Εκκλησιαστικές ειδήσεις

Δημοσίευση: 27 Μαϊ 2018 15:48

Λειτουργίες στον Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Καστρί Λουτρό

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Καστρί Λουτρό Αιγάνης θα τελεσθούν θείες λειτουργίες σήμερα Κυριακή της Πεντηκοστής 27 Μαΐου και αύριο Δευτέρα 28 του μήνα, του Αγίου Πνεύματος. Επίσης θα τελούνται θείες λειτουργίες κάθε Κυριακή και μεγάλες εορτές τη θερινή περίοδο.

 

Αγρυπνία στον Αγιο Δημήτριο

Την Τρίτη 29 προς 30 Μαΐου, θα τελεστεί ιερά αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου (Νέας Σμύρνης) Λάρισας, από τις 8:30 βραδινή έως λίγο μετά τα μεσάνυχτα προς τιμήν και μνήμην της Οσίας μητρός ημών Υπομονής της Παλαιολογίνας.

 

Πανηγυρίζει η Μονή Αγ. Τριάδος Μορφοβουνίου

Αύριο Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος πανηγυρίζει και εορτάζει η Ιερά Μονή Αγ.Τριάδος Μορφοβουνίου.

Το πρόγραμμα των Ι. Ακολουθιών έχει ως εξής: Σήμερα Κυριακή 27 Μαΐου ώρα 18.30 πανηγυρικός εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας. Αύριο Δευτέρα 28 Μαΐου ώρα 7.30 όρθρος και πανηγυρική θεία λειτουργία. Επίσης αύριο Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος ώρα 07.00 στην Ιερά Μονή Κορώνης θα τελεσθεί ο όρθρος και η θεία λειτουργία.

 

Αρτοκλασία Συνδέσμου Ηλεκτρολόγων

Ο Σύνδεσμος Εργολάβων Ηλεκτρολόγων Ν. Λάρισας θα πραγματοποιήσει αρτοκλασία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος αύριο Δευτέρα 28 Μαΐου, εορτή του Αγίου Πνεύματος. Σε πρόσκληση του Συνδέσμου καλούνται να παραστούν τα μέλη και οι συνταξιούχοι.

 

Παράκληση για υποψηφίους Πανελλαδικών

Παράκληση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών και για τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου του Τυρνάβου τελείται σήμερα Κυριακή στις 7.30 το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Τυρνάβου. Καλούνται γονείς και μαθητές να συμμετάσχουν στην παράκληση για την πνευματική ενίσχυση των παιδιών.

 

Γιορτάζει το παρεκκλήσι του Αγ. Νεκταρίου

Σήμερα Κυριακή 27 Μαΐου προς τιμή του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου, πανηγυρίζει το Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγ. Νεκταρίου της οδού Ερετρίας (πλατεία αγ. Νεκταρίου) και θα πραγματοποιηθούν οι εξής λατρευτικές εκδηλώσεις:

Από τις 7 έως 10 το πρωί θα τελεσθεί πανηγυρική θεία λειτουργία στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου. Στις 7 το απόγευμα θα τελεσθεί μεθεόρτιος εσπερινός και ιερά παράκλησις του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου και στη συνέχεια η λιτάνευση με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής της Ενοριακής Συντροφιάς του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου και το ύψωμα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου.

Επίσης σήμερα το πρωί (Πεντηκοστή) στον ιερό ναό του μεγαλομάρτυρος Αγ. Γεωργίου προς ευλογία των πιστών θα βρίσκεται το σκουφάκι του Αγίου Ιωάννου, ενώ το απόγευμα θα βρίσκεται στο ιερό παρεκκλήσι. Το χριστεπώνυμο πλήρωμα μπορεί να εξυπηρετείται από την Αστική συγκοινωνία Νο 4, στάση Καραγάτση και Ψυχάρη.

 

Πανηγυρίζει η Αγία Τριάδα Ανατολής Αγιάς

 Στον ανακαινισθέντα θολόκτιστο μετά τρούλου ναό της Αγίας Τριάδος Ανατολής Αγιάς, σε ένα καταπράσινο τοπίο, στη θέση ''Τσαΐρια'', αύριο Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον αιδεσιμότατο π. Παναγιώτη Τσιλιμίγκα και ψάλτη τον κ. Ρίζο Κομήτσα. Στον πλακόστρωτο αύλειο χώρο του ναού θα γίνει αρτοκλασία.

 

Πανηγυρίζει η Σκαμνιά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Ο Σύλλογος των Απανταχού Σκαμνιωτών, καλεί όλους τους απανταχού Σκαμνιώτες και φίλους, στις εκδηλώσεις για την πανήγυρη της Εκκλησίας της Αγίας Τριάδας, σήμερα Κυριακή 27 Μαΐου. Το πρωί θα τελεστεί θεία λειτουργία στη γραφική εκκλησία Αγίας Τριάδας της παλιάς Σκαμνιάς, μνημείο που συνδέει όλους τους Σκαμνιώτες, καθώς είναι το μοναδικό που σώθηκε από το κάψιμο του χωριού από τους Γερμανούς το 1943.

Μετά τη Θεία λειτουργία, θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι, με λαϊκή ορχήστρα στην πλατεία του χωριού. Στο γλέντι θα πάρει μέρος με παραδοσιακούς χορούς, το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου.

 

Συνταξιούχοι και εργαζόμενοι της ΔΕΗ τιμούν το Αγιο Πνεύμα

Ο Σύλλογος Συνταξιούχων και οι Σύλλογοι εργαζομένων στη ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ -ΑΔΜΗΕ θα πραγματοποιήσουν αρτοκλασία στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Φιλιππουπόλεως αύριο Δευτέρα 28 Μαΐου, του Αγίου Πνεύματος που καθιερώθηκε προστάτης των απασχολούμενων με τον Ηλεκτρισμό. Μικρή δεξίωση και ο άρτος θα δοθεί στη λέσχη ΔΕΗ (Αγγεριάδου 8 και Ικαρίας)

 

Εκδρομή των Αγίων Θεοδώρων

Οι Άγιοι Θεόδωροι Λάρισας διοργανώνουν προσκυνηματική εκδρομή στην Ιερά Μονή Αγάθωνος (Υπάτη Φθιώτιδας) το Σάββατο 2 Ιουνίου. Δηλώσεις συμμετοχής στον π. Κωνσταντίνο 6945-230204.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass