Συνεδριάζει εκτάκτως αύριο το δημοτικό συμβούλιο Λάρισας για το δημοψήφισμα

Δημοσίευση: 02 Ιουλ 2015 12:31 | Τελευταία ενημέρωση: 02 Ιουλ 2015 12:59

 

Εκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας στις 2 σήμερα το μεσημέρι, με αφορμή τις πολιτικές εξελίξεις και ενόψει του δημοψηφίσματος την ερχόμενη Κυριακή, ζητούν οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, Ρένα Καραλαριώτου, Κώστας Τζανακούλης, Έκτορας Νασιώκας και Ντίνος Διαμάντος, με επείγουσα, κοινή, επιστολή τους που απέστειλαν χθες βράδυ στο δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη και στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Δημ. Τάχο.

Η δημοτική αρχή έκανε αποδεκτό τελικά το αίτημα και η συνεδρίαση θα γίνει στις 2 το μεσημέρι αύριο Παρασκευή.

Οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης ζητούν τη συνεδρίαση προκειμένου το συμβούλιο να ζητήσει από την κυβέρνηση «άμεση ακύρωση της διενέργειας του δημοψηφίσματος», να απαιτήσουν εξηγήσεις «από την κυβέρνηση για την μη απόδοση των συντάξεων στο ακέραιο και στον προβλεπόμενο χρόνο» και τέλος, να διαμορφωθεί ένα «σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτου ανάγκης».

Οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης αφού σημειώνουν τη δυνατότητα να συνέλθει το συμβούλιο καθώς το αιτείται το 1/3 των δημοτικών συμβούλων (το κείμενο το προσυπογράφουν και οι όλοι σύμβουλοι των τεσσάρων παρατάξεων) τονίζουν πως «η άμεση σύγκλιση του ΔΣ συνίσταται στην κρίσιμη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα από την ανακοίνωση διενέργειας του δημοψηφίσματος της Κυριακής 5/7/2015 και ιδιαίτερα, από την Τετάρτη 1/7/2015 τα ξημερώματα μία (1,00 πμ) ώρα Ελλάδας οπότε και η Ελλάδα μπήκε στον αστερισμό της τεχνικής χρεωκοπίας προς το ΔΝΤ με απρόβλεπτες εθνικές, κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες.

Μία κατάσταση η οποία και στην πόλη μας εξελίσσεται με δραματικές εικόνες και καταστάσεις για τους πολίτες της τοπικής κοινωνίας. Μία κατάσταση που θα επιδεινωθεί με κάθε περίπτωση αποτελέσματος (ναι ή όχι), όσο και με μεγάλο ποσοστό και αν επιτευχθεί αυτό.         Το κυρίαρχο που μας απασχολεί διότι, το διαπιστώνουμε διαρκώς και καθημερινά στην πόλη είναι το στοιχείο της διαίρεσης και του διχασμού στο λαό της πόλης, με έντονα στοιχεία αντιπαράθεσης που θυμίζουν άλλες εποχές. Και αυτό αν συμβαίνει στις πρώτες μέρες μας ανησυχεί μήπως και κλιμακωθεί.

Η ανάταξη των δυσχερειών και των θλιβερών καταστάσεων χρειάζεται χρόνο και προπαντός, άμεση συμφωνία σε ένα νέο πρόγραμμα μεταξύ Ελλάδας και των εταίρων στην ΕΕ, με απόφαση των κοινοβουλίων των χωρών. Στα πλαίσια αυτά, η πρότασή μας προς συζήτηση συνίσταται στα εξής:

Άμεση ακύρωση της διενέργειας του δημοψηφίσματος το οποίο το ακύρωσε στην πράξη η ίδια η Κυβέρνηση αφού: Το επίμαχο κείμενο- πρόταση δεν υφίσταται διότι, αφορούσε το πρόγραμμα που έχει λήξει. Στο τελευταίο βελτιωμένο κείμενο- πρόταση των δανειστών η Κυβέρνηση απάντησε με δικό της κείμενο και, ήδη, αυτό αποτελεί έναρξη διαπραγμάτευσης για ένα νέο πρόγραμμα.

Απαίτηση εξηγήσεων από την Κυβέρνηση για την μη απόδοση των συντάξεων στο ακέραιο και στον προβλεπόμενο χρόνο. Απαιτούμε αυτό να γίνει εδώ και τώρα διότι: Ανταποκριθήκαμε ως Δήμος στην έκκληση- απαίτηση της Κυβέρνησης για απόδοση διαθέσιμων του Δήμου για τη διασφάλιση των εσωτερικών αναγκών (με κατά πλειοψηφία απόφαση του ΔΣ επί της αρχής με συγκεκριμένες προϋποθέσεις και, με συγκεκριμένες επιμέρους διαφοροποιήσεις που εκφράσαμε). Οι συντάξεις είναι ο μόχθος χρόνων προσφοράς προς την Πατρίδα και την οικονομία της από τους ανθρώπους που είναι απόμαχοι από τη δουλειά αλλά, δεν είναι απόμαχοι από τη ζωή. Οι συντάξεις τα τελευταία 5 χρόνια στηρίζουν, δυστυχώς, οικογένειες ανέργων.

Διαμόρφωση ενος «σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτου ανάγκης» σε συνεργασία με κάθε εμπλεκόμενο φορέα της δημόσιας διοίκησης και της παραγωγικής διαδικασίας που να αποβλέπει στην προετοιμασμένη αντιμετώπιση πιθανών ραγδαίων εξελισσόμενων δραματικών καταστάσεων στους τομείς της ασφάλειας και κοινωνικής συνοχής, της διατροφικής επάρκειας και της επαρκούς Υγειονομικής κάλυψης .

Ο Δήμος Λαρισαίων να αποφασίσει, καταρχήν μέχρι 31/7/2015, και ανάλογα αν απαιτηθεί και κριθεί ανάγκη να παραταθεί, την απρόσκοπτη παροχή υπηρεσιών από το Δήμο σε επίπεδο δημοσίων αγαθών (νερού, αποχέτευσης, καθαριότητας) χωρίς διακοπή σε καμία περίπτωση σε κανέναν. Την μη ύπαρξη αναγκαστικών μέτρων για την απαίτηση είσπραξης χρεών προς το Δήμο από κάθε Δημότη. Την απαίτηση ως Δήμος για λογαριασμό όλων των δημοτών προς κάθε άλλη επιχείρηση παροχής υπηρεσιών και αγαθών (Αερίου, Τηλεφωνίας, Μεταφορών) να ενεργήσει ανάλογα με το Δήμο και, να μη διακόψει την παροχή αλλά, και να μην προβεί σε αναγκαστικά μέτρα» καταλήγει η επιστολή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass