ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ ΧΘΕΣ ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ

Χιονιάς στην επαρχία Ελασσόνας

Δημοσίευση: 27 Φεβ 2018 22:04

Το πυκνό χιόνι που άρχισε να πέφτει τα ξημερώματα της Δευτέρας στην Ελασσόνα και στην ευρύτερη περιοχή τής έφερε τις τελευταίες μέρες του Φεβρουαρίου ένα καθαρά χειμωνιάτικο «σκηνικό». Και βέβαια, κάθε άλλο παρά…«καλοκαίρι μύρισε», όπως θυμίζει η λαϊκή παροιμία.

Χθες, Δευτέρα, με απόφαση του δημάρχου Ελασσόνας Ν. Ευαγγέλου, όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ελασσόνας δεν λειτούργησαν, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που επικράτησαν ιδίως τις πρωινές ώρες.

Στην πόλη της Ελασσόνας και στη γύρω περιοχή, στη διάρκεια της ημέρας η χιονόπτωση περιορίστηκε ή και σταμάτησε εντελώς και έδωσε τη θέση της σε ψιλόβροχο και βροχές αλλά και χαμηλές θερμοκρασίες και παγετό.

Τα «κεφαλοχώρια» της επαρχίας, οι παρολύμπιες περιοχές, το Λιβάδι, η Βερδικούσια, το Βλαχογιάννι, το Σαραντάπορο, η Καρυά, η Κρανέα, κ.ά. επλήγησαν ιδιαίτερα από τις τελευταίες χιονοπτώσεις.

Από το πρωί, τα μηχανήματα και τα συνεργεία του Δήμου Ελασσόνας και της Περιφέρειας Θεσσαλίας έδιναν τις δικές τους «μάχες» στο οδικό δίκτυο και στα χωριά, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα δημιουργήθηκαν από την έντονη χιονόπτωση.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά και βέβαια οι αστυνομικές αρχές υπενθυμίζουν στους οδηγούς την απαραίτητη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, ιδίως στο επαρχιακό οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών.

Τέλος, χθες το πρωί, στην παλαιά εθνική οδό Λάρισας – Ελασσόνας, κοντά στον Σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων, λίγο έξω από το Στεφανόβουνο, λεωφορείο του ΚΤΕΛ που εκτελούσε το δρομολόγιο Λάρισας – Ελασσόνας βγήκε από το οδόστρωμα και ανετράπη(«πλάγιασε»), ευτυχώς χωρίς να σημειωθούν τραυματισμοί των επιβαινόντων.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ(Γραφείο «Ε»)

του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass