ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ

Νοσηλεύεται στο Π.Π.ΓΝ.Λ. ο Κων. Γιαγτζόγλου

Δημοσίευση: 01 Μαρ 2018 15:53

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας νοσηλεύεται από χθες το απόγευμα ο αντιεξουσιαστής Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου, ο οποίος μεταφέρθηκε εσπευσμένα μετά και την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του. Ο Κων. Γιαγτζόγλου κάνει απεργία πείνας και δίψας μετά και τη μεταγωγή του από τις φυλακές Κορυδαλλού στη Λάρισα.

Ο Κων. Γιαγτζόγλου κρατείται στις φυλακές της Λάρισας, κατηγορούμενος για επίθεση με εκρηκτικά στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Στο κατάστημα κράτησης της Λάρισας μεταφέρθηκε το περασμένο Σάββατο, ενώ ζητά τη μεταφορά του στις φυλακές Κορυδαλλού. Με αφορμή την κατάσταση της υγείας του, στην ιστοσελίδα indymedia αναφέρεται από χθες ότι «ο σύντροφος υπέστη σοβαρό λιποθυμικό επεισόδιο μέσα στο κελί του καθώς προσπάθησε να σηκωθεί. Είναι ιδιαίτερα καταβεβλημένος από την πολυήμερη απεργία πείνας και δίψας. Έχει αστάθεια όταν περπατάει και μόνιμη ζαλάδα που τον δυσκολεύει να μείνει όρθιος έστω και για λίγο. Επειδή τέτοια ώρα δεν υπάρχει γιατρός στις φυλακές Λάρισας κρίθηκε απαραίτητη η έκτακτη διακομιδή του σε εξωτερικό νοσοκομείο για εξετάσεις». Την ίδια στιγμή αλληλέγγυοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο, ενώ τους απαγορεύτηκε η είσοδος σε αυτό.

Με αφορμή το αίτημα του Κων. Γιαγτζόγλου τις τελευταίες ημέρες έχουν σημειωθεί κινητοποιήσεις και επιθέσεις. Επίθεση στο γραφείο της στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, δέχτηκε χθες η καθηγήτρια και διευθύντρια του μεταπτυχιακού εγκληματολογίας, Χριστίνα Ζαραφωνίτου, από ομάδα αντιεξουσιαστών. Η ενέργεια εντάσσεται στο μπαράζ επιθέσεων και παρεμβάσεων κάθε είδους, ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου. Για την επίθεση αναρτήθηκε και κείμενο σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου. Την υπόθεση έχει αναλάβει η Κρατική Ασφάλεια, αλλά μέχρι πρότινος η κ. Ζαραφωνίτου δεν είχε δώσει κατάθεση.

Παράλληλα, σημειώθηκαν φθορές σε έντεκα καταστήματα στην οδό Ερμού προχθές τη νύχτα και κατάληψη της εφημερίδας Αυγή, χθες το πρωί. Λίγο μετά τις 11:30 το πρωί, 30 με 40 αντιεξουσιαστές εισέβαλαν στα γραφεία της εφημερίδας «Αυγή» στην οδό Κωνσταντινουπόλεως 12. Την ίδια στιγμή, στη Θεσσαλονίκη διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Εγνατία, μπροστά στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ, όταν ομάδα περίπου 10 αγνώστων έκλεισε το ρεύμα κυκλοφορίας προς το κέντρο τοποθετώντας κάδους, ενώ έβαλαν φωτιά σε έναν από αυτούς. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, επρόκειτο για ομάδα κουκουλοφόρων που εξήλθε αιφνιδιαστικά από τον χώρο του πανεπιστημίου, ενήργησε γρήγορα και στη συνέχεια διέφυγε και πάλι μέσα στο κάμπους. Οι άγνωστοι πέταξαν φέιγ βολάν υπέρ του αγώνα του αναρχικού φυλακισμένου απεργού πείνας.

Στο σημείο έφτασε ομάδα Αστυνομικών και της Πυροσβεστικής, που έσβησε τη φωτιά, και στη συνέχεια αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία, ενώ δεν υπήρξαν περισσότερες ζημιές.

Τέλος, μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου πραγματοποίησαν αποκλεισμό σε ξενοδοχείο στην πλατεία Καραϊσκάκη, με σκοπό την ακύρωση της ομιλίας του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, όπως αναφέρθηκε σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass