Eργα σε Τερψιθέα και Κοιλάδα

ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ – ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΡΑΘΑΝΟΥ, ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ, ΦΑΡΜΑΚΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΑΓΜ. ΒΕΛΗΣΣΑΡΙΟΥ

Δημοσίευση: 12 Ιουν 2018 22:12

Εργα ανακατασκευής οδών στην Τερψιθέα και συντήρηση κοινόχρηστων χώρων στην Κοιλάδα αναμένεται να εγκριθούν από το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας που συνεδριάζει μεθαύριο Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018. Η συντήρηση δρόμων και πεζοδρομίων στην Τερψιθέα, όπως διευκρινίζει στην «Ε» ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γ. Σούλτης, είναι προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, ενώ η συντήρηση κοινόχρηστων χώρων (πεζοδρόμια και πλατείες) σε όλα τα χωριά του πρώην Δήμου Κοιλάδας, είναι προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.

Στο μεταξύ συνεχίζονται στη Λάρισα αντίστοιχα έργα ασφαλτοστρώσεων. Ήδη παραδόθηκαν στην κυκλοφορία οι οδοί Οικ. εξ Οικονόμων και Υψηλάντου, ενώ σήμερα πρόκειται να παραδοθεί στην κυκλοφορία ένα ακόμη τμήμα της οδού Ηπείρου, από την Ρούσβελτ έως την οδό Παναγούλη.

Οι ασφαλτοστρώσεις θα συνεχισθούν σε άλλες συνοικίες και σε οδούς όπως η Καραθάνου, η Καραϊσκάκη, η Ταγμ. Βελησσαρίου και η Φαρμακίδου που επίσης θα ασφαλτοστρωθούν στο σύνολό τους, όπως έγινε με την οδό Υψηλάντου κ.ά. Οι ασφαλτοστρώσεις θα γίνουν τις επόμενες ημέρες και αφού ολοκληρωθούν νωρίτερα οι εργασίες ιδιωτικής εταιρείας στη περιοχή για την εγκατάσταση οπτικής ίνας.

Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, για την εκτέλεση των εργασιών επιλέγονται, τέλος, ημέρες αργιών (Σαββατοκύριακα) με αφορμή και την πρόσκαιρη απουσία πολιτών.

ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ

Οι συντηρήσεις πεζοδρομίων (προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ) θα αποτελέσει ξεχωριστό έργο από τα εξελισσόμενα, σε κεντρικές οδούς. Όπως ξεχωριστό έργο θα αποτελέσει και η συντήρηση κοινόχρηστων χώρων (προϋπολογισμού 1 ακόμη εκατ. ευρώ) που θα αφορά σε όλες τις πλατείες της Λάρισας. Οι εισηγήσεις για τα δύο αυτά έργα θα κατατεθούν προς έγκριση σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ για την αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου σχεδιάζεται η συζήτηση του έργου ανακατασκευής της οδού Νικηταρά.

ΗΠΕΙΡΟΥ

Με την ολοκλήρωση των διαγραμμίσεων χθες, στην κυκλοφορία θα παραδοθεί από σήμερα ένα τμήμα της οδού Ηπείρου, από τη Ρούσβελτ έως την οδό Παναγούλη, ενώ το έργο θα συνεχισθεί στο τμήμα που περιλαμβάνεται μεταξύ των οδών Παναγούλη και 28ης Οκτωβρίου. Υπενθυμίζεται πως αντίστοιχο έργο (αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης και αναμόρφωση πεζοδρομίων) εκτελείται παράλληλα στη οδό Μανδηλαρά.

ΦΩΤΙΣΜΟΣ

Να σημειωθεί ότι στη μεθαυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας θα εγκριθεί η μελέτη εκτέλεσης της «προμήθειας φωτιστικών τύπου LED για την εξοικονόμηση ενέργειας στον φωτισμό».

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass