Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δοκίμασαν τα φάρμακα της φύσης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΩΝ ΒΟΤΑΝΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 07 Σεπ 2018 22:04
Φοιτητές της Ιατρικής Σχολής Λάρισας, μαζί με καθηγητές τους, διένειμαν χθες ενημερωτικά φυλλάδια για πρόληψη παθήσεων Φοιτητές της Ιατρικής Σχολής Λάρισας, μαζί με καθηγητές τους, διένειμαν χθες ενημερωτικά φυλλάδια για πρόληψη παθήσεων

Τα «φάρμακα της φύσης» δοκίμασαν χθες οι Λαρισαίοι που βρέθηκαν στην πλατεία μπροστά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπου πραγματοποιήθηκε παρουσίαση θεραπευτικών βοτάνων τοπικών παραγωγών, με τη μορφή αφεψημάτων από ειδικό παρασκευαστή, καθώς και μελιού, επίσης τοπικών παραγωγών.

Η Λάρισα, πιστή στο χρέος της, να διατηρήσει την αέναη επιστροφή του Ιπποκράτη στην καθημερινότητά της, αναδεικνύοντας το έργο του, επέλεξε χθες να ενημερώσει τους πολίτες για την κληρονομιά του πατέρα της Ιατρικής στα φαρμακευτικά φυτά.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ιπποκράτης η Αέναη Επιστροφή», που διοργανώνονται από τον Δήμο Λαρισαίων, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τον Σύλλογο «Ιπποκράτης στη Λάρισα», υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, στήθηκαν χθες ειδικά περίπτερα με βότανα και μέλι, προσφέροντας την ευκαιρία στον κόσμο να δοκιμάσει τη γεύση τους και να ενημερωθεί για τις ιδιότητές τους.

Για τη θεραπευτική δράση των βοτάνων, ενημέρωσαν ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Βασίλης Πινακάς και η ταμίας του

Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Δήμητρα Παππά.

Επίσης μέλη του Μελισσοκομικού Συλλόγου Λάρισας με επικεφαλής τον πρόεδρό του Κων/νο Καλαπούτη, ενημέρωσαν για τις ιδιότητες του μελιού, σε ειδικό περίπτερο που εκτίθονταν προϊόντα της μέλισσας, ενώ η επόπτρια του Μελισσοκομικού Κέντρου Λάρισας κ. Κατερίνα Καρατάσου, ενημέρωσε το κοινό για τη μελισσοθεραπεία του Ιπποκράτη αλλά και για όσα έχει ανακαλύψει η σύγχρονη επιστημονική έρευνα για τα προϊόντα της μέλισσας και την ευεργετική τους δράση στην υγεία. Στο πλαίσιο των ίδιων εκδηλώσεων, χθες το απόγευμα, η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διένειμε στους περαστικούς μπροστά από το Κτίριο Κατσίγρα, ενημερωτικά φυλλάδια για πρόληψη παθήσεων.

Λ.Κ.

Gallery άρθρου