Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πεθαίνοντας στην ουρά της ΔΕΗ!

* ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ 77ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΩΔΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΤΑΚΙ ΤΗΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ * ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΤΑ ΓΚΙΣΕ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

Δημοσίευση: 05 Σεπ 2018 22:14
Το αδιαχώρητο καθημερινά, μέσα και έξω από το κατάστημα της ΔΕΗ, στη Λάρισα. Χθες όμως ο συνωστισμός και ο πανικός που προκλήθηκε στοίχισε μια ανθρώπινη ζωή Το αδιαχώρητο καθημερινά, μέσα και έξω από το κατάστημα της ΔΕΗ, στη Λάρισα. Χθες όμως ο συνωστισμός και ο πανικός που προκλήθηκε στοίχισε μια ανθρώπινη ζωή

Ένας 77χρόνος από τον Τύρναβο έχασε τη ζωή του χθες το πρωί, στην προσπάθειά του να εισέλθει στο υποκατάστημα της ΔΕΗ Λάρισας για να αποκτήσει το πολυπόθητο χαρτάκι για τη σειρά εξυπηρέτησης! Λιποθύμησε στον συνωστισμό, κατέρρευσε και διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο, όπου όμως διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Το θλιβερό περιστατικό συνέβη στο κατάστημα της οδού Καρδίτσης, όπου από τα χαράματα –όπως κάθε μέρα σχεδόν- είχε συγκεντρωθεί πολύς κόσμος, ίσως και 100 άτομα. Μόλις άνοιξαν οι πόρτες για το κοινό επικράτησε συνωστισμός, δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο, καθώς στην πόρτα εισόδου συνωθούνταν ακόμη περισσότεροι πελάτες που στο μεταξύ είχαν προσέλθει.

Παρά τις προσπάθειες υπαλλήλου ιδιωτικής φύλαξης να επικρατήσει η τάξη και το γεγονός ότι οι πρώτοι που είχαν βρεθεί στη ΔΕΗ είχαν δημιουργήσει πρόχειρη λίστα αναμονής, εν τούτοις μόλις άνοιξαν οι πόρτες προκλήθηκε πανικός.

Ο 77χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, στριμώχθηκε στην τζαμαρία της εισόδου, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του, λιποθυμώντας. Αν και το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που ειδοποιήθηκε έφθασε εγκαίρως και έγιναν προσπάθειες ανάνηψής του, αυτές δεν καρποφόρησαν, με αποτέλεσμα όταν έφθασε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο να καταλήξει. Πρόκειται για τον Γιώργο Παπαγιάννη, από τον Τύρναβο, γνωστό και αγαπητό μέλος της τοπικής κοινωνίας.

ΣΟΚ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής μας στον Τύρναβο Κώστας Τσόλας, η είδηση του θανάτου του Γιώργου Παπαγιάννη και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες αυτός επήλθε σόκαρε την κοινωνία του Τυρνάβου.

Ο Γιώργος Παπαγιάννης παλιός επαγγελματίας είχε για χρόνια την ευθύνη μεγάλου φαρμακείου στο κέντρο του Τυρνάβου. Στη συνέχεια ασχολήθηκε με τον τομέα του εμπορίου χαρτικών και ειδών καθαριότητας για επαγγελματικούς χώρους, καταστήματα και οικίες. Ήταν σωστός οικογενειάρχης και άνθρωπος χαμηλών τόνων και είχε πάντα στον νου του την προσφορά στον συνάνθρωπο, γι΄ αυτό και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους τους Τυρναβίτες.

Ο Γιώργος Παπαγιάννης άφησε πίσω του την αγαπημένη του σύζυγο Βάσω, τα παιδιά τους Μανώλη Παπαγιάννη και Αγγέλα και Βασίλη Αγιοκυριακιώτη, μητέρα και εγγονό.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Τετάρτη στις 2 μ.μ. από τον μητροπολιτικό ναό της Παναγίας Φανερωμένης Τυρνάβου.

ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΤΑΚΙ…

Το δυσάρεστο αυτό περιστατικό φέρνει στο προσκήνιο, για μία ακόμη φορά την οδύσσεια που βιώνουν, καθημερινά, αλλά ιδιαίτερα κάθε χρόνο τέτοια εποχή οι συναλλασσόμενοι με τη ΔΕΗ. Το μπλακ άουτ στην εξυπηρέτηση των πολιτών από τη ΔΕΗ οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, διαχρονικούς και παροδικούς, με κοινό όμως παρονομαστή τις μνημονιακές επιταγές.

