Ανοιξαν οι ουρανοί...

* ΑΠΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ... ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ * ΖΗΜΙΕΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟΚΑΜΠΟ ΑΠΟ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Δημοσίευση: 28 Αυγ 2018 22:04
Τοπίο χειμώνα στα παράλια. Λουόμενοι μπήκαν το πρωί για κολύμπι και βγήκαν άρον-άρον για να προφυλαχτούν από τη βροχή και το χαλάζι Τοπίο χειμώνα στα παράλια. Λουόμενοι μπήκαν το πρωί για κολύμπι και βγήκαν άρον-άρον για να προφυλαχτούν από τη βροχή και το χαλάζι

Άνοιξαν οι ουρανοί, χθες, στη "δύση" του καλοκαιριού. Η καταιγίδα, που ξέσπασε τις πρωινές ώρες, προκάλεσε πλημμυρικά φαινόμενα σε δρόμους της Λάρισας, λόγω της πτώσης μεγάλης ποσότητας βροχής μέσα σε λίγη ώρα, την οποία δεν μπόρεσαν να απορροφήσουν άμεσα τα δίκτυα όμβριων υδάτων.

Από καλοκαίρι... χειμώνας και στις παραλιακές περιοχές των Δήμων Αγιάς και Τεμπών.

Στις 10 το πρωί, λουόμενοι έκαναν μπάνιο στην ήρεμη θάλασσα και μετά από μισή ώρα, έφευγαν πανικόβλητοι στα σπίτια τους για να προφυλαχθούν από την έντονη βροχόπτωση και το χαλάζι.

Το φαινόμενο εμφανίστηκε ξαφνικά και είχε ραγδαία εξέλιξη, ενώ διήρκεσε περίπου μία ώρα.

Από τη μεγάλη ένταση της βροχής αυξήθηκε η ποσότητα

του νερού στα ρέματα που έρρεαν προς τη θαλάσσια περιοχή και διασχίζουν την παραλιακή ζώνη, χωρίς ευτυχώς να προκαλέσουν ζημιές και πλημμύρες σε κατοικημένες περιοχές.

Η συγκέντρωση βρόχινου νερού, σε ορισμένα σημεία της παραλίας και στην ένωση των ρεμάτων με τους δρόμους, που δυσκόλεψε την κίνηση οχημάτων, μειώθηκε αισθητά μετά τη μείωση της έντασης της βροχής.

Οι ακτές θύμιζαν φθινοπωρινό τοπίο, με άδειες ξαπλώστρες και κλειστές ομπρέλες, χωρίς ίχνος ανθρώπινης παρουσίας.

ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΔΙΑΚΟΠΗ

ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Καταστηματάρχες της παραλίας Αγιοκάμπου καταγγέλλουν ζημιές από τη βροχόπτωση, που όπως υποστηρίζουν, προκλήθηκαν από τη διακοπή ρεύματος που έκανε η ΔΕΗ στον παραθαλάσσιο οικισμό, λίγο πριν ξεκινήσει η καταιγίδα.

Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι: «η ΔΕΗ, απροειδοποίητα «έκοψε» την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, σε καταστήματα και σε σπίτια του Αγιοκάμπου, προκειμένου να κάνει εργασίες συντήρησης, πριν ξεκινήσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Αυτό είχε ως συνέπεια να «νεκρώσει» η λειτουργία κάθε μηχανισμού και μηχανήματος στα καταστήματά μας και να μην μπορούμε να προφυλάξουμε τους χώρους τους, όταν ξέσπασε η καταιγίδα, είτε για να κατεβάσουμε τις τέντες είτε για να κλείσουμε τα πρόσθετα στέγαστρα. Έτσι η βροχή κατέστρεψε τον εξοπλισμό μας...».

Καταγγέλλουν επίσης: «Η μετεωρολογική υπηρεσία είχε

προειδοποιήσει για τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα. Η ΔΕΗ δεν το ήξερε; Εκείνη την ημέρα αποφάσισε να κάνει εργασίες στο δίκτυό της;».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη κάποιοι προχώρησαν σε διαδικασία κατάθεσης μήνυσης στη ΔΕΗ.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass