«Εφυγε» η Ελασσονίτισσα Ισμήνη Παγώνη - Μεζίλη

Δημοσίευση: 16 Μαϊ 2018 15:34

 «Έφυγε» από τη ζωή, σε ηλικία 87 ετών, η Ελασσονίτισσα Ισμήνη Παγώνη - Μεζίλη, που απεβίωσε στη Θεσσαλονίκη και κηδεύτηκε στην Ελασσόνα.

Η εκλιπούσα ήταν μία από τις «φιγούρες» της παλιάς Ελασσόνας, που άφησε το δικό της «στίγμα» στην τοπική κοινωνία. Αγαπητή, ευγενής, φιλόξενη, καλοσυνάτη, άτομο ζωντανό, με ευαισθησίες, δραστήρια, πνευματώδης, με ιδιαίτερη αγάπη στον πολιτισμό, τις τέχνες, τη μουσική. Παρούσα συχνά στα κοινωνικά «δρώμενα» και σε εκδηλώσεις της περιοχής. Τη δεκαετία του ΄80 διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ελασσόνας. Διατηρούσε πνευματικούς δεσμούς με την τοπική Εκκλησία. Ήταν κόρη του παλιού βουλευτή της ΕΔΑ Χρήστου Παγώνη, γαλουχήθηκε με τις ιδέες της Αριστεράς και σύζυγος του επί πολλά χρόνια στο ΠΑΣΟΚ νομαρχιακού συμβούλου Λάρισας Λευτέρη Μεζίλη. Γιος της ο επεμβατικός καρδιολόγος στην Πολυκλινική «Άγιος Λουκάς» της Θεσσαλονίκης Νίκος Μεζίλης και αδελφός της ο Ελασσονίτης γιατρός Θανάσης Παγώνης, που διαμένει και δραστηριοποιείται στην Κέρκυρα. Ευτύχησε να δει 2 εγγονούς, φοιτητές.

Στην εξόδιο ακολουθία στον Μητροπολιτικό ιερό ναό Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας συλλειτούργησαν ο αρχιμανδρίτης π. Παΐσιος Μπίσμπας και ιερείς της Ελασσόνας.

Ανάμεσα στις παρουσίες, ο βουλευτής Γιώργος Κατσιαντώνης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, παλαιοί και νέοι αυτοδιοικητικοί, πρ. βουλευτές, εκπρόσωποι συλλόγων, οργανώσεων και κομμάτων, αντιστασιακοί και πολύς κόσμος από την ευρύτερη περιοχή της επαρχίας Ελασσόνας και του νομού Λάρισας.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass