Ενεργειακός σχεδιασμός σε θεσσαλικό επίπεδο

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΤΕΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 06 Ιουλ 2018 15:52

Η αξία του ολοκληρωμένου ενεργειακού χωρικού σχεδιασμού και η υιοθέτησή του σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο επιχειρήθηκε να αναδειχθεί χθες σε εκδήλωση που οργανώθηκε στο ΤΕΕ στη Λάρισα από το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής Ελλάδας του Συλλόγου Μηχανικών Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης- ΣΕΜΠΧΠΑ.

Η επιστημονική εσπερίδα με τίτλο «Ενέργεια και Χωρικός Σχεδιασμός», χρηματοδοτήθηκε από το έργο INTENSSS-PA του προγράμματος HORIZON 2020, στο οποίο συμμετέχει ο ΣΕΜΠΧΠΑ. Μετά την παρουσίαση της προσέγγισης και των αποτελεσμάτων του προγράμματος ακολούθησε η ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ δημοσίου, άλλων φορέων και επαγγελματιών αναφορικά με τους αναγκαίους μηχανισμούς και τα εργαλεία που απαιτούνται για την υιοθέτηση του ολοκληρωμένου ενεργειακού χωρικού σχεδιασμού σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Παρόντες μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης Απ. Μπέμπης, ο αντιδήμαρχος Δημ. Μαβίδης και ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ν. Παπαγεωργίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα και μετά την εναρκτήρια ομιλία του προέδρου του περιφερειακού τμήματος του ΣΕΜΠΧΠΑ Δημήτρη Μιμή, ακολούθησαν οι εισηγήσεις:

-«Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τις ΑΠΕ: Προκλήσεις – Αδυναμίες», Ανέστης Γουργιώτης, δρ. Μηχ. Χωρ/ξίας Πολ/μίας και Περιφ. Ανάπτυξης, προϊστάμενος Τμήματος Ειδικών Χωροταξικών Πλαισίων Δ/νση Χωροταξικού Σχεδιασμού ΥΠΕΝ

-«Η προσέγγιση του Ολοκληρωμένου Βιώσιμου Ενεργειακού Σχεδιασμού στο πλαίσιο του έργου INTENSSS-PA» Αναστασία Τασοπούλου, δρ. ΑΠΘ - υπεύθυνη έργου ΣΕΜΠΧΠΑ

«Ολοκληρωμένο Ενεργειακό Σχέδιο και Περιφερειακό Ζωντανό Εργαστήριο Καρδίτσας», Βασίλης Μπέλλης, γενικός διευθυντής Αναπτυξιακής Καρδίτσας Α.Ε. , Θωμάς Χαλάτσης, στέλεχος Αναπτυξιακής Καρδίτσας Α.Ε.

-«Ενεργειακή Συνεταιριστική Εταιρία Καρδίτσας: Δραστηριότητες – Προβλήματα – Προοπτικές», Γεώργιος Κονταξής, γενικός γραμματέας Ενεργειακής Συνεταιριστικής Εταιρείας Καρδίτσας

-«Υδροηλεκτρικά Φράγματα και Χωρικός Σχεδιασμός» Λάμπρος Κίσσας, χωροτάκτης πολεοδόμος μηχανικός Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass