Εκκλησιαστικά νέα και ειδήσεις

Δημοσίευση: 08 Ιουν 2018 16:15

Πανηγυρίζει το εκκλησάκι του Αγ. Βαρνάβα

Τη Δευτέρα 11 Ιουνίου πανηγυρίζει το παρεκκλήσιο του Αγίου Αποστόλου Βαρνάβα στην κατασκήνωση της ΓΕΧΑ στη Σκοτίνα Πιερίας. Το πρωί της εορτής θα τελεσθεί θεία λειτουργία και αρτοκλασία. Για τη μετάβαση στον χώρο της κατασκήνωσης θα υπάρχει λεωφορείο που θα αναχωρήσει στις 7.00 π.μ. από την πλατεία του Αγ. Βησσαρίωνος και από Ανθίμου Γαζή. Αναχώρηση από κατασκήνωση 12 μ. Δηλώσεις στο βιβλιοπωλείο της ΓΕΧΑ (οδός Μανδηλαρά 14, αριθμός τηλεφώνου 2410-621685).

Παράκληση για τους υποψήφιους των πανελλαδικών

Παρακλήσεις για τους μαθητές που διαγωνίζονται στις πανελλαδικές εξετάσεις τελούνται στον Άγιο Αχίλλιο σήμερα 8 καθώς και στις 11, 12, 13 και 15 Ιουνίου.

Όπως κάθε χρόνο με αφορμή τις πανελλαδικές εξετάσεις των παιδιών, στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Λαρίσης τις ημέρες των εξετάσεων σήμερα 8 – 11 – 13 – 15 – 18 Ιουνίου θα τελείται θεία Λειτουργία για τα παιδιά που γράφουν, από τις 7 έως τις 9 το πρωί.

Πανηγυρίζει ο Αγ. Λουκάς

ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙ ΣΤΟ ΠΠΓΝΛ

Πανηγυρίζει στις 11 Ιουνίου το παρεκκλήσι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λαρίσης, το οποίο τιμάται στον Άγιο Λουκά τον Ιατρό, τον νέο Ρώσο ομολογητή και θαυματουργό.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις έχουν ως εξής: Μεθαύριο, Κυριακή 10 Ιουνίου στις 6:30 μ.μ.: Υποδοχή του ιερού λειψάνου του Αγίου Λουκά.

Κυριακή 10 Ιουνίου στις 7 μ.μ.: Πανηγυρικός Εσπερινός και η Λιτανεία της εικόνας του Αγίου Λουκά, προεξάρχοντος του Αρχιμ. π. Σεργίου Παραλίκα.

Δευτέρα 11 Ιουνίου στις 7:30 π.μ. – 10 π.μ.: Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. π. Χρήστου Κωνσταντάκου.

Δευτέρα 11 Ιουνίου στις 8 μ.μ.: Παράκληση του Αγίου Λουκά, την οποία θα τελέσει ο Αρχιμ. π. Βαρθολομαίος Μαργαριτόπουλος.

Σε όλες τις ακολουθίες θα ψάλλει χορός των φοιτητών της Ιατρικής Σχολής Λάρισας.

Όλο το τριήμερο οι πιστοί θα έχουν τη δυνατότητα να προσκυνήσουν το τεμάχιο από το ιερό λείψανο του Αγίου Λουκά.

Αγρυπνία στην Αγία Αικατερίνη

Ιερά Αγρυπνία θα τελεστεί σήμερα Παρασκευή στις 20:30 με 00:45 στην Αγία Αικατερίνη (Αλκαζάρ) με το ακόλουθο πρόγραμμα: Ανάγνωση Θείας Μεταλήψεως, Εσπερινός, Παράκληση στην Παναγία Γοργοϋπήκοο, Όρθρος, Πολυέλαιοι, Θ. Λειτουργία

Αγρυπνία στον Άγιο Αχίλλιο

Ιερά Αγρυπνία θα ψαλεί σήμερα Παρασκευή 8 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου. Η κατανυκτική αυτή Αγρυπνία γίνεται στο πλαίσιο των λατρευτικών εκδηλώσεων για τη μνήμη του Αγίου Λουκά του ιατρού και θαυματουργού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, που τιμάται ιδιαιτέρως στον Ναό αυτό. Η Αγρυπνία περιλαμβάνει το Μικρό Απόδειπνο με την Ακολουθία της Θείας Μεταλήψεως, τον Όρθρο μετά Αρτοκλασίας και τη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία οι πιστοί θα μπορούν να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων.

Νωρίτερα, από τις 7 μ.μ. θα γίνει ο Εσπερινός και η παράκληση του Αγίου Λουκά. Σε όλες τις ιερές Ακολουθίες θα εκτίθεται προς προσκύνηση το λείψανο του Αγίου Λουκά που φυλάσσεται στον Ναό του Αγίου Αχιλλίου, ευλογία του σεβασμιοτάτου μητροπολίτου κ. Ιγνατίου.

Αγρυπνία στον Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών

Ιερά αγρυπνία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 11 Ιουνίου από ώρα 8.30 μ.μ. έως 12.30 τα μεσάνυκτα στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Λαρίσης (παλαιό κοιμητήριο) προς τιμήν του Οσίου πατρός ημών Ονουφρίου Του Αιγυπτίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass