ΝΕΑ ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

«Οι ιμπεριαλιστές ματώνουν τους λαούς»

Δημοσίευση: 15 Απρ 2018 22:07

«Με την επίθεσή τους στη Συρία, οι ΗΠΑ, η Μ. Βρετανία και η Γαλλία, με τη στήριξη και την ανοχή των άλλων κρατών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ματώνουν για μια ακόμη φορά τους λαούς της περιοχής, καταστρέφουν και διαμελίζουν κράτη, αξιοποιώντας κατασκευασμένα στοιχεία και προσχήματα» τονίσθηκε χθες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν οι Τομεακές Οργανώσεις Λάρισας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, μετά και την εκδήλωση «ιμπεριαλιστικής επίθεσης» σε βάρος της Συρίας «με τη συμμετοχή της Ελλάδας ως ορμητήριο των ιμπεριαλιστών».


Μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ συγκεντρώθηκαν χθες το μεσημέρι στα γραφεία του Κόμματος στη Λάρισα για να ακολουθήσει νέα πικετοφορία σε κεντρικές οδούς. «Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα στη χώρα μας, τα παιδιά των εργατικών και λαϊκών οικογενειών, σε αγωνιστική επαγρύπνηση απέναντι στην κλιμάκωση της στρατιωτικής αντιπαράθεσης μεταξύ των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην Αν. Μεσόγειο, τη Συρία αλλά και το Αιγαίο» τόνισε, μιλώντας στη συγκέντρωση, το μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ, Πέτρος Κρίκης.
Για να προσθέσει, μεταξύ άλλων ότι πρέπει «να σταματήσει να χρησιμοποιείται η Ελλάδα ως ορμητήριο των ιμπεριαλιστών. Να μην παρασχεθεί καμία διευκόλυνση, σε έδαφος, νερό και αέρα. Να μην μετατραπεί η Ελλάδα σε ένα μεγάλο ΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο και να κλείσουν όλες οι βάσεις και η νέα βάση των μη επανδρωμένων αμερικανικών αεροσκαφών στην πόλη μας. Να δυναμώσει η πάλη ενάντια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Να μην υπάρξει καμία εμπλοκή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε όλους αυτούς τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς».
«Η επέμβαση στη Συρία, απ’ τη μεριά των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γαλλίας και άλλων, δεν έχει καμία σχέση με τα προσχήματα που επικαλούνται. Αιτία όλων των αντιθέσεων είναι η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και ο ανταγωνισμός τους για το μοίρασμα των πηγών και των δρόμων της Ενέργειας στην ευρύτερη περιοχή. Η αντιπαράθεσή τους σε αυτή τη βάση με άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, όπως η Ρωσία. Η «επόμενη ημέρα» για τη Συρία αφορά το συσχετισμό δύναμης που θα έχει κατοχυρώσει κάθε ιμπεριαλιστική δύναμη για λογαριασμό των μονοπωλιακών της ομίλων.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συμμετέχει όλο και πιο ενεργά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς για λογαριασμό της αστικής τάξης στην Ελλάδα και ταυτόχρονα επιδιώκει να καθησυχάσει τον λαό μας. Να μας πείσει ότι βρισκόμαστε «μακριά» και «αποστασιοποιημένοι» από τα σύννεφα του πολέμου, από τον κίνδυνο της εμπλοκής».
Λένε συνειδητά ψέματα. Προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν και να εφησυχάσουν το λαό. Η όξυνση αυτών των ανταγωνισμών και η τεράστια συγκέντρωση πολεμικών δυνάμεων φέρνουν πιο κοντά τον κίνδυνο ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου, με θύματα τους λαούς. Με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, η Ελλάδα συμμετέχει, όπως είπαμε για λογαριασμό του κεφαλαίου, εξελισσόμενο έγκλημα και μάλιστα ως σημαιοφόρος των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, διαθέτοντας βάσεις, υποδομές και άλλα μέσα υποστήριξης».
Τονίζοντας επίσης ότι «στην όξυνση των αντιθέσεων για την εδαφική και ενεργειακή «λεία» βρίσκεται η αιτία της κλιμάκωσης της στρατιωτικής δράσης της τουρκικής αστικής τάξης και ο ανταγωνισμός της με την αστική τάξη στην Ελλάδα». «Το ΚΚΕ απευθύνεται ιδιαίτερα στα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και τους στρατιώτες που υπηρετούν τη θητεία τους. Οι Έλληνες στρατιώτες δεν πρέπει να γίνουν θυσία στην κρεατομηχανή που στήνουν το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στην περιοχή.
Ο αδικοχαμένος σμηναγός έχασε τη ζωή του στην υπηρεσία για την υπεράσπιση των συνόρων της χώρας μας. Σύνορα, όμως, που δεν αναγνωρίζουν ούτε το ΝΑΤΟ, ούτε η ΕΕ, αφού τα θεωρούν ενιαίο επιχειρησιακό χώρο. Η αποστολή των ενόπλων δυνάμεων για τη διαφύλαξη των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας δεν συμβαδίζει με τη συμμετοχή τους στο ΝΑΤΟ και στις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις» κατέληξε ο ομιλητής. Στη συγκέντρωση συμμετείχε και ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ, Γ. Λαμπρούλης.
Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass