Γιόρτασαν το Θερινό Ηλιοστασίου στην Ελασσόνα

Δημοσίευση: 24 Ιουν 2015 11:41
Ο καθιερωμένος εορτασμός του Θερινού Ηλιοστασίου πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 21 Ιουνίου, παρουσία δεκάδων πολιτών από γειτονικές και όχι μόνο περιοχές στην Ελασσόνα και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή της αρχαίας Περραιβικής Δωδώνης, λίγα χιλιόμετρα έξω από το Σαραντάπορο. Με θέα τον όγκο του μυθικού Ολύμπου λατρευτές και επισκέπτες συναντήθηκαν λίγο μετά τις 11 το πρωί σε υπαίθριο χώρο πλησίον του αρχαιολογικό χώρο Σαρανταπόρου, προσφέροντας της πρέπουσες χοές οίνου και θυμιάματος καθώς και προσφορά οίνου, καρπών και γλυκισμάτων στους παραβρισκόμενους.
Αμέσως μετά την τελετή, ακολούθησε συμπόσιο σε χώρο εστίασης της περιοχής, κατά τη διάρκεια του οποίου ο στρατηγός ε.α. Γεώργιος Αϋφαντής ανέπτυξε το θέμα «Έξοδος από την Κρίση». Ο κ. Αϋφαντής αναφέρθηκε στο χρονικό που οδήγησε την χώρα στη σημερινή δημοσιοοικονομική κρίση και πρότεινε σειρά μέτρων για άμεση έξοδο από τη στενωπό των τραπεζών και των διεθνών συμφερόντων.
Να σημειωθεί, τέλος, ότι το αστρονομικό φαινόμενο του θερινό ηλιοστάσιο αποτελεί για τους Έλληνες μία από τις τέσσερις ηλιακές περιόδους ορόσημο (μαζί με το χειμερινό ηλιοστάσιο και τις δύο ισημερίες) στον ετήσιο εορτασμό του κύκλου της ζωής. Την 21η του Ιουνίου σηματοδοτείται η επίσημη έναρξη του θέρους για το βόρειο ημισφαίριο, καθώς την ημέρα αυτή ο Ήλιος βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο του ουρανού και η ημέρα παρουσιάζει την μεγαλύτερη διάρκεια του έτους.
            Η επόμενη συνάντηση δόθηκε για την 21η του ερχόμενου Σεπτέμβρη, ανήμερα της φθινοπωρινής ισημερίας και την επίσημη έναρξη του φθινοπώρου.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass