Προβληματικές οι μπάρες, μεγάλη η ανησυχία (φωτ.)

* «ΚΟΛΛΑΝΕ» ΚΑΤΕΒΑΣΜΕΝΕΣ… * ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΡΙΨΟΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΡΝΟΥΝ * ΟΣΕ: ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ * ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΗΝ «Ε»

Δημοσίευση: 06 Ιουν 2018 22:24 | Τελευταία ενημέρωση: 07 Ιουν 2018 12:38

Εντονη ανησυχία και ιδιαίτερη ενόχληση προκαλεί εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα η κατάσταση μιας διάβασης που τέμνει τη σιδηροδρομική γραμμή Λάρισας – Βόλου. Πρόκειται για τη διάβαση που βρίσκεται μπροστά από το κτίριο που στεγάζει το 7ο Γυμνάσιο Λάρισας, αλλά και το 4ο ΕΠΑΛ στην οδό Κάρλας, που βρίσκεται στο ύψος του Κέντρου «Φάληρο» όπισθεν της οδού Βόλου.

Η συγκεκριμένη διάβαση είναι μια από αυτές που διαθέτουν Αυτόματο Σύστημα Ισόπεδων Διαβάσεων (ΑΣΙΔ), όμως υπάρχει ένα πρόβλημα: Η μπάρα μπορεί να κατεβαίνει αυτόματα για να περάσει το τρένο που κάνει το δρομολόγιο Λάρισας – Βόλου και αντίστροφα, όμως «κολλάει» πολύ συχνά κατεβασμένη με αποτέλεσμα οι οδηγοί όλων των τύπων των οχημάτων ή να περιμένουν άσκοπα για πολλή ώρα, ή να παίρνουν το ρίσκο και να περνάνε.MPARES1

«Είναι κάτι που συμβαίνει συνέχεια και ίσως πολλές φορές σε μια ημέρα», εξηγεί κάτοικος της περιοχής στην «Ε» που επισκέφτηκε χθες το σημείο. «Εγώ ο ίδιος παίρνω συνέχεια τηλέφωνο στην αστυνομία, όμως αυτοί με τη σειρά τους μας ειδοποιούν πως υπεύθυνος είναι ο ΟΣΕ».

Ένας άλλος κάτοικος της περιοχής επισημαίνει το γεγονός πως πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν να σηκώσουν τις μπάρες για να περάσουν τα μεγάλα οχήματα. «Με τα ίδια μου τα μάτια βλέπω νταλίκες να κάνουν το εξής: Ο συνοδηγός να έχει κατέβει για να σηκώσει τις μπάρες και ο οδηγός να περνάει». Και προσθέτει: «Αλλες φορές βλέπω τρακτέρ να κάνει ζιγκ ζαγκ για να περάσει με δυσκολία τις κατεβασμένες μπάρες». Περιστατικά που τα έχει αναφέρει, όπως τονίζει, και στην αστυνομία τηλεφωνικά ως ιδιαίτερα επικίνδυνα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι περιγραφές από επαγγελματία της περιοχής που προσθέτει ότι έχει γίνει μάρτυρας κατάστασης στην οποία κάποιοι έχουν βγάλει τελείως τις μπάρες για να περάσει νταλίκα και στη συνέχεια τις επανατοποθετούν, «όλα αυτά ενώ χτυπάει κανονικά το καμπανάκι που ειδοποιεί ότι περνάει τρένο».

Η «Ε» επικοινώνησε με τον προϊστάμενο της γραμμής Λάρισας-Βόλου του ΟΣΕ κ. Γιώργο Στύλιο ο οποίος μας παρέπεμψε στον αρμόδιο επί των τεχνικών θεμάτων κ. Χάρη Κούτρα. Εκείνος με τη σειρά του μας είπε πως είναι «μια τεχνική βλάβη» και πως «πρόκειται να επισκευαστεί». Όσον αφορά στον λόγο που η κατάσταση αυτή διαρκεί αρκετό διάστημα τόνισε ότι «στον χώρο του δημόσιου τομέα το ζήτημα των ανταλλακτικών είναι μια χρονοβόρα διαδικασία» και πως «αυτό που περιμένουμε τώρα είναι τα ανταλλακτικά για να λυθεί το θέμα». Βέβαια τόνισε πως κάθε φορά που ειδοποιούνται για το συγκεκριμένο σημείο πηγαίνει αμέσως συνεργείο και το διορθώνει.MPARES3

Αν μη τι άλλο πρόκειται για ένα ζήτημα που στο παρελθόν έχει απασχολήσει τη Λάρισα η οποία έχει θρηνήσει θύματα από διαβάσεις, αφύλακτες ωστόσο. Το πιο πρόσφατο περιστατικό ήταν πριν από περίπου δύο χρόνια με έναν 47χρονο άνδρα να χάνει τη ζωή του, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε παρασύρθηκε από αμαξοστοιχία του ΟΣΕ που εκτελούσε το δρομολόγιο από Λάρισα προς Βόλο. Συνέβη σε ισόπεδη διάβαση του ΟΣΕ κοντά στη Χάλκη, διάβαση η οποία δεν διέθετε φωτεινή σήμανση, αλλά ούτε και μπάρες. Για εκείνο το περιστατικό υπήρξε και εισαγγελική παρέμβαση.

Του Κώστα Γκιάστα

Φωτ. Βασίλης Ντάμπλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass