Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνδικάτο ΟΤΑ: «Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης»

Δημοσίευση: 23 Ιουν 2015 11:39

Με αφορμή τη δικαστική καταδίκη συνδικαλιστών το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Λάρισας σε ανακοίνωσή του σημειώνει πως «οι βαριές καταδίκες που επέβαλε στους 4 συνδικαλιστές, κατά πλειοψηφία (2:1) το τριμελές εφετείο Λάρισας , ουσιαστικά ισοδυναμούν με καταδίκη της ίδιας της συνδικαλιστικής δράσης και του απεργιακού δικαιώματος, σε συνθήκες έντασης της αντεργατικής επίθεσης από την πλευρά της εργοδοσίας, της κυβέρνησης και της ΕΕ, που τσακίζει μισθούς, ΣΣΕ, εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα, αλλά και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Αποδεικνύεται ότι η Δικαιοσύνη, εκτός από αντικειμενικά ταξική, είναι και υποκειμενικά, στην πλειοψηφία της, αδιάφορη και εχθρική απέναντι στα προβλήματα και τις έγνοιες της εργατικής τάξης, της λαϊκής οικογένειας. «Η εργοδοσία είχε και έχει στόχο να εκδικηθεί τους συνδικαλιστές για την απεργία και να εκφοβίσει τους εργαζόμενους, προκειμένου να μην αντιδρά κανείς σε κάθε αντεργατικό μέτρο που παίρνει.

Το ΔΣ του συνδικάτου ΟΤΑ Ν. Λάρισας απαιτεί: Την διαγραφή όλων των ποινών σε συνδικαλιστές και εργαζόμενους για την συνδικαλιστική τους δράση, το σταμάτημα κάθε δίκης και γενικότερα όλων των συνδικαλιστικών διώξεων, την ακύρωση των απολύσεων συνδικαλιστών και εργαζομένων για συνδικαλιστική δράση.

Καταγγέλλει την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γιατί διατηρεί όλο το αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων, δεν κάνει καμία κίνηση για την παύση των συνδικαλιστικών διώξεων, ενώ ετοιμάζει νέα επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα.

Καλούμε τους εργαζόμενους να μην κάνουν πίσω στις διεκδικήσεις τους, να ατσαλωθούν ακόμη περισσότερο από τις διώξεις και καταδίκες και να προετοιμαστούν για νέους αγώνες, γιατί η επίθεση από κυβέρνηση, ΕΕ και εργοδοσία θα συνεχιστεί, όπως και οι συνδικαλιστικές διώξεις».

Σχετικά Άρθρα