Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Φράχτες» από τα μεσάνυχτα στην Κύπρου, κλείνει η Βενιζέλου

ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΟΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΙ ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ

Δημοσίευση: 31 Αυγ 2018 22:18

Με την τοποθέτηση διαχωριστικών μπαριέρων («φράχτης») από απόψε τα μεσάνυχτα ξεκινούν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Κύπρου, με αφορμή και το έργο ανακατασκευής των οδών Βενιζέλου και Φιλελλήνων.

Οι ρυθμίσεις θα διαμορφώσουν ένα νέο κυκλοφοριακό καθεστώς στο Κέντρο της πόλης αφού η Βενιζέλου (όπως και η προέκτασή της η οδός Φιλελλήνων) από κεντρική οδός που ήταν μέχρι σήμερα θα μετατραπεί σε οδό «ήπιας κυκλοφορίας» όπου όταν ολοκληρωθούν τα έργα – περίπου σε 2,5 μήνες - θα επιτρέπεται η διέλευση αστικών λεωφορείων και ταξί (όπως και στη Μεγ. Αλεξάνδρου) ενώ θα απαγορευθεί η κυκλοφορία των επιβατικών αυτοκινήτων.

Στο πλαίσιο αυτό και όσο διαρκέσουν τα έργα, η οδός Κύπρου –με διαχωρισμό των δύο αντίθετων ρευμάτων- θα μετατραπεί σε δρόμο διπλής κατεύθυνσης ενώ οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε εφαρμογή από τις 6 τα ξημερώματα, αύριο Σάββατο.

Το Σάββατο θα διακοπεί επίσης η κυκλοφορία στις οδούς Βενιζέλου και Δήμητρας (στο ύψος της Βύρωνος) ενώ τη Δευτέρα το πρωί θα κλείσει και η οδός Φιλελλήνων, στο ύψος της Κεντρικής πλατείας όπου θα ξεκινήσει παράλληλα το έργο της ΔΕΥΑΛ.

ΠΕΖΟΙ

Προς αποφυγή ατυχημάτων και για την ασφάλεια των πεζών κρίθηκε επιβεβλημένη η τοποθέτηση διαχωριστικών μπαριέρων στο μέσον της οδού Κύπρου (από την Ολύμπου έως την Παπαναστασίου) ενώ η διέλευση των πεζών θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο από τις τρεις σηματοδοτούμενες διαβάσεις (φανάρια) στη συμβολή της Κύπρου με τις οδούς Φιλελλήνων, Ερμού και Ασκληπιού.

Στο ίδιο πλαίσιο, το φανάρι της Ολύμπου θα μετακινηθεί για τη διευκόλυνση των αστικών λεωφορείων ενώ η πιάτσα των ταξί θα μεταφερθεί μπροστά στο Δημοτικό Ωδείο.

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Υπενθυμίζεται ότι οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της ΕΛ.ΑΣ., που θα διαρκέσουν έως και την Πέμπτη 31-01-2019, μεταξύ άλλων προβλέπουν τα εξής:

-Ολικό αποκλεισμό της κυκλοφορίας οχημάτων στα τμήματα των οδών Βενιζέλου, από την οδό Ολύμπου έως την οδό Φιλελλήνων. Δήμητρας, από την οδό Βύρωνος έως την οδό Βενιζέλου και Φιλελλήνων, από την οδό Βενιζέλου έως την οδό Κύπρου.

-Προσωρινή άρση της μονοδρόμησης στο τμήμα της οδού Κύπρου από την οδό Ολύμπου έως την οδό Φιλελλήνων. Η οδός Κύπρου στο συγκεκριμένο τμήμα της, θα είναι διπλής κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια κατασκευής του έργου.

-Απαγόρευση της δεξιάς στροφής της οδού Ολύμπου στη συμβολή της με την οδό Κύπρου όλων των οχημάτων, εκτός των αστικών λεωφορείων, ταξί, οχημάτων φορτοεκφόρτωσης και οχημάτων έκτακτης ανάγκης.

ΑΜΑΛΙΑΣ

Απαγόρευση της αριστερής στροφής της οδού Αμαλίας στη συμβολή της με τις οδούς Βενιζέλου - 31ης Αυγούστου όλων των οχημάτων, εκτός των αστικών λεωφορείων, ταξί, οχημάτων φορτοεκφόρτωσης και οχημάτων έκτακτης ανάγκης.

Απαγόρευση της αριστερής στροφής της οδού Βενιζέλου στη συμβολή της με την οδό Ολύμπου όλων των οχημάτων, εκτός των αστικών λεωφορείων, ταξί, οχημάτων φορτοεκφόρτωσης και οχημάτων έκτακτης ανάγκης.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Όπως έχει διευκρινίσει στην «Ε», εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας, «το έργο θα ξεκινήσει παράλληλα και στη Φιλελλήνων και στη Βενιζέλου με απώτερο σκοπό να ολοκληρωθεί νωρίτερα από τον προβλεπόμενο χρόνο» και να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις, τόσο στη λειτουργία της αγοράς όσο και στην κυκλοφορία των οχημάτων. Έτσι το έργο εκτιμάται πως θα ολοκληρωθεί σε 2,5 αντί των 5 μηνών που προέβλεπε αρχικά η σύμβαση.

ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ

Να σημειωθεί τέλος ότι στο πλαίσιο της διευκόλυνσης των οδηγών, με αφορμή και τα εξελισσόμενα έργα στην οδό Μεγ. Αλεξάνδρου, από το Τμήμα Τροχαίας Λάρισας θα ενταθούν τα μέτρα αστυνόμευσης.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Gallery άρθρου