Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Προετοιμάζονται οι μηχανές πολέμου»

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΑΝ. ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Δημοσίευση: 07 Σεπ 2018 16:14

Η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας σε ανακοίνωσή της εκφράζει την ανησυχία της για τις εξελίξεις στην περιοχή Ανατολικής Μεσογείου – Μέσης Ανατολής και αναφέρει: «Τα ανησυχητικά σημάδια πυκνώνουν: Τεράστια συγκέντρωση κάθε είδους πολεμικών μέσων των αντιμαχόμενων ιμπεριαλιστών.

Ένταση των ανταγωνισμών στο έδαφος της Συρίας, εφτά χρόνια μετά την ιμπεριαλιστική επέμβαση και τις επιδιώξεις για την «επόμενη ημέρα».

Νέες απειλές για πυραυλική ή άλλη επίθεση ενάντια στη Συρία με πρόσχημα την «ενδεχόμενη χρησιμοποίηση χημικών όπλων στο Ιντλίμπ όπου έχουν φωλιάσει οι τζιχαντιστές».

Δίνουν και παίρνουν οι ασκήσεις – πρόβες πολέμου – στην περιοχή. Μετά τη μεγάλη αεροναυτική άσκηση των δυνάμεων της Ρωσίας που λήγει στις 8 Σεπτέμβρη, ξεκινά η αμερικανοΝΑΤΟϊκή άσκηση "Bright Star 2018", με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού κρατών, μεταξύ αυτών και της Ελλάδας.

Σε αυτήν την κινούμενη άμμο κινείται η Ελλάδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Στα Βαλκάνια είναι σημαιοφόρος των ΝΑΤΟ –ΕΕ για την ευρωατλαντική ολοκλήρωση των χωρών που είναι έξω από τις δύο ιμπεριαλιστικές ενώσεις. Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν τις υπηρεσίες της. Μετά τον τίτλο του «γεωπολιτικού μεντεσέ» ακολουθεί αυτός του «προτιμώμενου εταίρου» των ΗΠΑ για την υλοποίηση των βρόμικων σχεδίων τους στα Δυτικά Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή.

Καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση «πλυντήριο» των ιμπεριαλιστών. Επαγρύπνηση σε όλα τα επίπεδα. Ετοιμότητα κλιμάκωσης του αγώνα ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τη θανάσιμα επικίνδυνη για τον λαό εμπλοκή της Ελλάδας.

Καταδικάζουμε αποφασιστικά κάθε επίθεση κατά της Συρίας και του συριακού λαού.

Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στην αμερικανοΝΑΤΟϊκή άσκηση “Bright Star 2018”.

Nα κλείσει τώρα η βάση – ορμητήριο της Σούδας και οι άλλες στρατιωτικές βάσεις.

Καμιά συμμετοχή στους πολέμους για το μοίρασμα των αγορών και των πλουτοπαραγωνικών πόρων».