ΔΑΣ ΟΤΑ Ν. Λάρισας: «Άλλο όχι συμφέρει το λαό»

Δημοσίευση: 01 Ιουλ 2015 13:11

Η ΔΑΣ ΟΤΑ Ν. Λάρισας με αφορμή τη χθεσινή συνεδρίαση της Ε.Ε. της ΠΟΕ ΟΤΑ για το δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου, σε ανακοίνωσή της σημειώνει πως «συνεδρίασε στις 30-6-2015 η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ ΟΤΑ με θέμα το δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου. Η απόφαση που πάρθηκε είναι να στηριχτεί το ‘ΟΧΙ’ με βάση το πλαίσιο της κυβερνητικής λογικής δηλαδή ΄΄της αντίστασης στις πιέσεις και τους εκβιασμούς των δανειστών ΄’’ αφήνοντας στην πραγματικότητα στο απυρόβλητο τα υπογεγραμμένα σχέδια της κυβέρνησης για ένα νέο μνημόνιο καθώς και την πολιτική της Ε.Ε.

Την απόφαση υπερψήφισαν το ΜΕΤΑ και η Συνδικαλιστική Ανατροπή (Μπαλασόπουλος) ανατρέποντας στην πραγματικότητα και την απόφαση που είχε πάρει το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ ΟΤΑ πριν από λίγες μέρες όπου καταδίκαζε το κείμενο των 47+8 σελίδων της κυβέρνησης και είχε προκηρύξει απεργία την μέρα της συμφωνίας. Η ΔΑΚΕ πρότεινε το’ ΝΑΙ’ επαναλαμβάνοντας την επιχειρηματολογία της ΝΔ περί εθνικού διχασμού.

Οι δυνάμεις της ΔΑΣ ΟΤΑ καταψήφισαν την πρόταση της πλειοψηφίας της ΠΟΕ ΟΤΑ και εξήγησαν ότι οι συνάδελφοι δεν πρέπει να συρθούν να επιλέξουν ανάμεσα στην Σκύλλα και την Χάρυβδη δηλαδή ανάμεσα στην πρόταση ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ για συμφωνία και την πρόταση των 47+8 σελίδων της κυβέρνησης. Και τα δύο ισοδυναμούν με νέο αντιλαικό μνημόνιο. Φέρνουν νέα αντιλαικά μέτρα.

Πραγματικό συμφέρον για τους συναδέλφους είναι να σηκώσουν το ανάστημα τους και να εκφράσουν με όλους τους τρόπους και όλα τα μέσα την αντίθεση του στα μνημόνια διαρκείας. ψηφίζοντας στην κάλπη: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ.

Αυτό το ΟΧΙ συμφέρει το λαό και όχι της λευκής επιταγής που προτείνει η κυβέρνηση και η πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ με την απόφαση της» καταλήγει η παράταξη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass