ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΣΤΑΘΜΗ ΤΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ

Φουσκωμένος αλλά ακίνδυνος για την πόλη

* Σε κατάσταση επιφυλακής η ΔΕΥΑΛ

Δημοσίευση: 28 Φεβ 2018 22:14
Από τη χθεσινή αυτοψία του δημάρχου Απ. Καλογιάννη και στελεχών, Δήμου και ΔΕΥΑΛ, στον Πηνειό και στην τάφρο Ι1 Από τη χθεσινή αυτοψία του δημάρχου Απ. Καλογιάννη και στελεχών, Δήμου και ΔΕΥΑΛ, στον Πηνειό και στην τάφρο Ι1

«Δεν υπάρχει κίνδυνος για την πόλη» τόνισε χθες ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης με αφορμή τη στάθμη του Πηνειού ποταμού.

Ο κ. Καλογιάννης κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου εμφανίσθηκε καθησυχαστικός ενώ νωρίτερα, συνοδευόμενος από στελέχη του Δήμου αλλά και της ΔΕΥΑΛ πραγματοποίησε αυτοψία στην εξωτερική και στην εσωτερική κοίτη του Πηνειού αλλά και στην τάφρο Ι1, τάφρος που καταλήγει στον Πηνειό στο ύψος της Νέας Σμύρνης.

Ο κ. Καλογιάννης ενημερώνοντας το σώμα, σημείωσε ότι «μετά τις έντονες βροχοπτώσεις ειδικά στον ορεινό όγκο, ο Πηνειός “φούσκωσε” ενώ στο Κεραμίδι και στη Φαρκαδόνα, σε γειτονικούς νομούς σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα.

Από χθες (σ.σ. προχθές) το βράδυ σήμανε συναγερμός στη ΔΕΥΑΛ καθώς η στάθμη του Πηνειού (μέσα στην πόλη) πέρασε τα 5 μέτρα με αποτέλεσμα η ΔΕΥΑΛ να κλείσει τα θυροφράγματα απορροής ομβρίων υδάτων».

«Στις 5 το πρωί» πρόσθεσε ο κ. Καλογιάννης «η στάθμη του Πηνειού έφθασε στα 5,3 μέτρα και αργότερα έφθασε στα 5,4 μέτρα. Από το 2003 που η στάθμη έφθασε τα 6,9 μέτρα, έχει να καταγραφεί υψηλή αύξηση της στάθμης.

Δεν υπάρχει κίνδυνος για την πόλη. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος. Μάλιστα στο Κεραμίδι (σ.σ. περιοχή όπου η ΔΕΥΑΛ λαμβάνει υπόψη της τις μετρήσεις για τον υπολογισμό της ροής στη Λάρισα) η στάθμη έπεσε κατά 15 εκατοστά, οπότε τις επόμενες ώρες θα αρχίσει να πέφτει η στάθμη του Πηνειού.

Η ΔΕΥΑΛ αντιμετώπισε έγκαιρα τα όποια προβλήματα, όπως συνέβη με τις σχάρες στη συνοικία της Νέας Σμύρνης όπου καταλήγει η τάφρος Ι1». «Οι υποδομές της Λάρισας» πρόσθεσε ο κ. Καλογιάννης «αντέχουν αλλά η κλιματική αλλαγή είναι μπροστά μας. Αντί να μιλάμε για τον Αχελώο να δούμε τις χειμερινές απορροές που χάνονται στη θάλασσα. Η Λάρισα άντεξε και αντέχει χάρη σε ένα εξαιρετικό έργο που έγινε μετά το 1985» κατέληξε ο κ. Καλογιάννης.

ΑΥΤΟΨΙΑ

Χθες το πρωί, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, μαζί με τον αναπληρωτή δήμαρχο Γιώργο Σούλτη, τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΛ Θ. Καφφέ και τον γενικό διευθυντή της ΔΕΥΑΛ Δημ. Σαββοργινάκη, πραγματοποίησαν αυτοψία σε σημεία της εσωτερικής και της εξωτερικής κοίτης του Πηνειού, αλλά και στην τάφρο Ι1, σε σημεία που διέρχεται από τον αστικό ιστό.

Όπως σημειώνεται από τον Δήμο Λαρισαίων «το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Ελλάδας και έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα, έχει φουσκώσει τον Πηνειό με τις υπηρεσίες της ΔΕΥΑΛ να βρίσκονται σε επιφυλακή εδώ και μερικά 24ωρα, προχωρώντας σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, όποτε χρειάστηκε.

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα και παρά την εντυπωσιακή άνοδο της στάθμης των νερών, κατά τη διάρκεια της νύχτας, η κατάσταση δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία, με τη ΔΕΥΑΛ ωστόσο να παραμένει σε κατάσταση επιφυλακής».

ΕΡΓΑ

Με αφορμή τη στάθμη του Πηνειού, ο πρώην δήμαρχος Λάρισας Κων. Τζανακούλης, διευκρίνισε στην «Ε» ότι «επί ημερών μας διασφαλίσαμε την πόλη με αντιπλημμυρικά έργα. Κάναμε έργα ο προϋπολογισμός των οποίων ξεπερνούσε τα 16 εκατ. ευρώ και διασφαλίσθηκε η πόλη άπαξ δια παντός. Είναι έργα που δεν φαίνονται αλλά όπως αποδείχθηκε και αυτές τις ημέρες, αποτελούν ουσιαστικά έργα» υπογράμμισε ο κ. Τζανακούλης.

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass