ΕΚΟΨΑΝ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ

Ερασιτέχνες μετεωρολόγοι στο facebook

Δημοσίευση: 01 Μαρ 2018 15:52

Εκδήλωση για την ετήσια κοπή της πίτας των ερασιτεχνών μετεωρολόγων και απλών καιρόφιλων της Θεσσαλίας, πραγματοποιήθηκε και φέτος στο καφέ «Η παρέα» όπου συμπληρώνονται επτάχρόνια από τη στιγμή που μια μικρή ομάδα δημιούργησε την ομάδα/σελίδα στο facebook.

 Η ομάδα ξεκίνησε δειλά-δειλά ώστε να υπάρχει ένας πυρήνας ατόμων που μελέτησαν και έμαθαν μερικά από τα μυστικά της πρόγνωσης του καιρού. Σιγά - σιγά μπήκαν στην παρέα και απλοί καιρόφιλοι για να ενημερωθούν αλλά και να δώσουν και αυτοί τις εμπειρίες τους πάνω στο θέμα καιρός. Ο δημιουργός της ομάδας και πρώτος διαχειριστής Βασίλειος Πανάκογλου καθώς και ο δεύτερος διαχειριστής Ηλίας Δούραλης με μέλη και φίλους έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα.
Χρόνο με τον χρόνο η παρέα αυτή μεγάλωσε, αναπτύχθηκαν φιλίες και καθιερώθηκε, εκτός από τις συναντήσεις για ένα καφέ μεταξύ φίλων, και ετήσια συνάντηση για κοπή πίτας.
Πάνω από 800 άτομα ενημερώνονται καθημερινά από τις τακτικές προγνώσεις που αναρτώνται ενώ σε έναν κλειστό κύκλο με άλλα άτομα αναλύονται τα προγνωστικά στοιχεία από τα παγκόσμια προγνωστικά μοντέλα. Η αξιοπιστία και η ακρίβεια των εκτιμήσεων έχουν εντυπωσιάσει και έτσι πολλές φορές τα ΜΜΕ ζητούν πρόγνωση για τη Θεσσαλία σε περίοδο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Τα καλά λόγια και οι συνεργασίες δείχνουν ότι το χόμπι κάποιων πολλές φορές μπορεί να βοηθά κοινωνικές ομάδες όπως οι αγρότες και οι επαγγελματίες στον κλάδο του τουρισμού.
 Σύμφωνα με τους δημιουργούς της ομάδας: «Οι πιο έμπειροι αναλύουν τα στοιχεία από τους μετεωρολογικούς σταθμούς που έχουν εγκατασταθεί από μελή της ομάδας ερασιτεχνών, από ιδιώτες, από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών αλλά και από την ΕΜΥ και εξάγουν στατιστικά στοιχεία αλλά και πιο ακριβείς προγνώσεις για τη Θεσσαλία κατά κύριο λόγο. Τα ακραία και έντονα καιρικά φαινόμενα της χρονιάς που πέρασε προβλέφθηκαν επακριβώς με έκδοση χαρτών και κειμένων. Ο έντονος και ισχυρός χιονιάς του Ιανουαρίου, ο ισχυρός καύσωνας στα τέλη Ιουνίου και στις αρχές Ιουλίου, η ψύχρα και οι έντονες βροχές στα μέσα του καλοκαιριού όπως και οι πολύ βροχεροί μήνες του φετινού χειμώνα ήταν μερικά από τα καιρικά γεγονότα που συζητήθηκαν ενώ έγινε και παρουσίαση χαρτών από παρελθοντικά καιρικά γεγονότα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass