ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΚΕΘΕΑ «ΕΞΟΔΟΣ»

Άνθρωπος της διπλανής πόρτας ο χρήστης ναρκωτικών

Δημοσίευση: 25 Απρ 2018 20:12

Αλλαγή του προφίλ του χρήστη αλλά και παραπληροφόρηση γύρω από το θέμα των ναρκωτικών διαπιστώνουν κατά την επαφή τους με τους πολίτες τα μέλη του Συμβουλευτικού Σταθμού Λάρισας του ΚΕΘΕΑ «Έξοδος».

Στο πλαίσιο ομιλίας – συζήτησης με θέμα «Μαθαίνω για τα ναρκωτικά – Μύθοι και πραγματικότητα» που διοργανώθηκε χθες το απόγευμα αναπτύχθηκαν θέματα που έχουν να κάνουν με τη χρήση και την εξάρτηση από τις ψυχοτρόπες ουσίες.

Παράλληλα, αναλύθηκαν τα προβλήματα που συνοδεύουν τη χρήση ουσιών τόσο σε προσωπικό όσο και σε οικογενειακό επίπεδο, καθώς και τρόπους αντιμετώπισής τους. Τα στελέχη του Συμβουλευτικού Σταθμού διαπίστωσαν από την καθημερινή επαφή που έχουν με τον κόσμο ότι τέτοιου είδους ενημερώσεις είναι απαραίτητες, «ξεκινήσαμε καμπάνια ενημέρωσης με αφορμή τα 30 χρόνια λειτουργίας που συμπληρώνει η Έξοδος», αναφέρει η ψυχολόγος του Συμβουλευτικού Σταθμού Στέλλα Φουλούλη προσθέτοντας ότι «μέσα από τέτοιου είδους δράσεις αλλά και από την καθημερινή επαφή και επικοινωνία διαπιστώσαμε ότι υπάρχει παραπληροφόρηση για τα ναρκωτικά και πως οι χρήστες ή οι οικογένειές τους απευθύνονται για βοήθεια σε λάθος κέντρα. Επίσης, αυτό που είδαμε είναι ότι έχει αλλάξει το προφίλ του χρήστη. Δεν βλέπουμε χρήστες σε παγκάκια, εξαθλιωμένους. Οι χρήστες είναι στο σπίτι τους, έχουν τη βιτρίνα του εργαζόμενου, του οικογενειάρχη. Είναι ακόμα πιο δύσκολο να παραδεχτεί το περιβάλλον και ο ίδιος ότι υπάρχει πρόβλημα».

Σύμφωνα με τα στελέχη του Σταθμού οι περισσότεροι κάνουν χρήση χασίς, κοκαΐνης και ναρκωτικών δισκίων. «Η εικόνα που έχουμε είναι ότι η χρήση χασίς ξεκινά στα 14 έτη, μιας και είναι η ουσία που τους εισάγει στα ναρκωτικά και θα φτάσουν σε εμάς μια δεκαετία αργότερα. Είναι άνδρες αλλά και γυναίκες. Μάλιστα οι γυναίκες περνούν πιο γρήγορα από το ένα ναρκωτικό στο άλλο αλλά είναι αυτές που αν μπουν σε πρόγραμμα θα το ολοκληρώσουν», σημειώνει η κ. Φουλούλη.

Ομιλητές στη χθεσινή συνάντηση ήταν τα στελέχη του Συμβουλευτικού Σταθμού Στέλλα Φουλούλη – ψυχολόγος και Δημήτρης Μπασδέκης, σύμβουλος τοξικοεξάρτησης. Σύλλογοι, φορείς αλλά και μεμονωμένα άτομα που θέλουν να ενημερωθούν για τα ναρκωτικά, τη χρήση, την εξάρτηση, αλλά και την απεξάρτηση μπορούν να επικοινωνούν με τα στελέχη του Συμβουλευτικού Σταθμού στο τηλέφωνο 2410-254597 και στα γραφεία του σταθμού Κύπρου 103.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass