Νέα έργα ξεκινάει η ΔΕΥΑΛ στα χωριά των πρώην Δήμων Γιάννουλης και Κοιλάδας

Δημοσίευση: 30 Ιουν 2015 14:56

           Τέλος στα προβλήματα υδροδότησης των τοπικών κοινοτήτων Ελευθερών, Κοιλάδας και Ραχούλας φιλοδοξεί να βάλει η ΔΕΥΑΛ με την αντικατάσταση των παλιών δικτύων ύδρευσης. Συγκεκριμένα έχουν δημοπρατηθεί δύο έργα με τίτλους 3/14 ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΟΙΛΑΔΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ και «2/14 ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΡΑΧΟΥΛΑΣ», με προϋπολογισμούς 850.000,00 ευρώ και 407.000,00 ευρώ και συμβατικές δαπάνες 357.283,17 ευρώ και 177.357,82 ευρώ αντίστοιχα. Έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στο έργο της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στις Τ.Κ. Κοιλάδας και Ελευθερών και μέσα στο καλοκαίρι θα ολοκληρωθούν και οι εργασίες στο έργο της Ραχούλας. Οι νέοι αγωγοί είναι από πολυαιθυλένιο τρίτης γενιάς 16atm, διατομών Φ200 και Φ140 με μήκη 6.655,00μ και 5.650,00μ αντίστοιχα.

       Παράλληλα στα πλαίσια της συντήρησης των εγκαταστάσεων της ΔΕΥΑΛ έχει δημοπρατηθεί και έχουν ξεκινήσει οι εργασίες στο έργο 13/14 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΥΔΑΤΟΠΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ με προϋπολογισμό 405.900,00 €, και συμβατική δαπάνη 161.700€ ,από ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΛ.. Στο έργο θα συντηρηθούν οι υδατόπυργοι και οι δεξαμενές των Δημοτικών και Τοπικών κοινοτήτων των πρώην δήμων Γιάννουλης και Κοιλάδας και της Δημοτικής Κοινότητας Τερψιθέας. Η συντήρηση αφορά την αποκατάσταση αποσαθρωμένων επιχρισμάτων και σκυροδεμάτων, την υγρομόνωση, την αντικατάσταση παλαιών σωληνώσεων, κιγκλιδωμάτων και κλιμάκων, τον χρωματισμό των καθώς και στην κατασκευή περιφράξεων.

     Η ΔΕΥΑΛ επίσης θα προχωρήσει άμεσα στη διαδικασία συλλογής Οικιακών λυμάτων στις Τοπικές Κοινότητες Ραχούλας, Μάνδρας, Κοιλάδας, Ελευθερών, Αμυγδαλέας, Λουτρού και Κουτσόχερου, που βρίσκονται στα Διοικητικά Όρια του Δήμου Λαρισαίων και δεν υπάρχει δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί στη συνέχεια παράνομη διάθεση οικιακών λυμάτων, η ΔΕΥΑΛ θα προχωρήσει στην επιβολή των προβλεπόμενων από τον Κανονισμό αντίστοιχων χρηματικών προστίμων.

   Για την πορεία των εργασιών των έργων, ενημερώθηκαν, με επιτόπια επίσκεψη ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Θεόδωρος Καφφές, ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑΛ Γεώργιος Ζαούτσος, ο δημοτικός σύμβουλος και αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑΛ Αθανάσιος Βλησαρούλης, από τον Διευθυντή Διαχείρισης Δικτύων της ΔΕΥΑΛ Δημήτριο Σαββοργινάκη, την Προϊσταμένη του τμήματος Νέων Έργων Αιακτερίνη Αβρανά και τους επιβλέποντες Γεώργιο Καχριμανίδη και Αικατερίνη Νάκου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass