Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΙΧΑΝ ΚΛΕΨΕΙ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟ

Επεισοδιακή καταδίωξη νεαρών σε χωριά

Δημοσίευση: 14 Απρ 2018 22:29

Επεισοδιακή ήταν η σύλληψη δύο νεαρών, προχθές το βράδυ στην Καρδίτσα,οι οποίοι μια ημέρα νωρίτερα είχαν κλέψει ένα πολυτελές αγροτικό αυτοκίνητο από χωριό της Λάρισας.


Προηγήθηκε πολύωρη καταδίωξη σε χωριά της Καρδίτσας όπου ο ένας δράστης οδηγούσε με υπερβολική ταχύτητα μέσα σε κατοικημένες περιοχές, ενώ όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, ο δεύτερος συλληφθείς ήταν συνεργός του πρώτου ο οποίος, παριστάνοντας τον… τυχαία διερχόμενο, οδηγούσε επιβατικό αυτοκίνητο με χαμηλή ταχύτητα.«Κλείνοντας» ουσιαστικά τον δρόμο στα περιπολικά που καταδίωκαν τον συνεργό του με το κλεμμένο αγροτικό.
Το οποίο αγροτικό εγκατέλειψαν οι δύο δράστες σε χωματόδρομο στα όρια των νομών Καρδίτσας και Τρικάλων για να διαφύγουν της σύλληψης, κάτι που δεν κατάφεραν τελικά.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι δύο Καρδιτσιώτες, ηλικίας 29 και 34 ετών αντίστοιχα,φέρονται ως δράστες της κλοπής ενός αγροτικού αυτοκινήτου (Nissan Navara) που είχε σταθμεύσει ο 70χρονος ιδιοκτήτης του, σε απερίφρακτο οικόπεδο έξω από το σπίτι του, στη Μάνδρα Λάρισας.
Η κλοπή σημειώθηκε νωρίς το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, με αστυνομικούς του ΑΤ Παλαμά να εντοπίζουν, στις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης, το κλεμμένο αγροτικό να κινείται σε χωριά της περιοχής.
Ετσι ξεκίνησε η καταδίωξή τους με τον οδηγό του κλεμμένου αγροτικού, στη θέα των περιπολικών να αναπτύσσει υπερβολική ταχύτητα, ακόμη και όταν περνούσε μέσα από κατοικημένες περιοχές.
Ο οδηγός του αγροτικού κινήθηκε προς το Αγναντερό, στα όρια με τον νομό Τρικάλων, με τον συνεργό του που οδηγούσε επιβατικό αυτοκίνητο να παριστάνει τον τυχαία διερχόμενο και οδηγώντας επιβατικό αυτοκίνητο με χαμηλή ταχύτητα να εμποδίζει στην πραγματικότητα τη διέλευση των περιπολικών που καταδίωκαν τον οδηγό του κλεμμένου αγροτικού.
Ετσι οι αστυνομικοί «έχασαν» τον δράστη που με τον συνεργό του εγκατέλειψαν το κλεμμένο αγροτικό σε αγροτικό δρόμο, σε κοντινό χωριό. Αφού πρώτα αφαίρεσαν τις πινακίδες από το κλεμμένο αγροτικό όπως και τα κλειδιά.
Από την έρευνα ωστόσο των αστυνομικών της ΔΑ Καρδίτσας, στο κλεμμένο αγροτικό, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του ενός κλέφτη, με τους δύο δράστες να συλλαμβάνονται τελικά λίγες ώρες αργότερα, στην πόλη της Καρδίτσας. Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν ενώπιον των εισαγγελικών αρχών.
Β.Κ.