ΣΤΟ "ΚΤΗΜΑ ΧΑΜΟΡΟΥΣΟΥ"

Ο Δήμος Φαρσάλων τίμησε τη γυναίκα

Δημοσίευση: 13 Μαρ 2018 22:26

Ο Δήμος Φαρσάλων με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας διοργάνωσε για 3η συνεχή χρονιά εκδήλωση στο "Κτήμα Χαμορούσου" στα Φάρσαλα, προχθές Κυριακή 11 Μαρτίου.

Μιλώντας στην εκδήλωση η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Φαρσάλων κ. Βάια Παύλου, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι "πραγματοποιούμε και φέτος εκδήλωση αναγνώρισης και τιμής προς τη γυναίκα, αλλά και της διαχρονικής της προσφοράς στην κοινωνία μέσα από την πάλη και τους πολλαπλούς και συχνά αλληλοαντικρουόμενους ρόλους που καλείται καθημερινά να αναλάβει. Και πράγματι, είτε ως μητέρα, είτε ως σύζυγος, είτε ως επαγγελματίας, είτε ως επιστήμονας, η γυναίκα με την εργατικότητά της, την αποτελεσματικότητά της, την επιμέλεια και το πάθος που τη διακατέχει, καταφέρνει να φέρνει πάντοτε εις πέρας την αποστολή της.

Η ημέρα αυτή, είναι επέτειος - σύμβολο των αγώνων, των θυσιών και των κατακτήσεων όλων των γυναικών του κόσμου. Παρά τα μεγάλα βήματα που έχουν γίνει, ο αγώνας των γυναικών παραμένει πιο επίκαιρος από ποτέ. Αγωνιζόμαστε για την εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων και της κακοποίησης και διεκδικούμε ρόλο πρωταγωνιστικό σε όλους τους τομείς.

Στις 8 Μαρτίου του 1857 οι γυναίκες κλωστοϋφάντριες του Σικάγο ξεσηκώθηκαν για καλύτερες συνθήκες εργασίας και ίσα δικαιώματα. Η 8η Μαρτίου θεσμοθετήθηκε από τον ΟΗΕ το 1977 να είναι η ημέρα αφιερωμένη στους αγώνες και στην προσωπικότητα των γυναικών. Ολες μας έχουμε καθήκον να αγωνιζόμαστε καθημερινά για τα δικαιώματά μας και την ισότητα.

Ακόμη, θα ήθελα να αναφερθώ στις γυναίκες που άφησαν τον τόπο τους και συνέχισαν τη ζωή τους, στη δική μας περιοχή.

Γυναίκες που με πάθος και μεθοδικότητα κυνήγησαν το όνειρό τους, δημιούργησαν οικογένειες, δραστηριοποιήθηκαν επαγγελματικά και έγιναν αναπόσπαστα μέλη του τόπου μας, μεταφέροντας τα ήθη και τα έθιμα, προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο στον πλουραλισμό και στην πολυφωνία της τοπικής μας κοινωνίας. Στο πλαίσιο αυτό η κ. Ελένη Καραχάλιου, σύζυγος του δημάρχου Φαρσάλων, τιμά στο πρόσωπο της κ. Γιάν. Αρμανίδη προέδρου της Φιλαρμονικής που κατάγεται από την Κύπρο όλες εκείνες τις γυναίκες που ζουν στον τόπο μας και η καταγωγή τους είναι από άλλες περιοχές της πατρίδας μας".

Η καλλιτεχνική οπτική της εκδήλωσης ήταν βασισμένη στο ποίημα "Γυναίκα" του Νίκου Καββαδία, την ερμηνεία του οποίου έκανε η Αλεξάνδρα Μανετζή, ενώ ο σχεδιασμός και η εκτέλεση της χορογραφίας ανήκαν στη Φένια Θεοχάρη. Η είσοδος ήταν ελεύθερη για το κοινό. Τέλος, ακολούθησε γλέντι με κέφι και χορό μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass