Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Σάββατο η κηδεία του Ιγνατίου

* ΑΥΡΙΟ ΦΘΑΝΕΙ Η ΣΟΡΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΛΑΪΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ * ΜΕ ΤΙΜΕΣ, ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΑΙ ΙΕΡΑΡΧΩΝ Η ΕΞΟΔΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ

Δημοσίευση: 11 Ιουλ 2018 15:00

Τέλος δόθηκε χθες στην αγωνία των πιστών σχετικά με την άφιξη της σορού του μακαριστού Μητροπολίτη Ιγνατίου, καθώς με ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης καί Τυρνάβου γνωστοποίησε ότι αύριο Πέμπτη 12 Ιουλίου το απόγευμα, θα αφιχθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης και εν συνεχεία θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα το σκήνωμα του μακαριστού Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κυρού Ιγνατίου.

Η εξόδιος Ακολουθία θα τελεσθεί το Σάββατο 14 Ιουλίου στις 11:00 το πρωί, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Πάνω από 50 Ιεράρχες υπολογίζεται να καταφθάσουν στη θεσσαλική πρωτεύουσα για το «ύστατο χαίρε» στον μακαριστό Ποιμενάρχη.

Στο μεταξύ συνεχίζεται η έκδοση συλλυπητηρίων ανακοινώσεων από φορείς:

* Ο Σύλλογος Γυναικών Ραψάνης:

«Σας ευχαριστούμε από καρδιάς Σεβαστέ μας Μητροπολίτη κύριε Ιγνάτιε. Αξέχαστος θα μείνετε στις μνήμες όλων μας. Οι προσευχές μας για σας, βγαλμένες από την καρδιά μας. Αιώνια η μνήμη σας! Καλό παράδεισο, ελαφρύ το χώμα που θα σας σκεπάσει. Καλό ταξίδι σεβαστέ μας Πατέρα».

Με αυτά τα λόγια κλείνει τη συλλυπητήρια ανακοίνωσή του για τον μακαριστό Ιγνάτιο, ο Σύλλογος γυναικών Ραψάνης, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρει: "Με πολύ απλές λέξεις, με σεβασμό και αγάπη μεταφέρουμε Σεβαστέ μας Πατέρα, κύριε Ιγνάτιε, τη θλίψη του Συλλόγου γυναικών Ραψάνης και όλου του χωριού, της Ραψάνης, για τον απροσδόκητο θάνατό σας. Χάσαμε έναν χαρισματικό άνθρωπο με όλη τη σημασία της λέξεως. Η συχνή παρουσία σας στις εκκλησίες μας και τα μοναστήρια μας, έδινε δύναμη ψυχής σε όλους μας, να προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο. Οι αμέτρητες αρετές σας: Καλοσύνη, ταπεινότητα, υπομονή, ηρεμία ψυχής και άλλες πολλές, κατάφεραν να εισχωρήσουν στις ψυχές μικρών και μεγάλων, μας προέτρεψαν να μιμηθούμε το παράδειγμά σας και να γίνουμε όσο γινόταν καλύτεροι χριστιανοί, καλύτεροι άνθρωποι. Υπήρξατε πραγματικός στυλοβάτης του χωριού μας. Ένας πραγματικά άξιος ποιμενάρχης".

* Τη βαθύτατη λύπη του για την εκδημία του Μητροπολίτη μας, ενός Ιεράρχη που πρόσφερε πλούσιο κοινωνικό και πνευματικό έργο στο ποίμνιό του, και που στεκόταν έμπρακτος αρωγός σε οποιονδήποτε τον είχε ανάγκη, εκφράζει με ανακοίνωσή του, το Τοπικό Τμήμα Λάρισας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού. Δηλώνει επίσης πως επιθυμεί να συνοδεύσει την εκφορά του, όταν θα έρθει η στιγμή της απόδοσης των τιμών στο σεπτό του σκήνωμα.

* Η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Περιφέρειας Θεσσαλίας εις μνήμην του μακαριστού Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου κατέθεσε, αντί στεφάνου, συμβολικό χρηματικό ποσό στα συσσίτια της οικείας Μητρόπολης.

«Η κίνηση αυτή έρχεται σε πλήρη σύμπλευση με το πλούσιο φιλανθρωπικό έργο του εκλιπόντος Ποιμενάρχου, ο οποίος πλέον των δύο δεκαετιών υπήρξε αρωγός και συμπαραστάτης των αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας.

Αιωνία του η μνήμη!».