Να σου πω τη μοίρα σου…

* Ο καφές και ο βαλές λένε τα μελλούμενα *Άνδρες και γυναίκες, ακόμη και από την ηλικία των 20 ετών, αγωνιούν θέλοντας να μάθουν τι τους περιμένει…

Δημοσίευση: 26 Φεβ 2018 22:35

Ανάλογα με τα αυλάκια που σχηματίζει το κατακάθι του καφέ και τη σειρά με την οποία θα πέσουν τα φύλλα της τράπουλας, το ένα πάνω στο άλλο, το μέλλον προδιαγράφεται διαφορετικό.

Έρωτες, εξελίξεις στα επαγγελματικά, επιτυχίες, οικογενειακά ζητήματα, όλα τα μελλούμενα τα βλέπει η ειδικός, ο πελάτης τα ακούει και πράττει αναλόγως, διαμορφώνοντας το «ριζικό» του. Η «ΕτΔ» επισκέφθηκε όχι «μάγισσες και χαρτορίχτρες» αλλά έναν καινούργιο χώρο καφεμαντείας και χαρτομαντείας που πρόσφατα άνοιξε στη Λάρισα, και έμαθε τα μυστικά που κρύβουν οι παμπάλαιες αυτές «τέχνες».

Μόλις ανοίγεις την πόρτα της «Μισιρλούς» (που σημαίνει Αιγύπτια) αποκαλύπτεται μπροστά σου ένα σκηνικό από τις «χίλιες και μία νύχτες». Ανατολίτικος διάκοσμος δηλαδή, βαριά μυρωδιά από διάφορα έλαια και λιβάνια, ό,τι πρέπει για να δημιουργηθεί μια σχεδόν μυστικιστική ατμόσφαιρα που προδιαθέτει τον επισκέπτη για το τι πρόκειται να ακολουθήσει. Από την Αίγυπτο και συγκεκριμένα από την Αλεξάνδρεια είναι και η κυρία που έρχεται κάθε τόσο στη Λάρισα, για να πει τα μελλούμενα στις ορκισμένες πελάτισσές της. Από την Αίγυπτο είναι και ο επιχειρηματίας, που άνοιξε τον εν λόγω χώρο, διαβλέποντας το κενό στην αγορά της πόλης. Ο ίδιος έχει αντίστοιχη επιχείρηση στην πατρίδα του και θέλοντας να επεκτείνει τις δραστηριότητές του θεώρησε ότι η Λάρισα είναι η κατάλληλη επαρχιακή πόλη για να το τολμήσει.

Όπως λέει η κ. Κάτια υπεύθυνη του χώρου, οι πελάτες που περνούν την πόρτα του μαγαζιού προκειμένου να μάθουν τι επιφυλάσσει γι’ αυτούς το μέλλον, είναι άνδρες και γυναίκες σε σχεδόν ίδιο ποσοστό. Επίσης, το ηλικιακό φάσμα δεν έχει όρια. Ξεκινά από νεαρά άτομα 20 ετών και φτάνει έως μεγάλες ηλικίες, αν και ο μεγαλύτερος όγκος του κοινού είναι ηλικίας 35 έως 45 ετών. Όσο για το τι ζητούν να μάθουν; Παλαιότερα, τα ερωτικά ζητήματα ήταν τα φλέγοντα. Πλέον, λόγω των κοινωνικοοικονομικών αλλαγών, οι πελάτες θέλουν να μάθουν για τα επαγγελματικά τους, την εξέλιξη οικονομικών υποθέσεων και γενικά λεπτομέρειες που θα τους βοηθήσουν την εξέλιξή τους ως άτομα. Ωστόσο, όπως τονίζει η κ. Κάτια, εξαιτίας του ότι το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων της Λάρισας είναι υψηλό σε σχέση με άλλες επαρχιακές πόλεις, τα οικονομικά δεν είναι ένας τομέας που απασχολούν και πολλούς πελάτες.

ΚΑΦΕΣ Ή ΧΑΡΤΙΑ

Συζητώντας με την υπεύθυνη του χώρου μάθαμε και τις διαφορές ανάμεσα στα διαφορετικά είδη πρόβλεψης του μέλλοντος. Για παράδειγμα, ο καφές έχει πρόβλεψη μικρής διάρκειας, δηλαδή αναφέρεται σε πράγματα που θα γίνουν μέχρι και το επόμενο εξάμηνο, ενώ επηρεάζεται πολύ και από το συναίσθημα του πελάτη. Τα χαρτιά δίνουν προβλέψεις που αφορούν σε μεγαλύτερο διάστημα που μπορεί να φτάνει έως και δύο χρόνια. Μάλιστα, όπως λέει η ίδια, η κλασική τράπουλα – που είναι και πιο δύσκολο να διαβαστεί, σε σχέση με τις φιγούρες του Ταρώ – είναι και η πιο έγκυρη. Πάντως, αυτό που τονίζει είναι ότι όποια μέθοδος και αν ακολουθηθεί, ο πελάτης είναι αυτός που στην ουσία καθορίζει το μέλλον του. «Τα χαρτιά ή ο καφές λένε κάποια πράγματα και δίνουν μια γραμμή. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο άνθρωπος που έρχεται εδώ θα τα δεχτεί άμοιρος και θα περιμένει απλώς κάτι να συμβεί. Εμείς οι ίδιοι διαμορφώνουμε το μέλλον μας».

Η ΓΥΑΛΙΝΗ ΣΦΑΙΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ

Στη «Μισιρλού» όποιος πελάτης το επιθυμεί μπορεί να μάθει το μέλλον του μέσα από τη γυάλινη σφαίρα. Αυτή είναι πιο σύνθετη και δύσκολη μέθοδος μαντείας, που απαιτεί το άτομο που κάνει την πρόβλεψη να είναι προικισμένο με το χάρισμα της ενόρασης. Το «διάβασμα» της γυάλινης σφαίρας, σε αντίθεση με τα χαρτιά και τον καφέ που διδάσκονται, είναι ένα έμφυτο χάρισμα, που μόνο κάποιοι άνθρωποι διαθέτουν, όπως μας ενημερώνει η υπεύθυνη.

Μια άλλη υπηρεσία που προσφέρεται στον συγκεκριμένο χώρο είναι και οι προβλέψεις μέσω τηλεφώνου. Αν κάποιος είναι μακριά ή για κάποιον λόγο ντρέπεται να εμφανιστεί ο ίδιος στο κατάστημα μπορεί να μάθει ό,τι επιθυμεί εξ αποστάσεως, μέσω τηλεφώνου.

 

Παναγιώτα Φούντα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass