Καμία προχειρότητα ή κακοτεχνία στα έργα της λίμνης Κάρλας

ΣΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΠΙΡΡΙΠΤΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΔΙΟΤΙ ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΑΠΟΣΤΡΑΓΓΙΣΤΙΚΗ ΤΑΦΡΟ ΣΕ ΑΡΔΕΥΤΙΚΗ

Δημοσίευση: 19 Ιουλ 2018 15:47
Στη φυσική στράγγιση νερών και όχι σε κακοτεχνία οφείλεται ο πλημμυρισμός έκτασης στην περιοχή του Καλαμακίου, λέει η Περιφέρεια Θεσσαλίας Στη φυσική στράγγιση νερών και όχι σε κακοτεχνία οφείλεται ο πλημμυρισμός έκτασης στην περιοχή του Καλαμακίου, λέει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δεν υπάρχει καμιά κατασκευαστική αστοχία ή άλλη κακοτεχνία στα έργα ανασύστασης της λίμνης Κάρλας και ειδικότερα στον σίφωνα του συλλεκτήρα Σ3 στο Καλαμάκι.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με αφορμή το χθεσινό δημοσίευμα της «Ε», η οποία φιλοξένησε καταγγελία αγρότη της περιοχής για τις πλημμυρισμένες αγροτικές καλλιέργειες στην περιοχή Καλαμάκι του Δήμου Κιλελέρ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση «το συγκεκριμένο έργο σχεδιάστηκε για να συλλέγει νερό από την περιοχή άνωθεν του συλλεκτήρα Σ3 και να το παροχετεύει μέσω μιας μικρής τάφρου στην αποστραγγιστική 1Τ. Την τάφρο 1Τ οι αγρότες της γύρω περιοχής την έχουν μετατρέψει σε αρδευτική, κατασκευάζοντας χωμάτινα φράγματα εντός αυτής, τα οποία κατόπιν καταστρέφουν, χωρίς να απομακρύνουν τα υλικά, σε περιπτώσεις έντονων βροχοπτώσεων. Ως συνέπεια ο πυθμένας της 1Τ έχει ανυψωθεί λόγω των επιχωμάτων και η 1Τ δεν μπορεί να λειτουργήσει ως αποστραγγιστική. Παράλληλα η μικρή τάφρος που οδηγεί τα νερά από τον σίφωνα στην 1Τ έχει επίσης μπαζωθεί από τους αγρότες της περιοχής, με συνέπεια να μην μπορούν να παροχετευτούν τα νερά σε περιπτώσεις βροχοπτώσεων. Παρά το γεγονός ότι η κατασκευάστρια εταιρεία προσπάθησε να καθαρίσει με μηχανήματα την εν λόγω τάφρο, οι αγρότες την εμπόδισαν, καθώς χρησιμοποιούν την τάφρο για αρδευτικούς σκοπούς. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προ δύο εβδομάδων στο γραφείο του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας για το ζήτημα αυτό, αποφασίστηκε ο καθαρισμός και η εκβάθυνση της 1Τ για την επαναφορά του πυθμένα της στην αρχική κατάσταση, παρότι δεν είναι ευθύνη της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Επίσης με τη συναίνεση των ιδιοκτητών θα καθαριστεί και θα εκβαθυνθεί και η μικρή τάφρος που παροχετεύει τα νερά από τον σίφωνα στην 1Τ. Σημειώνεται ότι η τάφρος 1Τ είναι ιδιοκτησία του ΓΟΕΒ, χρήση κάνει ο ΤΟΕΒ Πηνειού και είναι αρμόδιοι για τα έργα καθαρισμού, συντήρησης κ.λπ. της τάφρου 1Τ.

Τέλος, ο πλημμυρισμός της ενοικιαζόμενης έκτασης του κ. Βλαχάκη οφείλεται καθαρά στη μορφολογία του εδάφους και τη φυσική στράγγιση των νερών της γύρω περιοχής σε εκείνο το σημείο, λόγω της χαμηλής στάθμης του εδάφους. Εξ ού και η μη ύπαρξη υδάτων σε παρακείμενες εκτάσεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass