«Άλλα αντ’ άλλα της Παρασκευής το γάλα!»

* Δήλωσε ο Μάξ. Χαρακόπουλος στην Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων για απάντηση Αποστόλου

Δημοσίευση: 12 Μαρ 2018 22:23

«Η απάντηση του ΥΠΑΑΤ στην ερώτησή μου για τις τιμές στο αιγοπρόβειο γάλα, τη σύσταση της Διεπαγγελματικής της Φέτας και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, ήταν “άλλα αντ’ άλλα της Παρασκευής το γάλα!”.

Δεν μας έκανε σοφότερους ούτε για τους λόγους πτώσης της τιμής στο γάλα ούτε για την αποφασιστικότητα του υπουργείου να αναλάβει πρωτοβουλίες. Αντιθέτως, αποφεύγει να απαντήσει στην ουσία του προβλήματος που αγγίζει πλέον κάθε νοικοκυριό κτηνοτρόφου: Πού οφείλονται οι μειώσεις της τιμής στο γάλα; Αν συνεχιστεί ο κατήφορος θα ερημώσουν και τα χωριά που μένουν ζωντανά λόγω της κτηνοτροφίας. Ειδικά για το θέμα της Διεπαγγελματικής της Φέτας, είναι υποκρισία από πλευράς της ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ από τη μια να προτρέπει τους κτηνοτρόφους να “οργανωθούν”, ενώ από την άλλη, να κωλυσιεργεί στην έγκριση της πρότασης που πληροί τα κριτήρια». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο και μέλη της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας και τους προέδρους Κτηνοτροφικών Συλλόγων Ελασσόνας, Τυρνάβου και Αργυροπουλίου.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Ελασσόνα στον απόηχο της απάντησης που έλαβε ο Θεσσαλός πολιτικός από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου για την κατάρρευση της τιμής στο αιγοπρόβειο γάλα και εξελίχθηκε σε εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για τα φλέγοντα ζητήματα του κλάδου της κτηνοτροφίας.
Από την πλευρά τους οι κτηνοτρόφοι ανέφεραν πως η πραγματικότητα έχει ξεπεράσει τα στοιχεία που δίνει η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ για τις τιμές στο πρόβειο γάλα, καθώς αυτές στην περιοχή στην καλύτερη περίπτωση φτάνουν τα 0,94 ευρώ το κιλό πλέον από το 1 ευρώ που ήταν πέρυσι. Τόνισαν δε, ότι αν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί αδυνατούν, λόγω έλλειψης προσωπικού και πόρων, να εμποδίσουν τις ελληνοποιήσεις γάλακτος πρέπει να επισπευσθεί η σύσταση της Διεπαγγελματικής της Φέτας που θα βοηθήσει σε αυτή την κατεύθυνση. Επιπλέον, ζήτησαν την ανεξαρτησία και τον αναβαθμισμένο ρόλο του ΕΛΟΓΑΚ, τον οποίο, άλλωστε, οι ίδιοι χρηματοδοτούν με τις εισφορές τους, προκειμένου να ελέγχονται και τηρούνται τα ισοζύγια στο γάλα και το κρέας. Τέλος, επισήμαναν ότι το θέμα της φέτας δεν αφορά μόνο στους παραγωγούς και τη δυνατότητα επιβίωσής τους άλλα στον ίδιο τον καταναλωτή.
Στη συνάντηση, την οποία ο Μάξιμος Χαρακόπουλος χαρακτήρισε ιδιαίτερα εποικοδομητική, παρόντες από πλευράς κτηνοτρόφων ήταν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας Νίκος Παλάσκας, ο αντιπρόεδρος Γιάννης Γκουρομπίνος, ο ταμίας Απόστολος Κόντος, τα μέλη του ΔΣ Γιώργος Μιχαλογιάννης, Γιάννης Κωτούλας, Θανάσης Βέρας και ο τεχνικός σύμβουλος Γιάννης Κόκουρας. Παρόντες, επίσης, ήταν ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ελασσόνας Θανάσης Γεροφωκάς και το μέλος Παύλος Τσιανάκας, ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Τυρνάβου Δημήτρης Δόκος, ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αργυροπουλίου Χρήστος Μπαχτσεβάνος και ο κτηνοτρόφος Ανδρέας Παπακυπριανός από το Βλαχογιάννι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass