Ερώτηση Λαμπρούλη για ελλείψεις της Πυροσβεστικής

Δημοσίευση: 24 Ιουν 2015 18:41

 

 

Ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών κατέθεσε την προηγούμενη βδομάδα ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης μαζί με τους βουλευτές Γερασιμίδου Ελένη και Βαρδαλή Σάκη , σχετικά με τα προβλήματα και τις ελλείψεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον ν. Λάρισας. Μεταξύ άλλων, ο βουλευτής, τονίζει:

«Τα οξυμένα προβλήματα που αφορούν τη λειτουργία του Πυροσβεστικού Σώματος γενικότερα εκδηλώνονται και στο Νομό Λάρισας. Αναδεικνύουν τις διαχρονικές ευθύνες όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και τις συνέπειες από την εφαρμογή των αντιλαϊκών πολιτικών τους. Έτσι οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, μέσα και υποδομές δημιουργούν τεράστια προβλήματα στην εκτέλεση του πυροσβεστικού έργου. Οδηγούν στην εντατικοποίηση της εκτέλεσης της υπηρεσίας, με αποτέλεσμα την εξουθένωση, τραυματισμούς ακόμα και θανάτους πυροσβεστών. Είναι διαχρονικές οι ευθύνες των κυβερνήσεων που κατάργησαν χιλιάδες θέσεις πυροσβεστών, ανέθεσαν τη δασοπυρόσβεση στο Πυροσβεστικό Σώμα χωρίς τις απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού, συρρίκνωσαν και υποβάθμισαν υπηρεσίες, εκχωρούν αρμοδιότητες πυρόσβεσης στους δήμους, δημιουργώντας προϋποθέσεις κατηγοριοποίησης της πυροπροστασίας. Οι πολιτικές αυτές επιλογές δημιουργούν σοβαρά προβλήματα για την πυρασφάλεια και την πυροπροστασία και εγκυμονούν μεγάλους κίνδυνους τόσο για το λαό όσο και για τους ίδιους τους πυροσβέστες. Ερωτάται ο κ. υπουργός, σε τι ενέργειες θα προχωρήσει ώστε:

Να καλυφθούν άμεσα όλες οι κενές θέσεις με την πρόσληψη όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας. Να ανανεωθεί ο απαρχαιωμένος στόλος με σύγχρονα οχήματα ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όπως και να δημιουργηθούν εγκαταστάσεις σε Αγιά, Φάρσαλα, καθώς και να συντηρηθούν οι υπάρχουσες υποδομές. Να αναβαθμιστεί ο 1ος Πυροσβεστικός Σταθμός Λάρισας σε σταθμό Α’ Τάξης όπως και ο Πυροσβεστικός Σταθμός Ελασσόνας σε σταθμό Γ’ Τάξης»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass