Τα Φάρσαλα γιορτάζουν τον χαλβά

ΑΠΟ 14 ΕΩΣ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Η 13η ΓΙΟΡΤΗ

Δημοσίευση: 08 Σεπ 2018 22:20

Ο Δήμος Φαρσάλων διοργανώνει τη φετινή χρονιά τη 13η Γιορτή Χαλβά με τη συμμετοχή του Συλλόγου Χαλβαδοποιών - Ζαχαροπλαστών και τη συμβολή της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Επιμελητηρίου Λάρισας.

Στο πλαίσιο της 13ης Γιορτής Χαλβά θα γίνει για 6η χρονιά έκθεση τοπικών προϊόντων από τοπικούς παραγωγούς σε περίπτερα που θα διατεθούν από τον Δήμο.

Στόχος των εκδηλώσεων είναι η προβολή του φημισμένου χαλβά Φαρσάλων, η διατήρηση και η διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, η παρουσίαση και η προώθηση προϊόντων τοπικών παραγωγών και επιχειρήσεων, καθώς και η ανάπτυξη εμπορικών και επαγγελματικών σχέσεων.

Ο Σύλλογος Χαλβαδοποιών - Ζαχαροπλαστών θα προσφέρει δωρεάν σε όλους τους επισκέπτες το προβαλλόμενο προϊόν, ενώ άλλα τοπικά προϊόντα θα προσφερθούν από τους παραγωγούς τους.

Η 13η Γιορτή Χαλβά θα ξεκινήσει την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.00 με το 10ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών με τίτλο "Παραδοσιακά ακούσματα και χοροί του τόπου μας", μία εκδήλωση στην οποία θα εμφανιστούν χορευτικά συγκροτήματα συλλόγων του Δήμου Φαρσάλων και χορευτικά συγκροτήματα φιλοξενούμενων συλλόγων.

Το ίδιο βράδυ ο Δήμος θα τιμήσει τον Νίκο Παναγιώτου, χοροδιδάσκαλο Χορευτικών του Δήμου.

Στις 19.30 στην πλατεία Δημαρχείου θα καταλήξει η 16η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (οργάνωση: Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών επαρχίας Φαρσάλων).

Το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου (ώρα έναρξης 20.00) οι εκδηλώσεις συνεχίζονται με το 17ο Χορωδιακό Φεστιβάλ του Δήμου Φαρσάλων.

Την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, κορυφαία ημέρα των τριήμερων εορταστικών εκδηλώσεων, το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

Στις 20.00 προσέλευση επισήμων, στις 20.15 ξενάγηση επισήμων στα περίπτερα, στις 20.45 χαιρετισμοί επισήμων και στις 21.00 συναυλία με τους Χρήστο Νικολόπουλο, Πίτσα Παπαδοπούλου, Στέλιο Διονυσίου, Ασπασία Στρατηγού.

Σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα λειτουργούν:

- Εργαστήριο παρασκευής χαλβά Φαρσάλων

- Περίπτερο όπου θα προσφέρεται το φημισμένο προϊόν

- Περίπτερο τοπικών παραγωγών

- Περίπτερο συλλόγων και φορέων

Παράλληλα με τις εκδηλώσεις της 13ης Γιορτής Χαλβά, ο ΟΠΑΚΠΑ του Δήμου Φαρσάλων σε συνεργασία με τον Γυμναστικό Σύλλογο (Σκακιστικό Τμήμα) συνδιοργανώνουν το 3ο Ανοιχτό Ατομικό Τουρνουά Σκακιού Φαρσάλων στο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης.

 

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass