ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΟΥΝ ΕΩΣ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ

Ασφαλτόστρωση στην παλαιά εθνική Λάρισας – Βόλου

* Κατασκευάζεται ο κυκλικός κόμβος στη διασταύρωση για Αγιόκαμπο

Δημοσίευση: 25 Απρ 2018 21:32
Σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα κατασκευής κυκλικού κόμβου στο ύψος της Γαλήνης, στη διασταύρωση για τα παράλια του Αγιοκάμπου Σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα κατασκευής κυκλικού κόμβου στο ύψος της Γαλήνης, στη διασταύρωση για τα παράλια του Αγιοκάμπου

Ξεκινούν σήμερα οι εργασίες ασφαλτόστρωσης της παλαιάς εθνικής οδού Λάρισας – Βόλου. Η πρώτη φάση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας αφορά σε δύο ημέρες (σήμερα και αύριο) αλλά πρόκειται για τυπική διαδικασία, καθώς οι εργασίες ασφαλτόστρωσης θα διαρκέσουν έως τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Πρόκειται για τμήμα έργου της Περιφέρειας Θεσσαλίας που αφορά στη συντήρηση παλαιών εθνικών οδών (Λάρισας – Βόλου, Λάρισας – Φαρσάλων και Λάρισας - Κοζάνης) ο συνολικός προϋπολογισμός των οποίων ανέρχεται στα 5 εκατ. ευρώ.

Συντήρηση απαιτείται σε όλες τις παλαιές εθνικές οδούς αλλά στην Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου για τον πρόσθετο λόγο ότι είναι δρόμος που επιλέγεται και από βαρέα οχήματα (φορτηγά κ.α.) με αφορμή και τη λειτουργία των σταθμών διοδίων στη νέα εθνική οδό.

Η συγκεκριμένη ασφαλτόστρωση αφορά στο σύνολο σχεδόν της Π.Ε.Ο., από την είσοδο της Λάρισας έως τα όρια του νομού Μαγνησίας. Όπως διευκρινίζεται από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προβλέπουν την «τμηματική κατάληψη της μίας λωρίδας κυκλοφορίας της οδού και την εκ περιτροπής κυκλοφορία των οχημάτων», ενώ «κατά τη διάρκεια των εργασιών η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σύμφωνα με κατάλληλες πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες, που θα τοποθετηθούν από τον ανάδοχο του έργου, υπό την επίβλεψη της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας». Τέλος επισημαίνεται ότι «οι εργασίες θα εκτελούνται μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας, ώστε πριν τη δύση του ηλίου η οδός να παραδίδεται ανεμπόδιστα σε κυκλοφορία».

ΚΟΜΒΟΣ

Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται το τελευταίο διάστημα το έργο της διαμόρφωσης κυκλικού κόμβου στη διασταύρωση για τον Αγιόκαμπο, στο ύψος της Γαλήνης. Ο κόμβος θα συμβάλει στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας ειδικά τους θερινούς μήνες με δεδομένο ότι τα παράλια του νομού, σε καθημερινή βάση, έλκουν μεγάλο αριθμό παραθεριστών. Σύμφωνα με τις σημερινές εκτιμήσεις το έργο του κυκλικού κόμβου, που θα αντικαταστήσει τη σημερινή ισόπεδη διάβαση, αναμένεται να παραδοθεί σύντομα σε χρήση.

ΗΠΕΙΡΟΥ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εκδόθηκαν χθες από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας με αφορμή και τα έργα στην οδό Ηπείρου. Πρόκειται για την 3η φάση του έργου, ενώ η απόφαση της αστυνομίας προβλέπει τη διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων από τη διασταύρωση της Ηπείρου με την οδό Ηλιοδώρου-Ρούσβελτ έως τη διασταύρωσή της με την οδό Παναγούλη.

Η τρίτη φάση του έργου (ανακατασκευής της οδού Ηπείρου και αντικατάστασης του αγωγού ύδρευσης) θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 3 Ιουνίου και, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., προβλέπεται «αντιδρόμηση τμήματος της οδού Βουλγαροκτόνου από την οδό Ασκληπιού έως την οδό Παναγούλη. Η κίνηση των οχημάτων θα γίνεται με κατεύθυνση από την οδό Ασκληπιού προς την οδό Παναγούλη».

Προβλέπονται επίσης «απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης και στις δύο πλευρές σε τμήμα της οδού Βουλγαροκτόνου από την οδό Ασκληπιού έως την οδό Παναγούλη. Ολικός αποκλεισμός της κυκλοφορίας των οχημάτων της συμβολής των οδών Ηπείρου-Παναγούλη και του τμήματος της οδού Παναγούλη από την οδό Ηπείρου έως την οδό Βουλγαροκτόνου. Την παράκαμψη της κυκλοφορίας των οχημάτων μέσω των οδών Τσιμισκή- Ιάσονος-Μανδηλαρά (διαδρομή: Παναγούλη – Τσιμισκή – Ιάσονος –Μανδηλαρά - Παναγούλη)» καταλήγει η ΕΛ.ΑΣ.

Να σημειωθεί ότι οι επόμενες φάσεις του έργου στην οδό Ηπείρου αφορούν στα τμήματά της από την Παναγούλη έως την οδό Υψηλάντου.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass