Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα έργα έφεραν αυξήσεις τιμών στα ιδιωτικά πάρκινγκ

* ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΗΚΑΝ ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ

Δημοσίευση: 08 Σεπ 2018 22:50
Ελεύθεροι χώροι στάθμευσης λειτουργούν στις οδούς Καλλιθέας, Καρδίτσης και Γεωργιάδου Ελεύθεροι χώροι στάθμευσης λειτουργούν στις οδούς Καλλιθέας, Καρδίτσης και Γεωργιάδου

Χρυσές δουλειές κάνουν οι ιδιωτικοί χώροι στάθμευσης στο κέντρο της πόλης εξαιτίας και των δημοτικών έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Κακή εντύπωση προκάλεσε στους οδηγούς που ιδιωτικά πάρκινγκ αύξησαν το κόστος της μηνιαίας μίσθωσης με την έναρξη των εργασιών στο οδικό δίκτυο. Συγκεκριμένα ιδιωτικός χώρος από την 1η Σεπτεμβρίου αύξησε το κόστος της μηνιαίας μίσθωσης, από 80 ευρώ στα 100 ευρώ και ο Λαρισαίος αδυνατεί να τη χαρακτηρίσει «τυχαία και πως δεν συνδέεται με την αυξημένη ζήτηση χώρου στάθμευσης εξαιτίας των έργων που θα βρίσκονται σε εξέλιξη για μήνες».

Οι περιορισμένοι χώροι στάθμευσης στο κέντρο της Λάρισας περιορίστηκαν ακόμα περισσότερο με την έναρξη των έργων, με το κλείσιμο δρόμων. Τα έργα βιώσιμης αστικής κινητικότητας δυσκολεύουν την κινητικότητα όσων επιλέγουν για τις μετακινήσεις τους το αυτοκίνητο. Το πρόβλημα της έλλειψης χώρων στάθμευσης καθημερινά διογκώνεται. Οι ιδιωτικοί χώροι στάθμευσης «εκμεταλλευόμενοι» εμπορικά το πρόβλημα της έλλειψης χώρου πάρκινγκ κάνουν χρυσές δουλειές, αφού οι πολίτες προκειμένου να εξυπηρετηθούν αναγκάζονται να τα επισκεφθούν καταβάλλοντας το ανάλογο αντίτιμο. Ενδεικτικά να αναφερθεί ότι οι τιμές για μηνιαία μίσθωση στο κέντρο της πόλης είναι από 85 ευρώ έως 100 ευρώ. Ποσό πιο υψηλό από την ενοικίαση πάρκινγκ σε πιλοτή οικοδομής επίσης στο κέντρο της πόλης. Μια σύντομη έρευνα έδειξε ότι οι μηνιαίες μισθώσεις σε πιλοτές πολυκατοικιών ξεκινούν από τα 20 ευρώ φτάνουν μέχρι τα 40 ευρώ και κάποιες αγγίζουν τα 50 ευρώ αλλά είναι υπόγεια με τηλεκοντρόλ, πιο καινούργια.

Οι Λαρισαίοι όμως πρέπει να γνωρίζουν ότι θα βρουν δωρεάν χώρους στάθμευσης σε ανοιχτά πάρκινγκ στην οδό Καρδίτσης, στην οδό Γεωργιάδου κάτω από το Φρούριο και στην οδό Καλλιθέας. Ήδη οι περισσότεροι που κατευθύνονται στο κέντρο της πόλης από γύρω δήμους και περιοχές αφήνουν τα αυτοκίνητά τους κοντά στο κέντρο για να αποφύγουν την πολύωρη αναζήτηση μιας θέσης πάρκινγκ. Εξάλλου οι αποστάσεις από τη συμβολή των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Παπαναστασίου, από το ποτάμι και κάτω από το Φρούριο είναι μικρές και εύκολα κάποιος μπορεί να τις περπατήσει.

Αρκετοί πλέον προτιμούν το περπάτημα από τη συνεχή αναζήτηση μιας θέσης στάθμευσης, με τους συνεχόμενους κύκλους γύρω από τους κεντρικούς δρόμους, καταλήγοντας στους ιδιωτικούς χώρους, αν θα βρουν μια ελεύθερη θέση και εκεί.

Ζωή Παρμάκη 

Gallery άρθρου

Σχετικά Άρθρα