ΣΤΑ ΓΙΟΡΤΙΝΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ -ΤΕΜΠΩΝ

Καβαλάρηδες θα μεταφέρουν την εικόνα του αγίου

Δημοσίευση: 22 Απρ 2018 16:37
Ο ενοριακός ναός του Αγίου Γεωργίου Τυρνάβου Ο ενοριακός ναός του Αγίου Γεωργίου Τυρνάβου

Πλούσιες οι εκδηλώσεις σε πολλούς φερώνυμους ιερούς ναούς προς τιμή του Αγίου Γεωργίου σε πόλεις κωμοπόλεις και χωριά των Δήμων Τυρνάβου και Τεμπών αλλά και στη Γιάννουλη. Σε ορισμένες περιοχές κυριαρχούν οι εκδηλώσεις και των τοπικών Ιππικών Ομίλων, όπου καβαλάρηδες θα μεταφέρουν την εικόνα του προστάτη τους Αγίου Γεωργίου.

ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Τη μνήμη του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου τιμά ο Τύρναβος και ο ενοριακός ιερός ναός του Αγίου Γεωργίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα σήμερα Κυριακή 22 Απριλίου στις 7 το απόγευμα θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα. Στη συνέχεια θα γίνει η λιτανεία της ιεράς εικόνας στους γύρω δρόμους από τον ναό, συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Τυρνάβου υπό τη διεύθυνση του κ. Θέμη Σαμαντζή.

Αύριο ανήμερα της γιορτής, Δευτέρα 23 Απριλίου το πρωί θα τελεστεί ο όρθρος και η πανηγυρική θεία λειτουργία με αρτοκλασία και Θείο κήρυγμα. Στη συνέχεια ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τυρνάβου θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς.

Το απόγευμα της Δευτέρας στις 6 θα τελεστεί ο μεθεόρτιος εσπερινός.

Σε όλες τις λατρευτικές εκδηλώσεις θα εκτεθεί σε προσκύνημα τεμάχιο ιερού λειψάνου του Αγίου Γεωργίου προς ευλογία των πιστών.

Ο προϊστάμενος του ναού αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Καλκούλης και το εκκλησιαστικό συμβούλιο του ενοριακού καλούν τους πιστούς να συμμετέχουν στις θρησκευτικές εκδηλώσεις

ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΕΤΟ

Τον πολιούχο του Άγιο Γεώργιο τιμά ο Πυργετός με πλούσιες θρησκευτικές εκδηλώσεις σήμερα Κυριακή 22 Απριλίου. Στις 6 το απόγευμα στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Πυργετού θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός και στη συνέχεια περιφορά της εικόνας του αγίου με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Τεμπών, αρτοκλασία και θείο κήρυγμα, στην πλατεία της κωμόπολης.

Επίσης ανήμερα της γιορτής θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία με αρτοκλασία στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό.

ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΝΟΥΣ

Τον πολιούχο τους Άγιο Γεώργιο τιμούν και οι Γόννοι με θρησκευτικές και άλλες εκδηλώσεις. Σήμερα Κυριακή στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα.

Αύριο Δευτέρα ανήμερα της γιορτής μετά τη θεία λειτουργία θα γίνει περιφορά της εικόνας του Αγίου με την συνοδεία καβαλάρηδων με τα άλογά τους από τον Σύλλογο Αραβανίτικων Αλόγων Γόννων «Ο Άγιος Γεώργιος».

Μετά την περιφορά της εικόνας και την ολοκλήρωση των θρησκευτικών εκδηλώσεων στην πλατεία των Γόννων θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι με την ορχήστρα του Βαγγέλη Πέγιου. Θα χορέψουν τα παιδικά συγκροτήματα του Μορφωτικού Συλλόγου – Λαογραφικού Μουσείου Γόννων.

ΣΤΟ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙ

Οι φετινές εκδηλώσεις για τον Άγιο Γεώργιο, μετά από συνεννόηση του Ιππικού Ομίλου με την τοπική εκκλησία θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

Αναλυτικότερα αύριο Δευτέρα 23 Απριλίου, ανήμερα της γιορτής στις 7.30 το πρωί στο εξωκλήσι του Αγίου θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία. Στη συνέχεια πομπή από καβαλάρηδες με τα άλογά τους θα μεταφέρει την εικόνα του Αγίου Γεωργίου στην Κεντρική πλατεία του Μακρυχωρίου όπου θα γίνει η λιτάνευσή της στους κεντρικούς δρόμους του χωριού. Στην πομπή θα συμμετέχει και η ορχήστρα τα Χάλκινα της Κοζάνης. Μετά την ολοκλήρωση των θρησκευτικών εκδηλώσεων θα ακολουθήσει γλέντι στην Κεντρική πλατεία του Μακρυχωρίου «Ζήση Λιούπα».

*Τέλος στη γραφική Λυγαριά Τυρνάβου με τους λιγοστούς κατοίκους τιμάται ο πολιούχος του οικισμού Αγιος Γεώργιος παρουσία πολλών απόδημων. Αύριο, Δευτέρα το πρωί θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass