«Αντιπολίτευση του χάους κάνει η κ. Καραλαριώτου»

* ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ: ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑΣ, ΕΝΩ ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ

Δημοσίευση: 06 Σεπ 2018 15:28

Τη «γνωστή τακτική του απόλυτου μηδενισμού και της καταστροφολογίας», χρησιμοποιεί η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Λαρισαίων κ. Ρένα Καραλαριώτου, απαντά το Γραφείο Τύπου του Δήμου Λαρισαίων, στην επίθεση που εξαπέλυσε η δημοτική σύμβουλος κατά του δημάρχου Λαρισαίων κ. Απ Καλογιάννη, σχετικά με τα έργα στο κέντρο της πόλης.

Υποστηρίζει δε, ότι η κ. Καραλαριώτου «αξιοποιεί» και «εκμεταλλεύεται την αναστάτωση που προκαλείται στην πόλη από την υλοποίηση τόσων σημαντικών έργων», για να κάνει αντιπολίτευση «του χάους».

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση έχει ως εξής:

 «Η νέα «επίθεση» της κ. Ρένας Καραλαριώτου στον δήμαρχο Απόστολο Καλογιάννη και τη δημοτική αρχή προφανώς και δεν εκπλήσσει κανέναν.

Η κ. Καραλαριώτου, πιεζόμενη προφανώς και αγωνιούσα για τις εσωτερικές διεργασίες στον πολιτικό της χώρο, εμφανίζεται συνεπής στο ραντεβού της με τη γνωστή τακτική που ακολουθεί από την αρχή αυτής της δημοτικής θητείας: τον απόλυτο μηδενισμό και την καταστροφολογία.

Αυτή τη φορά αξιοποιώντας την αναστάτωση που προκαλείται στην πόλη από την υλοποίηση τόσων σημαντικών έργων, επιτίθεται για άλλη μια φορά.

Παρά το γεγονός ότι ο δήμαρχος και σύσσωμη η δημοτική αρχή, με κάθε ευκαιρία και τόνο, ζητούν την υπομονή και την κατανόηση των συμπολιτών για όσο σύντομο διάστημα υλοποιούνται τα έργα, η κ. Καραλαριώτου βρίσκει την ευκαιρία και εκμεταλλευόμενη τη δεδομένη αναστάτωση και τα προβλήματα που προκαλούνται, επιτίθεται στη δημοτική αρχή επιλέγοντας να ασκήσει αντιπολίτευση της καταστροφής, του χάους και της συντέλειας.

Στην καρδιά του καλοκαιριού, η κ. Καραλαριώτου ενοχλούνταν από τη σκόνη των έργων, μετά άρχισε να ρωτάει για τις κλίσεις των πεζοδρομίων της Ηπείρου και λίγο αργότερα λίγο έλειψε να πάρει μεζούρα για να μετρήσει τα πεζοδρόμια της Μανδηλαρά. Και τώρα με την έναρξη των έργων στη Βενιζέλου, τη Φιλελλήνων και τη Δήμητρας εξοργίζεται για την κυκλοφοριακή αναστάτωση.

Λες και η κ. Καραλαριώτου, ως επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, δεν γνωρίζει ότι βρισκόμαστε στη φάση υλοποίησης μιας πολύ μεγάλης παρέμβασης στο ευρύτερο κέντρο, στο πλαίσιο εφαρμογής του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ).

Λες και δεν γνωρίζει την ιδιαίτερη σημασία για μια μεσαίου μεγέθους πόλη, όπως η Λάρισα, η υλοποίηση ενός τέτοιου σχεδίου που ενθαρρύνεται και υποστηρίζεται σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Λες και δεν γνωρίζει ότι το ΣΒΑΚ είναι μια σπουδαία και μεγάλη μελέτη, που προκηρύχθηκε το 2014 και ολοκληρώθηκε το 2017.

Λες και δεν γνωρίζει πως τα έργα που υλοποιούνται είναι τα πρώτα μόνο έργα ενός μεγάλου προγράμματος παρεμβάσεων που θα υλοποιηθεί τα επόμενα πέντε – έξι χρόνια, επιμένοντας μάλιστα να μιλά για προεκλογικά έργα.

Λες και δεν γνωρίζει πως τα τελευταία χρόνια και πριν την υλοποίηση των έργων στο κέντρο, έχει γίνει, μετά από πάρα πολλά χρόνια σημαντικό έργο σε συνοικίες της πόλης, (Άγιος Γεώργιος, Ιπποκράτης, Χαραυγή, Άγιοι Σαράντα, Αμπελόκηποι, Σιδηροδρομικός Σταθμός, Κουλούρι) με την αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης και την πλήρη ασφαλτόστρωση όλων των δρόμων. Φυσικά και γνωρίζει όλα τα παραπάνω. Άλλωστε για περισσότερο από δύο χρόνια, ο δήμαρχος, η δημοτική αρχή, το Δημοτικό Συμβούλιο και οι εμπλεκόμενοι φορείς βρίσκονταν σε διαδικασία διαβούλευσης για την οριστικοποίηση αυτού του μεγάλου σχεδίου.

Ούτε βεβαίως αγνοεί ότι η Λάρισα είναι η πρώτη πόλη πανελληνίως που βρίσκεται σε φάση υλοποίησης ΣΒΑΚ.

Απλά αντιλαμβάνεται και αυτή όπως και η μεγάλη πλειονότητα των Λαρισαίων πως η Λάρισα βρίσκεται στην τροχιά ενός σημαντικού άλματος. Ένα άλμα και μια προσπάθεια που αλλάζει την πόλη και σταδιακά τη μετατρέπει σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη. Ίσως βέβαια αυτό να μην το θέλει.

Επίσης, η αναβάθμιση του εμπορικού κέντρου, σε συνδυασμό με την υλοποίηση του προγράμματος Open Mall, για το οποίο ο Δήμος Λαρισαίων συνεργάζεται στενά και εποικοδομητικά με τον Εμπορικό Σύλλογο θα είναι η «απάντηση» στην ανάπτυξη μεγάλων εμπορικών δραστηριοτήτων επιχειρήσεων, περιφερειακά της πόλης.

Η επιλογή βεβαίως, να «τρέξουν» τα έργα με τους ρυθμούς που εξελίσσονται αποτελεί πολιτική απόφαση της δημοτικής αρχής.

Σε διαφορετική περίπτωση, δηλαδή στην επιλογή της υλοποίησης των παρεμβάσεων διαδοχικά, θα σήμαινε πως στην περιοχή του κέντρου θα υπήρχε ένα μόνιμο ανοικτό εργοτάξιο για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ τα έργα θα ολοκληρώνονταν σε βάθος πολλών χρόνων.

Οι Λαρισαίοι επιδεικνύουν υπομονή και εκφράζουν κατανόηση, ενώ η κ. Καραλαριώτου επιλέγει τον απόλυτο μηδενισμό και την καταστροφολογία. Άλλωστε από την αρχή της θητείας αυτή την τακτική ακολούθησε.

Τι να πρωτοθυμηθούμε:

Ότι πολέμησε λυσσαλέα το Πάρκο των Ευχών ή ότι στάθηκε απέναντι στην προγραμματική σύμβαση με την ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε.

Ότι υπονόμευσε τη διαδικασία επιλογής νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή στο Θεσσαλικό Θέατρο ή ότι προσπάθησε να δημιουργήσει υπόνοιες για την Αgrothessaly.

Ή μήπως να θυμηθούμε το πρωτάκουστο και πρωτοφανές για την ιστορία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων, επικεφαλής της αντιπολίτευσης να καταθέτει αγωγή κατά του δημάρχου ζητώντας 100.000 ευρώ ως αποζημίωση.

Όλοι μας όμως θα κριθούμε από τους πολίτες τον ερχόμενο Μάιο.

Οι Λαρισαίες και οι Λαρισαίοι, πρέπει να γνωρίζουν ότι δήμαρχος, δημοτική αρχή και υπηρεσιακά στελέχη εργάζονται για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη ολοκλήρωση των έργων. Όλα τα αρμόδια στελέχη του Δήμου Λαρισαίων, με πρώτο τον δήμαρχο βρίσκονται σχεδόν καθημερινά σε σημεία που εξελίσσονται τα έργα.

Στόχος μας είναι τον Νοέμβριο να έχουμε τελειώσει με τα έργα στον πυρήνα του κέντρου της Λάρισας.

Ζητάμε για άλλη μια φορά την υπομονή και την κατανόηση των συμπολιτών μας. Είμαστε βέβαιοι ότι το αποτέλεσμα θα δικαιώσει όλους μας.

Εξάλλου, όλοι θυμούνται ότι μια ανάλογη φάση αναστάτωσης πέρασε το κέντρο της πόλης την περίοδο δημιουργίας του δικτύου των πεζοδρόμων. Η ολοκλήρωση των έργων, όμως επέφερε και την καθολική αποδοχή για τη σπουδαιότητα και το αποτέλεσμα της παρέμβασης. Είμαστε βέβαιοι ότι το ίδιο θα γίνει και τώρα!».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass