ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ κ. ΙΓΝΑΤΙΟ ΧΘΕΣ ΤΟ ΠΡΩΙ

Χειροτονία διακόνου στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς

Δημοσίευση: 29 Απρ 2018 22:29

Στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς ιερούργησε χθες το πρωί ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, όπου κατά τη θεία λειτουργία τέλεσε τη χειροτονία σε διάκονο του μοναχού Μιχαήλ.

Μαζί του συμπροσευχήθηκε ο γέροντας Αιμιλιανός και συλλειτούργησαν ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Ανω Ξενιάς Αλμυρού, Νεκτάριος Υφαντίδης, ο αρχιμανδρίτης π. Νικόδημος, πολλοί κληρικοί της περιοχής Αγιάς και όχι μόνο. Το καθολικό της Μονής ήταν κατάμεστο από πλήθος πιστών, συγγενών και φίλων του διακόνου.

Ο σεβασμιότατος, απευθυνόμενος στον νέο διάκονο, είπε: «Είσαι ευλογημένος από τον Θεό, γιατί γνώρισες τον γέροντα Αιμιλιανό στην παιδική σου ηλικία, ο οποίος και σε ενέπνευσε. Είχες την πίστη και την αποφασιστικότητα να τον ακολουθήσεις ως εδώ. Ο Θεός ευλόγησε την πορεία σου και την απόφασή σου αυτή. Με ταπεινό φρόνημα και πνεύμα υπακοής έκανες τον τόπο της Αγιάς πατρίδα σου και το μοναστήρι δικό σου σπίτι ζώντας σε μια ευλογημένη αδελφότητα, δίνοντας πνοή και χαρίζοντας ελπίδα και για το μέλλον του μοναστηριού. Να συνεχίσεις ταπεινός και να θυμάσαι πάντοτε ότι η Εκκλησία μας θέλει όλους διακόνους κατά το χάρισμα του καθενός. Εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου να συνεχίσεις με τον ίδιο ζήλο, να είσαι κοντά στους πατέρες, να βοηθάς, να συμβάλλεις, να παρηγορείς. Ηδη οι πατέρες προσεύχονται για σένα και πλέον θα συλλειτουργούν μαζί σου. Ο λαός που αγαπάει το μοναστήρι, που σε γνώρισε όλα αυτά τα χρόνια, είναι κι αυτός συμπροσευχόμενος και ευχόμενος ο Θεός να σε ευλογεί και να σε αγιάζει πάντα. Είσελθε εις τη χαρά του Κυρίου σου».

Ο κ. Ιγνάτιος επίσης τόνισε πως και με την προ ολίγων ημερών αφιέρωση και κουρά του π. Ελισαίου, ο Θεός δίνει ευκαιρίες χαράς και αγαλλιάσεως στην αδελφότητα του Αγίου Παντελεήμονος. Έκανε ιδιαίτερη μνεία στους αρχιμανδρίτες Αιμιλιανό και Νικόδημο, ευχαρίστησε όλους όσοι συλλειτούργησαν μαζί του και υπογράμμισε την άνθηση της μοναστικής ζωής στη Μητρόπολη Δημητριάδος «που την περιτοιχίζουν και τη διαφυλάσσουν είκοσι αυτή τη στιγμή ζωντανά μοναστήρια».

Του Νίκου Γουργιώτη

(Γραφείο «Ε» στην Αγιά)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass