Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις του νομού

Δημοσίευση: 10 Ιουλ 2018 16:13

Πληθώρα θρησκευτικών εκδηλώσεων στον νομό και αυτή την εβδομάδα. Αναλυτικά:

 

Σαρανταλείτουργο στον Αγιο Αχίλλιο για τον μακαριστό Ιγνάτιο

Καθημερινά τελείται στον Άγιο Αχίλλιο ιερό σαρανταλείτουργο (όρθρος, θεία λειτουργία και Τρισάγιο) μέχρι το 40ήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού ποιμενάρχη Ιγνατίου, υπέρ αναπαύσεως της αρχιερατικής ψυχής του. Καλούνται οι πιστοί να έρχονται για να ενώσουν τις προσευχές τους στον Ύψιστο Θεό!

 

Αγρυπνία στον Ναό Αγ. Σοφίας

Κατανυκτική ιερά Αγρυπνία θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας Λαρίσης (περιοχή Χαραυγή) επί τη μνήμη του Οσίου Παϊσίου του Νέου Αγιορείτου αύριο Τετάρτη 11 Ιουλίου και ώρα από 9:00 μ.μ. έως 12:30 τα μεσάνυχτα. Θα τελεσθεί ο πανηγυρικός εσπερινός, η Λιτή μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος και θα ακολουθήσει ο όρθρος και η θεία λειτουργία όπου οι πιστοί θα έχουν τη δυνατότητα να κοινωνήσουν των Αχράντων μυστηρίων.

 

Λειτουργίες για την εορτή του Οσίου Παϊσίου

Ιερά αγρυπνία θα τελεσθεί αύριο Τετάρτη 11 Ιουλίου, στις 9:30 μ.μ. στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας Γερακαρίου Αγιάς, με αφορμή την εορτή του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου. Για τον ίδιο λόγο αγρυπνία επίσης θα τελεσθεί, αύριο  στις 9 μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίων Αντωνίων Αγιάς, ενώ μεθαύριο το πρωί θα τελεσθεί θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Αννας Αγιοκάμπου.

 

Πανηγυρίζει ο Αγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης στο Λιτόχωρο

Κατά την εορτή του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου και Διδασκάλου του Γένους, στον υπό ανέγερση Ιερό Ναό του Οικισμού Δασκάλων Ν. Λάρισας «Ο Πελασγός» στο Λιτόχωρο, θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα: Παρασκευή 13 Ιουλίου: 7.30 το απόγευμα, πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και λιτάνευση της ιεράς εικόνος εντός του οικισμού. Σάββατο 14 Ιουλίου: 7.30 το πρωί, όρθρος και πανηγυρική θεία λειτουργία με ιερατικό συλλείτουργο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass