Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Στάχτη στα μάτια οι ανασχηματισμοί των αντιλαϊκών κυβερνήσεων»

* ΤΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΕΛΙΣ. ΒΑΓΕΝΑΣ ΜΙΛΗΣΕ ΣΕ ΠΡΟΦΕΣΤΙΒΑΛΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ

Δημοσίευση: 01 Σεπ 2018 15:12

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε προχθές το απόγευμα η προφεστιβαλική εκδήλωση των Κομματικών Οργανώσεων Λάρισας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ 100 χρόνια- 50 χρόνια ΚΝΕ» με σύνθημα «Ήταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ. Δύσκολος δρόμος! Σίγουρος δρόμος... Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος!» στο Πάρκο Χρωμάτων στη Νεάπολη.

Η εκδήλωση περιελάμβανε δραστηριότητες για παιδιά, συναυλία με τον Δημήτρη Φωτιάδη, προβολή βίντεο για τα 100 χρονιά του ΚΚΕ ενώ χαιρετισμό απηύθυνε το μέλος του Τομεακού Συμβούλιου Λάρισας ΤΕΙ-ΑΕΙ της ΚΝΕ, Αγγέλα Τσιάτσιου, η οποία αναφέρθηκε στο περιεχόμενο του φετινού φεστιβάλ και κάλεσε τους παρευρισκόμενους να συμμετέχουν στις κιτρικές εκδηλώσεις της οργάνωσης, στις 14-15 Σεπτέμβρη στην κοίτη του Πηνειού.

Στην ομιλία του, το μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του ΚΚΕ, Ελισαίος Βαγενάς, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «το φετινό φεστιβάλ της ΚΝΕ συμπίπτει με τη συμπλήρωση των 100 χρόνων του ΚΚΕ.

Ένας αιώνας αγώνων και θυσιών, ένας αιώνας επαναστατικής δράσης για την κατάργηση της κοινωνικής αδικίας κι εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Δίπλα στο Κόμμα μας, εδώ και 50 χρόνια βαδίζει η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας, που αποτελεί τον καλύτερο συνεχιστή των επαναστατικών παραδόσεων του λαού και της νεολαίας μας.

Είμαστε περήφανοι για την Ιστορία που έγραψε το ηρωικό και τιμημένο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας σ’ όλη τη χώρα, σε πόλεις, χωριά, γειτονιές, εργασιακούς χώρους και κλάδους. Δεν υπάρχει κοινωνική κατάκτηση, εργατικό και λαϊκό δικαίωμα, που να μην έχει βάλει τη σφραγίδα του το Κόμμα μας».

«Γνωρίζουμε, π.χ. πολύ καλά, πως οι λεγόμενοι ανασχηματισμοί των όποιων αντιλαϊκών κυβερνήσεων, ποτέ και πουθενά δεν έλυσαν τα προβλήματα του λαού. Είναι κάθε φορά “στάχτη στα μάτια” του λαού! Προσπάθεια να τον παραπλανήσουν από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Να το πείσουν πως αυτά οφείλονται σε κάποια κακή διαχείριση κάποιων όχι τόσο “άξιων” υπουργών, κι όχι στην αντεργατική - αντιλαϊκή φύση της πολιτικής που ακολουθούν αυτές οι κυβερνήσεις, που είναι πιστοί “υπηρέτες” του ΣΕΒ, των βιομηχάνων και εφοπλιστών, της αντιδραστικής ΕΕ και του εξίσου επικίνδυνου ιμπεριαλιστικού οργανισμού του ΝΑΤΟ.

Όσο όμως κι αν τον “Γιάννη τον κάνεις Γιαννάκη”, όσο κι αν ο “Μανωλιός αλλάξει και βάλει τα ρούχα του αλλιώς”, η ουσία του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησής του δεν αλλάζει. Είναι ένα κόμμα και μια κυβέρνηση, που με αριστερή μεταμφίεση, πήρε τη “σκυτάλη” των αντιλαϊκών μέτρων από τα χέρια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Εφάρμοσε πιστά όλα τα προηγούμενα μέτρα, που είχαν ψηφίσει ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και επιπλέον φόρτωσε στις πλάτες του λαού νέα βάρη με το 3ο μνημόνιο».

«Όσο κι αν θέλουν (μαζί με τη ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα) να σπείρουν στον λαό την υποταγή στο σύστημα, δεν θα τα καταφέρουν! Το σύστημα αυτό έχει φάει τα ψωμιά του. Έχουν πια δημιουργηθεί οι υλικές προϋποθέσεις για να βάλει ο λαός τη ρότα για μια άλλη κοινωνία. Χωρίς κηφήνες! Χωρίς ταξική εκμετάλλευση! Όπου τα μέσα παραγωγής θα είναι κοινωνική ιδιοκτησία και θα υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός της οικονομίας, εργατικός – λαϊκός έλεγχος.

Αυτό το αύριο, που θα εξασφαλίσει την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών σε Υγεία, Παιδεία, στέγαση, αξιοπρεπή ζωή για εμάς και τα παιδιά μας, μπορούμε να το φέρουμε πιο κοντά. Είναι στο χέρι μας! Εξαρτάται από το πόσο καλά θα οργανώσουμε την πάλη μας, την πάλη του λαού, για την αποκατάσταση των απωλειών του λαϊκού εισοδήματος! Για κάθε πρόβλημα, που ταλαιπωρεί τη ζωή του λαού μας! Για τη συγκρότηση της κοινωνικής συμμαχίας της εργατικής τάξης, με την εργαζόμενη αγροτιά και τα λαϊκά στρώματα της πόλης, κόντρα στα μονοπώλια και στον καπιταλισμό, στη σαπίλα του συστήματος, τα πολιτικά κόμματα και τις ηγεσίες που το διαχειρίζονται.

Τα τελευταία εκατό χρόνια απέδειξαν πως προϋπόθεση για κάθε θετικό βήμα στην κοινωνία είναι το ισχυρό ΚΚΕ. Με ισχυρό ΚΚΕ θα είναι δυνατό και το εργατικό κίνημα, θα γίνουν βήματα στην κοινωνική συμμαχία, για να ανοίξει διέξοδος προς όφελος του λαού» κατέληξε ο ομιλητής.

Gallery άρθρου