, την οποία αιτήθηκε ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου και ο γραμματέας.

Η απόφαση, όπως ισχυρίζονται τα μέλη του, πάρθηκε μετά από ψηφοφορία, και κατά πλειοψηφία στο διοικητικό συμβούλιο, αλλά βρήκε την αντίδραση του προέδρου, ο οποίος αρνείται την ισχύ της και χθες συγκάλεσε γενική συνέλευση των μελών του Συλλόγου, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα και να αποφασίσει το σώμα αν δέχεται ή όχι αυτή την απόφαση.

Τα τρία μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Νεφροπαθών, που ζήτησαν την καθαίρεση του προέδρου, ισχυρίζονται ότι «ουδεμία σχέση έχει ο Σύλλογος με τη συνέλευση που συγκλήθηκε -χθες -σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Μετροπόλ» στη Λάρισα, ενώ τονίζουν ότι «το διοικητικό συμβούλιο δεν αποφάσισε να συγκαλέσει συνέλευση, σε καμία συνεδρίασή του», καταλήγοντας πως «ο πρώην πρόεδρος κ. Γεώργιος Ντάρδας, κινήθηκε αυθαίρετα και χρησιμοποίησε το όνομα του Συλλόγου για συνάντηση μελών του, χωρίς να έχει δικαιοδοσία να κάνει μια τέτοια ενέργεια».

Απ’ την άλλη ο κ. Ντάρδας ισχυρίζεται ότι «η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου δεν έχει ισχύ, παρά μόνο αν την εγκρίνει η γενική συνέλευση του Συλλόγου» και γι’ αυτό προχώρησε στο κάλεσμα των μελών του, ενώ παράλληλα δήλωσε στην «ΕτΔ», ότι: «οι καταγγελίες που του προσάπτουν μέλη του Διοικητικού συμβουλίου δεν έχουν υπόσταση».

Χθες, στο κάλεσμα του κ. Ντάρδα ανταποκρίθηκε ένα μέρος του συνόλου των μελών του Συλλόγου (περί τα τριάντα άτομα στα 110 μέλη) και όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος: «αποφασίστηκε η μη διαγραφή του προέδρου και ορίστηκε νέα γενική συνέλευση στις 11 Μαρτίου, στις 11 π.μ. στο ξενοδοχείο «Μετροπόλ».

Παράλληλα αποφασίστηκε έλεγχος των οικονομικών στοιχείων του Συλλόγου, η παράδοση των βιβλίων του Συλλόγου και η παύση λειτουργίας του γραφείου του Συλλόγου Νεφροπαθών στη Λάρισα, μέχρι την πραγματοποίηση της επόμενης γενικής συνέλευσης».

ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΤΟ... ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

Να σημειωθεί ότι μέλη του Διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου, που κρίνουν άκυρη τη χθεσινή συνέλευση, απέστειλαν σχετικό έγγραφο στη διεύθυνση του ξενοδοχείου, όπου αναφέρουν: «Ο Σύλλογος Νεφροπαθών Πολιτών ν. Λάρισας, πληροφορήθηκε ότι θα πραγματοποιηθεί «κάποια» συνέλευση του Συλλόγου μας στους χώρους σας.

Σας ενημερώνουμε ότι ο Σύλλογος έχει πλήρη άγνοια επί του θέματος. Δεν έχει προγραμματίσει, ούτε έχει αποφασίσει το Διοικητικό συμβούλιο γενική συνέλευση των μελών του Συλλόγου.

Ως εκ τούτου ουδεμία υποχρέωση έχει ο Σύλλογος για τη χρήση της αίθουσας του ξενοδοχείου σας».

ΛΟΓΟΙ ΚΑΘΑΙΡΕΣΗΣ

Όσον αφορά στους λόγους της καθαίρεσης του προέδρου, το διοικητικό συμβούλιο εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Το τελευταίο χρονικό διάστημα υπήρξαν δραματικές εξελίξεις στον σύλλογό μας. Τα μέλη του Δ.Σ. αναγκάστηκαν να καθαιρέσουν από πρόεδρο και να διαγράψουν από μέλος του συλλόγου μας τον κ. Ντάρδα Γεώργιο σύμφωνα με το άρθρο 6 του Καταστατικού του συλλόγου μας, για τους παρακάτω λόγους:

1)Χωρίς να υπάρξει απόφαση του Δ.Σ. του συλλόγου ο κ. Ντάρδας έστειλε επιστολή στον ΕΟΠΥΥ ζητώντας να κοπούν τα οδοιπορικά αιμοκαθαρόμενων, πρωτοφανές περιστατικό στα χρονικά των χρόνια πασχόντων και των ΑμεΑ, εκθέτοντας συμπάσχοντες και συνολικά τους νεφροπαθείς της Ελλάδας, βάζοντας σε κίνδυνο παροχές που με αγώνες κατέκτησαν οι νεφροπαθείς.

2)Ο κ. Ντάρδας δεν παρέδωσε ποτέ στον ταμία του συλλόγου τη διαχείριση των οικονομικών ως όφειλε σύμφωνα με το άρθρο 16 του καταστατικού του συλλόγου.

Με βάση τα παραπάνω όπως ήδη αναφέρθηκε τα μέλη του Δ.Σ. καθαίρεσαν από πρόεδρο και προέβησαν στη διαγραφή του κ. Ντάρδα από μέλος του συλλόγου. Ως εκ τούτου δεν έχει κανένα δικαίωμα να εκπροσωπεί τον σύλλογο σε δημόσιες αρχές (Περιφέρεια, ΕΟΠΥΥ, Δήμο κ.α.) καθώς και σε κάθε νομικό πρόσωπο δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα. Ο σύλλογός μας επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να διαφυλάξει τα συμφέροντα των νεφροπαθών της ΠΕ Λάρισας».

Απ’ την άλλη ο κ. Ντάρδας, δηλώνει ότι απέσυρε την καταγγελία του από τον ΕΟΠΥΥ, η οποία όπως ισχυρίζεται: «συζητήθηκε μεν στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών» όπου εκπροσωπεί τον Σύλλογο Νεφροπαθών Λάρισας, «αλλά δεν τίθεται θέμα να συζητηθεί στον ΕΟΠΥΥ».

Λένα Κισσάβου

Gallery άρθρου

Σχετικά Άρθρα