Στα μόνιμα προβλήματα της Επιχείρησης συγκαταλέγονται: Η έλλειψη προσωπικού, η αδυναμία πολλών νοικοκυριών να πληρώσουν εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς τους, με αποτέλεσμα να προσέρχονται στα υποκαταστήματα για τη ρύθμιση των οφειλών, η καθυστερημένη παράδοση ή και πληρωμή από τα ΕΛΤΑ των λογαριασμών, με συνέπεια να είναι αναγκαία η επίσκεψη του πελάτη σε κάποιο υποκατάστημα για να αποδείξει τα αυτονόητα.

Να σημειωθεί ότι από τον Ιούνιο η ΔΕΗ στέλνει επιστολές σε όσους οφείλουν πάνω από 500 ευρώ στην Επιχείρηση, καλώντας τους να προσέλθουν στα υποκαταστήματα για να ρυθμίσουν την οφειλή και να αποφύγουν τη διακοπή ηλεκτροδότησης.

Στα εποχικά προβλήματα, αναμφίβολα κυρίαρχη θέση κατέχουν –τον μήνα Σεπτέμβριο- οι αιτήσεις για νέες συνδέσεις που αφορούν στη φοιτητική στέγη. Επιπροσθέτως είναι σε εξέλιξη η τρίτη κατά σειρά προσπάθεια της ΔΕΗ (ξεκίνησε το 2014, ως μνημονιακή υποχρέωση) να επικαιροποιήσει το Μητρώο για τους δικαιούχους του Αγροτικού Τιμολογίου, καλώντας περίπου 8.500 αγρότες να επιβεβαιώσουν ότι είναι οι ίδιοι δικαιούχοι και όχι κάποιο άλλο πρόσωπο. Η προθεσμία λήγει τέλος Σεπτεμβρίου, η προσέλευση είναι μικρή κι όλα δείχνουν πως θα δοθεί παράταση. Όπως όμως είναι λογικό το κατάστημα της Λάρισας θα δεχθεί τον μεγαλύτερο φόρτο εργασίας, ενώ φιλότιμες προσπάθειες γίνονται από τη ΔΑΟΚ της Περιφέρειας για να εξελιχθεί πιο ομαλά η σχετική διαδικασία.

Και επειδή ενός κακού μύρια έπονται, υπενθυμίζουμε ότι ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες διαμόρφωσης του κτιρίου της ΔΕΗ, στην οδό Καρδίτσης για τον διαχωρισμό των υπηρεσιών της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ, όπως και για τη λειτουργία των ταμείων. Ο πρώτος εργολάβος κηρύχθηκε έκπτωτος, ενώ ο νέος ανάδοχος αναμένεται να πιάσει δουλειά μέσα στον Σεπτέμβριο, με την ελπίδα το κτίριο να είναι έτοιμο τέλος του χρόνου.

Στις προθέσεις πάντως της τοπικής Διεύθυνσης είναι να ζητηθεί -το επόμενο διάστημα και για τις πρώτες πρωινές ώρες- να συνδράμει και η αστυνομία.

* Για την αποφυγή της ταλαιπωρίας του Σεπτεμβρίου, τα στελέχη της ΔΕΗ προτείνουν στους καταναλωτές να αποφεύγουν συναλλαγές στο υποκατάστημα, αν δεν υπάρχει πίεση χρόνου ή να χρησιμοποιούν τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Επιχείρησης ή την τηλεφωνική γραμμή 1170. Για τις νέες συνδέσεις στα σπίτια των φοιτητών, αν το ακίνητο ηλεκτροδοτείται, η αναφορά του νέου εκμισθωτή στον λογαριασμό μπορεί να γίνει και στον τόπο κατοικίας του ή λίγο καιρό μετά.

*Για τον θάνατο του Γιώργου Παπαγιάννη ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τυρνάβου κ. Κώστας Πετμεζάς, μεταφέροντας και τη θλίψη του διοικητικού Συμβουλίου, εκφράζει προς τους οικείους του τη λύπη και τη συμπαράστασή τους για τον απρόσμενο θάνατο ενός επαγγελματία συμπολίτη που μόνο καλό έκανε στην τοπική κοινωνία.

 

Του Γιώργου Ρούστα

Gallery άρθρου