«Η διάδοση των πολιτικών ιδεών δεν φυλακίζεται, ούτε τιμωρείται»

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΚΑΙ ΛΑΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δημοσίευση: 05 Σεπ 2018 15:28

Με αφορμή τις συλλήψεις στη Λάρισα τεσσάρων στελεχών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α με ανακοίνωσή της «καταγγέλλει, απερίφραστα και σε όλους τους τόνους, τη σύλληψη και την απαγγελία κατηγοριών στα 4 στελέχη του ΚΚΕ, με αφορμή την αφισοκόλληση για το Φεστιβάλ τους. Μόλις έναν χρόνο πριν 2 μέλη του Ν.Α.Ρ. και της ν.Κ.Α. προσήχθησαν για τον ίδιο λόγο.

Δεν είναι απλά μια εφαρμογή του νόμου... Η πολιτική αφισοκόλληση και τα πολιτικά συνθήματα στους τοίχους αποτελούν τη δημόσια έκφραση εκείνων που είναι αποκλεισμένοι από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, εκείνων που δεν έχουν καμία σχέση με τον Αλαφούζο και τον Κοντομηνά.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις εικόνες του σχολικού βιβλίου με τις αφίσες και τα συνθήματα του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ στους τοίχους της Αθήνας; Από την άλλη, όλο το κέντρο της πόλης είναι γεμάτο αφίσες διαφημιστικού περιεχομένου, νυχτερινών μαγαζιών κ.ά. Χωρίς να ενοχλούνται τα όργανα της τάξης από ό,τι φαίνεται.

Σήμερα που οι πολιτικές διώξεις είναι συχνότερες από την εποχιακή γρίπη, οι υποθέσεις του Τάσου Θεοφίλου και της Ηριάννας αποτελούν συνειδητή επιλογή του συστήματος και θα επαναληφθούν. Είναι κληρονομιά των ΕΑΤ-ΕΣΑ, της χούντας και των φασιστών. Έρχεται σα συνέχεια της λογικής «κάτσε ήσυχος, κινδυνεύεις από Τούρκους, Σκοπιανούς, Αλβανούς, πρόσφυγες και μετανάστες». Έρχεται σα συνέχεια της ψήφισης του αντι-απεργιακού νόμου του ΣΥΡΙΖΑ, του πραξικοπήματος του Δημοψηφίσματος. Έρχεται σα συνέχεια του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού και των καταστάσεων έκτακτης ανάγκης σε όλη την ΕΕ. Οι ταγοί των ΕΕ-ΝΑΤΟ, ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ και όλοι οι δορυφόροι τους είναι υπεύθυνοι και υπόλογοι» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΛΑΕ

Η Λαϊκή Ενότητα Λάρισας σε ανακοίνωσή της σημειώνει επίσης ότι «η προσπάθεια εκφοβισμού και το κλίμα τρομοκρατίας που επιβάλλει η κυβέρνηση προκειμένου να καταστείλει τους αγώνες του λαού και της νεολαίας, παραπέμπει σε σκοτεινές και αντιδημοκρατικές εποχές, που, όπως αποδεικνύεται, κάποιοι αναπολούν. Η σύλληψη των μελών του ΚΚΕ, δεν αποτελεί μεμονωμένο και τυχαίο περιστατικό.

Το δόγμα «νόμος και τάξη», η τρομοκράτηση της πολιτικοποιημένης νεολαίας, η ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης και των αγώνων του λαού, υιοθετείται από την κυβέρνηση για να κάμψει οποιαδήποτε φωνή αντίστασης, και να συνεχίσει να εφαρμόζει ανενόχλητη τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ρημάζουν τον λαό και την εργατική τάξη, άλλωστε «μνημόνια και καταστολή πάνε πακέτο».

Καμία προσπάθεια πισωγυρίσματος σε σκοτεινές εποχές δεν θα γίνει ανεκτή, την ώρα που ο λαός ματώνει σε μια προσπάθειά του να ζήσει με αξιοπρέπεια. Ο αυταρχισμός και οι μεθοδεύσεις τους δεν θα περάσουν. Η πολιτική δράση δεν ποινικοποιείται. Καλούμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Η διάδοση των πολιτικών ιδεών δεν φυλακίζεται, ούτε τιμωρείται».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass