Κτηνωδία! Μαζική θανάτωση αδέσποτων σκύλων στην Αγιά

ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ 20 ΝΕΚΡΑ ΚΙ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ

Δημοσίευση: 23 Αυγ 2018 22:04

Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλεί τις τελευταίες ημέρες στην Αγιά η παρανοϊκή προσπάθεια, κάποιου ή κάποιων, εξολόθρευσης ως και του τελευταίου αδέσποτου σκύλου στην κωμόπολη.

Από τις 9 Αυγούστου, όταν και βρέθηκαν τα πρώτα θανατωμένα με δηλητήριο σκυλιά, ως χθες, που εντοπίστηκαν τα τελευταία τρία, μέσα δηλαδή σε διάστημα δεκατεσσάρων ημερών, ο κατάλογος των νεκρών ζώων έχει φτάσει τα είκοσι.

Ένας απίστευτος αριθμός που πιθανότατα γρήγορα θα διπλασιαστεί, αφού όπως μας εξηγεί η πρόεδρος του τοπικού Ζωοφιλικού Σωματείου «ΖΩΗ», Κική Νικολούλη, αγνοούνται ακόμη είκοσι σκυλιά που ήταν καταγεγραμμένα από το σωματείο πως ζουν και κυκλοφορούν μη δεσποζόμενα, στειρωμένα, εμβολιασμένα και τσιπαρισμένα μέσα στην Αγιά.

Η κ. Νικολούλη επισημαίνει δε το γεγονός πως το φάρμακο που χρησιμοποιείται φέρεται να είναι ταχέως δραστικό, αφού υπήρξαν μαρτυρίες πολιτών πως σκυλιά βρέθηκαν πεθαμένα μέσα σε σχεδόν δύο ώρες αφότου είχαν έρθει σε επαφή μαζί τους, είτε για τάισμα, είτε για ένα απλό χάδι και παιχνίδι. Τα περισσότερα περιστατικά εντοπίστηκαν σε κεντρικότατα σημεία στην Αγιά, όπως στις οδούς Λαρίσης και Αγιοκάμπου, και πέριξ του 2ου Δημοτικού Σχολείου.

Οι καθημερινές, ανατριχιαστικές, πια, εικόνες νεκρών ζώων στις γειτονιές έχουν σοκάρει και θορυβήσει την τοπική κοινωνία. Οι κάτοικοί της ξέρουν να συνυπάρχουν με τους σκύλους. Άλλωστε εκατοντάδες είναι αυτοί που χρησιμοποιούν σκυλιά και για συντροφιά και για φύλαξη, και ιδιαίτερα στο κυνήγι. Κάθε νοήμων Αγιώτης καταδικάζει την πρωτόγνωρη, τουλάχιστον σε τέτοια έκταση, μαζική θανάτωση των δύσμοιρων τετράποδων, ενώ ήδη ενημερώθηκαν από τη διοίκηση του Ζωοφιλικού Σωματείου οι εισαγγελικές αρχές της Λάρισας και κατατέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αγιάς μηνυτήρια αναφορά κατ’ αγνώστων. Όλος ο κόσμος ζητάει να αποκαλυφθούν οι ένοχοι, να τιμωρηθούν παραδειγματικά κι, επιτέλους, να μπει μια σειρά από τη Δημοτική Αρχή στο θέμα των αδέσποτων με τη δημιουργία ίσως κάποιου αξιοπρεπούς χώρους φιλοξενίας, φύλαξης και προστασίας αυτών.  

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass