Φώναξαν ενάντια στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Δημοσίευση: 12 Ιουλ 2018 15:10

«Κλιμάκωση των στρατιωτικών επεμβάσεων και επιθέσεων, ένταση των επικίνδυνων ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και μεγαλύτερες απειλές, φέρνει η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ», υποστήριξαν όσοι συγκεντρώθηκαν χθες το απόγευμα στην Κεντρική πλατεία πραγματοποιώντας ΑντιΝΑΤΟϊκό – αντιπολεμικό συλλαλητήριο και στη συνέχεια πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, με κατάληξη την πύλη της 1ης Στρατιάς.

«Τα κύρια στοιχεία της συνόδου είναι ουσιαστικά δύο. Το ένα αφορά στις απαιτήσεις των ΗΠΑ και του ίδιου του Τραμπ για στοίχιση όλων των δυτικών δυνάμεων κάτω απ’ τη δική του μπαγκέτα, τόσο στην αντιπαράθεση με τη Ρωσία κυρίως σε Μέση Ανατολή, Κεντρική Ευρώπη και Βαλκάνια, όσο και με την Κίνα στον αδυσώπητο οικονομικό πόλεμο που έχει ξεσπάσει αλλά και την ένταση του ανταγωνισμού στον Ειρηνικό και την Ανατολική Ασία.

Το δεύτερο αφορά στη δημιουργία της λεγόμενης «Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Επεμβάσεων», η οποία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, θα ξεπερνά τα όποια εμπόδια θα μπορούσαν να εμφανίζονται στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των χωρών της Ε.Ε., χωρίς την έγκριση της ίδιας της Ε.Ε. ή ακόμα και του ίδιου του ΝΑΤΟ, όπως έκανε και η Γαλλία το 2013 με την επέμβαση στο Μαλί της Αφρικής», αναφέρει ανακοίνωση της Λαϊκής Αντίστασης Αριστερή Αντιμπεριαλιστική Συνεργασία.

«Υπερασπιζόμαστε την ειρήνη ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τα συμφέροντα των αστικών τάξεων. Η συμφωνία μεταξύ των κυβερνήσεων της Ελλάδας και της Δημοκρατίας της Μακεδονίας είναι μία συμφωνία που εντάσσεται και υπηρετεί τα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ και της ΕΕ για την ευρωνατοϊκή ολοκλήρωση των Βαλκανίων και σε αυτό το πλαίσιο τις επιδιώξεις της ελληνικής άρχουσας τάξης να κάνει ένα ακόμα βήμα για να γίνει το “ κεφαλοχώρι” του ιμπεριαλισμού στην περιοχή, εξυπηρετώντας παράλληλα και τα δικά της αυτόνομα συμφέροντα, οικονομικά, πολιτικά και ιδεολογικά. Η Συμφωνία δεν “ανοίγει δρόμους για την ειρηνική επίλυση διαφορών και τη δημιουργία συνύπαρξης των λαών” όπως ισχυρίζονται Τσίπρας και Κοτζιάς. Ποτέ οι ιμπεριαλιστικοί συνασπισμοί και η συμμετοχή τους σε αυτούς δεν διασφάλισαν την ειρήνη. Αντίθετα είναι ένας ακόμα παράγοντας αστάθειας, ανταγωνισμών, πολέμων, ενίσχυσης των ανταγωνισμών οικονομικής και γεωπολιτικής επιρροής των καπιταλιστικών κέντρων και των γειτονικών κρατών», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass