Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΟΥΦΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΓΝΑΤΙΟ

Ηταν ένας φάρος για όλους...

Δημοσίευση: 15 Ιουλ 2018 16:30

«Ο μακαριστός ποιμενάρχης μας Ιγνάτιος ήταν ένας φωτισμένος και χαρισματικός ιεράρχης που με την ύπαρξή του, με τον σοφό λόγο του και τις πράξεις του, έδινε νόημα στη ζωή», τονίζει σε συλλυπητήρια δήλωσή του ο Λαρισαίος πρώην υπουργός και ιστορικό στέλεχος της ΝΔ Γιώργος Σουφλιάς.

«Σεμνός, ταπεινός, ήρεμος, γεμάτος αγάπη, έκανε πράξη το Ευαγγελικό «Αγαπάτε αλλήλους». Υπηρέτησε με πίστη τις ανθρώπινες αξίες όπως η αγάπη, που είναι άλλωστε το βαθύτερο νόημα του Χριστιανισμού. Με το παράδειγμά του κατέστη σημείο αναφοράς.

Προικισμένος με συναισθήματα αλληλεγγύης και συγχώρεσης αγκάλιασε όλο το ποίμνιόν του και τον καθένα ξεχωριστά. Μάλιστα, με το μεγάλο φιλανθρωπικό έργο του στήριξε τους έχοντες ανάγκη.

Ήταν ένας φάρος για όλους. Ο ίδιος υπέστη πολλές πικρίες με την τοποθέτησή του αλλά με μεγαλοψυχία τους συγχώρεσε όλους και αγαπήθηκε πάρα πολύ από το ποίμνιό του. Ήταν ένας δάσκαλος για όλους τους ιερωμένους και τους απλούς πολίτες. Ήταν ακούραστος και το έργο του είναι πολύ μεγάλο, κοινωνικό και πνευματικό.

Το χαρακτηριστικό του ήταν «τα λόγια μας γίνονται και πράξη».

Είναι μια παρακαταθήκη για την ηγεσία της χώρας μας Εκκλησιαστική, Πολιτική, Πνευματική. Θα αποτελεί για πάντα σημείο αναφοράς της Μητροπόλεώς μας. Με αγάπη και σεβασμό τον αποχαιρετούμε.

«Μετά τον Αγίων ανάπαυσον Κύριε την ψυχή του». Αιωνία του η μνήμη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass